Modni trendovi dolaze i prolaze, a ista sudbina čeka modne trendove koji su bili favorit industrije godinama, kao i mikro trendove koji su tu bili samo jednu sezonu. Iako su možda neki od vaših omiljenih komada na ovoj listi, to ne znači da treba da ih bacite i u potpunosti izbacite iz svojih outfita, jer ne zaboravite, trendovi dođu i prođu, a stil je večan, zato se nikada ne odričite komada po kojima je vaš stil prepoznatljiv. Od “džombastih” patika do biciklističkih šortseva, ovo su svi trendovi koje ćemo ostaviti za sobom u 2020. godini.

“Džombaste” patike

Dad sneakers ili chunky sneakers, kako god da ih zovete, definitivno su obeležile modnu industriju tokom prethodnih godina, a sve je započelo kada je Balenciaga lansirala svoje sada već čuvene Triple S patike. Nakon njih, fast fashion tržište je takođe preplavljeno najrazličitijim varijacijama ovih patika, a danas ih možete kupiti u desetinama originalnih oblika i boja. Nažalost, modna industrija je počela polako da zaboravlja ovaj model, te na poslednjim nedeljama mode nismo mogli da ih vidimo na revijama, a činjenica je da ih je sve manje na streetstyle sceni. Na snazi su novi postulati, a to su klasičnost i jednostavnost.

PVC

Ukoliko ste bili dovoljno hrabri, velika je šansa da ste tokom prethodnih sezona u svom ormaru imali makar jedan komad od PVC-a, bilo da je to tašna, jakna ili možda par cipela. Providni materijali su ove sezone out, a svoje PVC komade možete zameniti komadima upečatljive teksture, trenda koji su započele modne kuće poput Margiele i Bottege Venete.

Ogrlice sa imenima

Ove ogrlice je na modnu scenu, u velikom sjaju, uvela Phoebe Philo tokom svojih poslednjih dana u kući Céline, a svaka “it” devojka imala je zlatnu ogrlicu sa svojim imenom. Ove sezone, slova je sve manje, nakit postaje svedeniji i nose se najjednostavnije ogrlice i lanci.

Logo

Tokom 2019. godine Chanel, Fendi, Burberry i Louis Vuitton predstavili su kolekcije u kojima je gotovo svaki odevni komad imao prepoznatljivi logo modne kuće, a poznate blogerke su ovaj trend obožavale. Ipak, nova sezona teži minimalizmu i slavi neutralne, jednostavne komade.

Comments