Da, tačno je! Rihanna je proglašena nacionalnim herojem, a evo i kako… U ponedeljak, na 55. godišnjici nezavisnosti od Velike Britanije, ostrvo Barbados je zvanično smenilo kraljicu Elizabeth II kao poglavarku države i postalo republika. Ovaj potez je Barbados konačno izvukao iz kolonijalizma i ranijih bremena nasilnih imperijalnih legija. Nova, i prva ikada, predsednica Barbadosa je Sandra Mason (72), koja je prethodno bila guvernerka kolonije.

Na svečanoj, istorijskoj ceremoniji, kojoj je prisustvovalo desetine zvaničnika, uključujući princa Charlesa koji je došao kao majčin izaslanik da čestita stanovnicima Barbadosa i ukaže na “jezive grozote” koje su Britanci činili u toku robovlasničkog perioda. Premijerka Mia Mottley se zaklela na dužnost Masonovoj, koju je Parlament izabrao kao glavešinu Barbadosa u oktobru, u procesu prelaska režima u republiku. “Sandra Mason je meštanka Barbadosa kojoj je ukazana čast da nosi ovo zvanje”, napomenula je Mottleyjeva u govoru priznanja.

Druga žena kojoj je na ceremoniji ukazana čast je, niko drugi nego naša omiljena milijarderka Rihanna, koja je prozvana nacionalnim herojem Barbadosa. Pevačica je izjavila da je to bio “dan koji nikad neće zaboraviti”. Ona je priznala da takvo priznanje nije očekivala, ukazavši da su stanovnici Barbadosa ponosan narod i da, ma kuda otišli s ostrva, u srcu uvek nose Barbados. Nakon što je prihvatila novu titulu, narod ostrva je nazvala “pravim herojima Barbadosa”, dodavši da će se osećati kao “deo svog naroda do smrti”. U završnom govoru se pomolila za omladinu Barbadosa koja državu gura ka progresu. “Proputovala sam svet i dobila nekolika nagrada i priznanja, ali ništa, ništa ne može da se poredi sa tim da budete prepoznati na zemlji s koje ste potekli”, rekla je Rihanna.

Ovo nisu jedine pozitivne vesti o Rihanni jer trenutno kruže glasine i da je trudna! Fanovi su počeli da spekulišu da je pevačica u drugom stanju tako što su podelili njene fotografije sa ceremonije na Barbadosu, tvrdeći da ima stomačić. Glasine su snažno ušle u etar kada je verifikovani nalog na Twitteru, pod nazivom The Academy, objavio: “Rihanna je trudna sa svojim prvim detetom sa A$AP Rockyjem”. U tvitu je uključena i fotografija Rihanne i repera kako zajedno poziraju. Ipak, tvrdnja još nije zvanično potvrđena.

Comments