Ne možete neprekidno emitovati dobre vibracije, čak ni kad ste pretežno optimistična i pozitivna osoba, koja smireno razmatra svoje probleme, efikasno pomaže u rešavanju tuđih, nikada ne paniči i ne gubi glavu, već u krizi pronalazi izlaze koje drugi ne vide. Problem vibracija je što one variraju i prenose se i što je energija “zarazna” – možete pokupiti nečije loše vibracije, kao što se drugi “hrane” vašim dobrim vibracijama, pa vam prosto zameraju kad niste u elementu, jer im uskraćujete porciju energije na koju su navikli i nekako osećaju da imaju pravo na nju. To istovremeno znači da vi nemate prava na negativnost, ako ste poznati kao pozitivac. 

Od vas se očekuje da uvek budete na visini, uvek pozitivni, uvek emitujući dobre vibracije. A možda to očekujete i sami od sebe, pa kad vam vibracija padne, kad preuzmu bes, ljutnja i nervoza, krivite sebe i još više pojačavate negativnost, koju pokušavate da prevaziđete. 

Pozitivnost može biti maska i gard, kao i bilo šta drugo. Ako ste stalno „haj“ sva druga osećanja su u drugom planu i ne morate njima da se bavite. Možete postati zavisnik od dobrih vibracija, kao i od bilo čega drugog i možete biti spremni na svaku akciju koja vam podiže raspoloženje i dovodi vas u to pozitivno stanje. 

Ali onda nemate pravu informaciju o svom stvarnom nivou energije, o svom raspoloženju, o sadržajima koji se putem različitih emocija probijaju do svesti i traže pažnju i razrešenje. 

Emocije se emituju na raznim frekvencijama, zato se i koristi izraz “spektar osećanja” – najvišu vibraciju imaju osećanja kao što su radost, zahvalnost, mir, dok najnižu vibraciju imaju bes, strah, stid. U ljudsko iskustvo spada pun opseg spektra osećanja i ako pokušavate po svaku cenu da se držite samo onih visokofekventnih, automatski potiskujete osećanja niže vibracije i nanosite štetu svom mentalnom i emotivnom zdravlju. Zato što ta osećanja ne odlaze nikuda, ona se gomilaju i pod pritiskom povremeno “implodiraju” – to je kao da vam se tank nafte izlio u okean unutrašnjeg života. Naizgled se ne dešava ništa, ali posmatrano sa visine, uočavaju se naftne mrlje. A onda počnu da se pojavljuju i ribe koje plutaju na površini. 

Comments