Kada dopustite sebi da u potpunosti iskusite sve emocije, onako kako se pojavljuju, one gube toksičnu moć. Suočavajući se sa njima, dajete im legitimitet koji od vas zahtevaju – primećujete ih, proživljavate, uvažavate. Ne negirate ih, ne osuđujete sebe zbog negativnih osećanja, ne vršite nad njima nasilje pozitivnosti. Kada ste spremni da iskoračite iz zone komfora i boravite na neprijatnom mestu tuge, mržnje, straha, anskioznosti, vi zapravo radite jedinu poztivnu stvar, moguću u takvoj situaciji. 

Ako osećate krivicu, istražite to osećanje. Ono vam donosi bitnu informaciju o nekom mestu u vama, koje treba da posetite, da biste tamo dobili značajne uvide. Ako vas nešto plaši, čak i ako je to nešto dobro, nešto što želite i čemu ste se radovali, dok nije postalo izvesno, nemojte odbacivati tu emociju kao nerelevantnu, uvažite je, sedite sa njom na onom neudobnom mestu u sebi i pogledajte odakle dolazi taj strah i koju vam poruku donosi. Šta to treba da razumete, otpustite, prevaziđete, promenite? Takve informacije donose neželjena negativna osećanja, niske vibracije, kojih nastojite da se oslobodite. 

Negativna osećanja vas mogu dovesti do oslobađanja i savladavanja vrednih lekcija, ukoliko ih sledite i osluškujete. 

Kada ne možete da budte pozitivni, da širite dobre vibracije, nemojte se ljutiti na sebe, nego radite sa onim što osećate i proživljavate – to nije uzalud i nije slučajno. Možete otkriti neko ranjivo mesto u sebi, kojem su potrebni ljubav i isceljenje. A možete uvideti da nemate posla sa svojim osećanjima, već da ste niske vibracije negde “pokupili”. U oba slučaja, produbljujete svoju svesnost i radite na svom razvoju. 

Naslovna fotografija: instagram.com/majorstreetstyle

Brankica Milošević 

Comments