Ovogodišnji Met Gala će biti održan prvog ponedeljka maja. Ovaj fashion događaj okuplja najveće svetske zvezde, pa ćemo ponovo nesumnjivo uživati u njihovim odevnim kreacijama. Prošlogodišnja septembarska Met Gala je za mnoge bila samo mala uteha jer je i ona trebalo da bude održana u maju, ali – izgleda da ovogodišnja obećava manifestaciju za pamćenje. Dok nestrpljivo iščekujemo prvi ponedeljak u maju, otkrivamo vam sve što smo uspeli da saznamo o Met Gali 2022.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Met Gala 2022 (@metgalaofficial)

Koja je ovogodišnja tema Met Gale?

Met Gala je poznata i pod imenom Costume Institute Benefit ili Met Ball, a u pitanju je dobrotvorni događaj koji se organizuje u Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku i predstavlja jedan od najuzbudljivijih događaja za ljubitelje mode. Na balu se sakupe milioni dolara što potpuno ima smisla, jer karte koštaju od 30.000 do 300.000 dolara – u zavisnosti od toga za kojim stolom ćete sedeti.

U toku prethodnih godina, kreatori su dizajnirali u skladu sa temom koja je te godine aktuelna, kao što je punk, camp, heavenly bodies… A nekad je tema događaja određeni dizajner, kao što je to bio Alexander McQueen.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Met Gala 2022 (@metgalaofficial)

Ovogodišnja tema Met Gale je nastavak na prošlogodišnju, i biće održana u čast otvaranja drugog dela izložbe. Obe teme slave američku modu iako će postojati mala izmena prvog i drugog dela, a i nazivi su im različiti.

Prvi deo se zvao In America: A Lexicon of Fashion i slavio je 75. godišnjicu instituta za kostim, najviše bejavši inspirisan savremenom američkom modom. Na ovoj Met Gali, kreatori i njihove izabrane zvezde su odale počast holivudskim glumcima koji su bili popularni u periodu zlatnog doba Holivuda.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Met Gala 2022 (@metgalaofficial)

Drugi deo će se zvati In America: An Anthology of Fashion, koji će pratiti razvoj američke mode. Uz kompleksnost razvoja američke istorije, a samim tim i mode na ovom prostoru, zadatak za dizajnere nije nimalo lak. Ovogodišnji Met biće omaž kompletnoj američkoj modi.

Deo egzibicije dizajneri će posvetiti savremenom rečniku mode koji se zasniva na kvalitetnim materijalima i kreacijama, dok će same kreacije iskazivati dublje socijalne probleme sa kojima se suočava SAD i njeno stanovništvo kao što je jednakost, različitost i inkluzija.

Comments