2021. godina nastavila se u neizvesnom stilu koji je “pokupila” od svoje godine prethodnice – i svi mi smo u konstantnom raskoraku između toga gde smo, gde bismo da budemo, gde smemo da krenemo i da li uopšte smemo, i sve to je ponekad veoma opterećujuće. Dobra vest je da frizerski saloni već neko vreme ponovo rade, a pored redovnih poseta frizeru, nezi svoje kose se možemo posvetiti i u sopstvenom domu. Zato, u nastavku teksta predstavljamo nekoliko najboljih načina na koje možete tretirati svoju kosu u kućnim uslovima, i koji će je održati sjajnom, negovanom i lepom.

Sušite kosu peškirom od mikrofibera

Da li ste ikada uopšte pomislile na to od kog je materijala peškir koji koristite? Moguće da ne, ali vreme je da to učinite. U svakom slučaju, iako mikrofiber materijal vezujemo za kuhinjske krpe i krpe kojima brišemo prašinu, on je zapravo zaista pogodan za sušenje kose, jer upija vlagu čak do pet puta više od klasičnih peškira i nežan je prema vašoj kosi. Kosa je mnogo osetljivija i sklonija oštećenju kada je mokra, i zato budite nežni prema njoj. Takođe, preporučujemo da je ne uvijate stegnuto u peškir, već je samo blago prekrijete i laganim pokretima isušite peškirom, kako bi se manje lomila.

Prespavajte sa maskom za kosu

Maske za kosu veoma su korisna stvar, čak i neophodna ukoliko vam je kosa farbana, oštećena i suva. Odlučite se za intenzivniju hidrantnu masku koju ćete naneti na suvu kosu pred odlazak na spavanje, kako bi ona “radila” dok vi odmarate. Sutradan je važno samo da kosu dobro isperete. Takođe, masku za kosu ne morate nanositi svakodnevno, ali jednom u toku nedelje ili dve nedelje je sasvim dovoljno.

Comments