Kovrdžava kosa je pravi izazov, a to znaju svi oni koji je imaju. Često je neposlušna, ne opstaje u formi u koju želite da je stavite, u njoj gubite šnalice i ona je zaslužna za pucanje svih vaših suviše malih gumica, a da ne spominjemo to što reaguje na apsolutno sve vremenske uslove – od jakog sunca do velike vlage. U svakom slučaju, kovrdžava kosa zahteva pažljivu negu, a uz adekvatne proizvode i načine na koje je sušite i oblikujete, zaista može izgledati nemerljivo bolje. Verujte nam, kada je kovrdžava kosa u pitanju, apsolutno svaki korak se računa. Ukoliko su vam kovrdže suviše opuštene ili umršene, ili nemaju lep oblik, verovatno je problem u načinu na koji je perete i stilizujete, a ne u samom kvalitetu kose. Dakle, pođite sa nama na putovanje ka efektnoj i bujnoj kovrdžavoj kosi u nastavku teksta, uz pet saveta kojih bi uvek trebalo da se pridržavate. Budite revnosni, i rezultati će uslediti brzo!

Ne češljajte kosu dok je suva

Nikako, ali nikako nemojte češljati loknastu kosu dok je suva – jer je sve što ćete dobiti frizzy žbun bez ikakve forme. Češljanje loknaste kose dok je suva nema ni estetskog ni preterano praktičnog efekta, i zato kada osetite da vam je kosa umršena, bolje je operite i tek tada očešljajte dok je još uvek mokra. Formirane lokne će se češljanjem samo rastresti i vaša kosa će izgledati neurednije nego pre češljanja.

Češljajte kosu dok je mokra i prekrivena regeneratorom

Dakle, kao što smo naveli – kovrdžavu kosu bi trebalo češljati dok je mokra, i uz to prekrivena regeneratorom – kako bi se sprečilo oštećenje i olakšalo njeno raščešljavanje. Poželjno je da kupite proizvod koji je namenjen loknastoj kosi, ali možete koristiti i klasične regeneratore. Na vlažnu kosu nanesite regenerator na krajeve, ostavite ga koji miut da deluje, a zatim raščešljajte kosu i isperite je vodom.

Comments