Francuskinje su veoma moderne, divno obučene, imaju stila, vitke su, ženstvene i pune energije – one preziru dijetu, vole sebe i umeju da uživaju u životu – to im je u krvi i u kulturi. Kako da budeš fit, kao francuskinje?

One se ničega ne lišavaju

Kad sebi nešto uskraćuješ, nešto u čemu uživaš, šalješ poruku svom telu i mozgu da su kažnjeni, da nisu voljeni, cenjeni, prihvaćeni – radiš protiv sebe gladujući i gradeći karakter. Francuskinje uživaju u hrani, ali se ne prejedaju, ne zato da bi držale dijetu, nego zato što je i to deo kulture uživanja i vođenja računa o sebi – ne preterivati. One će pojesti malu porciju omiljenog jela, malo parče torte, popiće čašu vina i maksimalno će uživati u svakom zalogaju i svakom gutljaju. Nećete videti Francuskinju kako u restoranu naručuje salatu – kad je već rešila da izađe na večeru, onda će se gostiti i častiti sebe specijalitetima i delišesima. Kod kuće će nastojati da kuva i da pravi zdrave obroke (i salate) za sebe i svoje ukućane.

Planiraju unapred

To je dnevna, praktična mudrost. Ako je planirala da uveče izađe, francuska devojka se raduje vinu koje će piti sa prijateljima i lepom raspoloženju, ali zato preko dana neće piti ništa osim vode. Voćne sokove i voće konzumiraće nekog drugog dana, kada nije planirala da popije bocu vina.

Usvajaju dobre navike od detinjstva

Ima ko da ih nauči – francuske mame francuskih devojaka su i same vitke, doterane, moderne, živahne i pune energije i svoje ćerke uče da vole sebe, da brinu o svom zdravlju i lepoti, da jedu u malim porcijama i piju puno vode. Francuska deca veoma rano usvajaju zdrave navike i stilove života.

Comments