Usaglašavanje Merkura, Marsa, Jupitera i Vodolije trenutno nas navodi da se oslobađamo sputavajućih obrazaca u razmišljanju i da vidimo trenutnu situaciju iz nove perspektive. Sada imamo izuzetnu priliku, odnosno planetarnu podršku, da efikasno oslobodimo i rasvetlimo stavove, ponašanja i potisnute sadržaje, koji su do sada bili u senci – u nesvesnom – i odatle diktirali neka ponašanja i razmišljanja koja nisu konstruktivna i koja treba da prevaziđemo. To možda znači da moramo da preispitamo sve usvojene vrednosti, sve što smo do sada iskusili, način na koji razmišljamo i procenjujemo stvari – na osnovu kolektivnih vrednosti i dosadašnjih ideja i percepcije.

Iako smo sada verovatno dosta konfuzni, postoji jasno osećanje da prevazilazimo trenutne okolnosti i da nam je potrebno da usvojimo nove koncepte istine i stvarnosti i da se orijentišemo u odnosu na to. Možda je najjači trenutni osećaj da je sve nepodnošljivo i sve sputava, uz očajničku potrebu da postavimo stvari onako kako nama odgovara, iako još ne znamo tačno šta nam odgovara.

Kako postajemo svesni svojih obrazaca, tako se naša perspektiva širi, a u tome nas podstiče energija Marsa u Vodoliji – vožnja, namera, odlučnost. Sve što ne podržava naš put samospoznaje, naprosto ćemo “prešišati” i ostaviti za sobom. U tom paketu osvešćenja, nalazi se i shvatanje toga šta nas je u prošlosti ranilo, osakatilo, opredelilo ka pogrešnim izborima, zasnovanim na strahu i nesigurnosti. Ako odlučimo da priznamo i poštujemo svoja ograničenja, stvorićemo priliku da drugačije reagujemo i da ih prevazilazimo.

Comments