Ne znam da li si ranije razmišljala o tome, ali mislim da je sada vreme – marama je jedan od onih aksesoara koji se mogu transformisati i drugačije upotrebiti toliko puta da ti otprilike nije potreban nijedan drugi komad jer sa efektnom maramom možeš da imaš baš sve! Top, bluza, suknja, haljina, ogrtač, torba… Verovala ili ne, sve ove toliko različite stvari se mogu napraviti od jedne dobre (i velike!) marame i naravno, što je marama više, to su odevne kombinacije bolje, raznovrsnije i zanimljivije!

Uglavnom, maramu dakle ne moraš koristiti samo kao maramu i nositi je oko vrata, već od nje možeš da napraviš sve što ti u tom trenutku zafali u garderoberu. A ako te interesuju trendovi i ono što propagiraju svetski brendovi i nove kolekcije, marama će tokom proleća (mada zašto da ne i sada, ako imaš priliku) biti u ulozi glavnog aksesoara za kosu, a u nastavku saznaj na koje je sve efektne načine možeš upotrebiti!

Mašna u kosi je kliše koji nam nimalo ne smeta i koji obožavamo, valjda zato što nas podseća na ležerni pariski šik. Zamisli samo, sa ovakvom frizurom si kao stvorena za ispijanje kafe u kafiću sa pogledom na Ajfelovu kulu! No, dosta maštarija… Ukoliko ti se dopada ideja da frizuru ukrasiš na ovaj način, potraži tanku, svilenu maramu koju ćeš obmotati oko niskog repa, napravivši mašnu na kraju. A kako bi frizura ostala na mestu tokom celog dana, savetujemo da rep prvo vežeš običnom gumicom. Kosu možeš blago da uviješ i napred izdvojiš nekoliko pramenova koji će neobavezno padati. Très chic!

Sećaš se Lizzie McGuire, našeg modnog gurua tokom školskih dana? Tada, Hilary Duff skoro da nikad nije viđena bez bandana marame, a ako je sudeći prema stylish instagramerkama, ovakav ukras u kosi je ponovo aktuelan! Za ovu frizuru ti je potrebna svilena marama kvadratnog oblika sa zanimljivim printom, koju ćeš dijagonalno presaviti i vezati je preko kose poput kape. Nosi puštenu kosu, ispravljenu, u kombinaciji sa velikim alkama. Flashback from 2000s!

Comments