Striming platforma Disney+ je odlično mesto da gledate skoro svaki Disney film ikad napravljen, ali ne smemo da zaboravimo i na čitav niz interesantnih serija koje definitivno zavređuju našu pažnju. Disney+ pleni originalnim sadržajima, koji uključuju i one prethodno emitovane na TV kanalima Disney i ABC, kao i na Hulu striming platformi. Od novih aktuelnosti do nostalgičnih favorita i skrivenih dragulja, predstavljamo vam trenutno najbolje serije na Disney+.

Only Murders in the Building

Only Murders in the Building je jedna od onih vrcavih serija u kojoj ćete uživati i zbog komičnih trenutaka, i zbog rešavanja misterija i zločina. Pratimo nesvakidašnji, ali zabavni trio komšija (Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez) koji žive u velelepnoj zgradi u Njujorku. Spletom bizarnih okolnosti, oni udružuju snage i prave podkast u cilju rešavanja ubistava svojih komšija, zbog čega naleću na razne izazove i probleme koji ih stavljaju u opasne situacije. Topla preporuka – pogotovo u tmurnim jesenjim danima. 

Pam & Tommy

Žao nam je što se o ovoj seriji ne govori više, budući da je odlična – što zbog fantastičnih izvedbi Lily James i Sebastiana Stana kao kontroverznog bračnog para (Pamela Anderson i Tommy Lee), što zbog detaljnog prikaza manje poznate pozadinske priče o njihovoj seks kaseti koja je devedesetih uzburkala svet kad se pojavila na internetu. Konačno dobijamo uvid kako se sve odigralo i šta je uslovilo to da eksplicitni materijal bude dostupan javnosti, jer je ovo bio privatni snimak Pam i Tommy koji im je ukraden iz sefa. Pameli je ovo, na određeni način, uništilo glumačku karijeru koju je polako, ali sigurno, u to vreme gradila, budući da smo je od tada retko viđali na filmskim i TV formatima. Uz fantastičan soundtrack, Pam & Tommy je must-watch za svakoga ko voli showbiz skandale. 

Big Shot

Urnebesna i iznenađujuće dirljiva, Big Shot prati Johna Stamosa kao Marvyna Korna, napetog, uglednog i nagrađivanog košarkaškog trenera. U toku jedne od njegovih utakmica na Univerzitetu u Viskonsinu, Marvyn gubi kontrolu nad sobom i biva otpušten. I ne samo to, već više ne može da se zaposli u istom rangu na bilo kom drugom fakultetu. Umesto toga, postaje trener ženskog srednjoškolskog košarkoškog tima, gde se momentalno sukobi sa svojim novim igračicama. Big Shot možda zvuči kliše i predvidljivo, ali je definitivno zabavna, feel-good serija. 

Love, Victor

Smeštena u isti svet kao i film Love, Simon (2018), Love, Victor prati životnu priču tinejdžera koji pohađa novu srednju školu. U jeku porodičnih problema i prihvatanja svoje seksualne orijentacije, Victor se za pomoć obraća upravo Simonu, koji je prošao kroz slična iskustva. Iskrena i topla, Love, Victor je dašak svežeg vazduha u teen žanru. Njen brižni način nošenja sa bitnim temama čini je prijatnim, must-watch sadržajem za sve LGBT i strejt gledaoce. 

Pročitajte i ovo: Filmovi koje nestrpljivo iščekujemo do kraja 2022.

Daredevil

Ako još uvek niste upoznati sa ovom serijom, preporučujemo vam da joj momentalno pružite šansu – i bićete “navučeni” već od prve epizode. Pratimo Marvelovog supeheroja Daredevila, koji se bori protiv kriminala po mračnim ulicama i sokacima njujorškog naselja Hell’s Kitchen. Daredevil, odnosno Matthew Murdock (Charlie Cox) je vrlo talentovani advokat koji ugroženima pruža pravnu pomoć. Uz ovo je i slep, pa ima istančana druga čula – i to u mnogo većoj meri od uobičajenih ljudskih mogućnosti. Naime, Murdock može da čuje one koji su udaljeni i više stotina metara, otkucaje srca, da oseti da li neko govori istinu ili ne, itd. Serija je vrlo mračna i brutalna, i originalno je emiovana na Netflixu, ali sad je imamo na Disney+ servisu koji će 2024. godine emitovati i njenu novu verziju, pod nazivom Daredevil: Born Again – i jedva čekamo!

Jessica Jones

Kad smo već kod Daredevila, ne možemo da ne pomenemo i Jessicu Jones, drugu inicijalno Netflixovu seriju o Marvelovoj superjunakinji, koja je stekla obožavaoce u celom svetu. Jessica (Krysten Ritter) je privatna detektivka, izrazito snažna i snalažljiva, što je čini izvrsnom u svom poslu. Međutim, Jessica je i alkoholičarka koju progoni nesrećni događaj iz prošlosti koji je prouzrokovao zlikovac Kilgrave, koji ima sposobnost da kontroliše tuđe postupke. Zbog griže savesti, Jessica se oprostila od superherojskog života i postala privatna detektivka, ali ipak će morati da koristi svoje moći, a put joj se prepliće i sa drugim superherojima kao što su Daredevil, Luke Cage i Iron Fist (između ostalog i u mini-seriji The Defenders).

The Mighty Ducks: Game Changers

Ovo je dobar izbor za porodično gledanje, ali i za sve one kojima nedostaje serija Gilmore Girls i humor genijalne Lauren Graham (Lorelai Gilmore). Ona se sa Emiliom Estevezom (The Breakfast Club) vraća u The Mighty Ducks: Game Changers – oboje kao treneri koji manje uspešni tim podučavaju hokeju. Budući da nastavlja tradiciju The Mighty Ducks filma, Game Changers je puna duše i fokusira se na osnovu koja je originalni film iz 1992. učinila toliko dirljivim i pamtljivim.

Once Upon a Time

Ovo je koncept koji je prvi put predstavljen 2011, postigavši neodoljiv efekat – šta ako bi likovi iz bajki živeli u savremenom svetu, ali bez svesti o svojoj prošlosti? I šta ako je nova situacija uslovljena kletvom zle kraljice? Ne samo što se Once Upon a Time bavila Snežanom, Crvenkapom i drugima, već smo dobili i razne scene iz njihove prošlosti, koje su nam dočarale bogatu pozadinsku priču. Velika preporuka za fanove bajki i Disney crtanih filmova.

WandaVision

Marvel Studios je sa ovom serijom započeo trend serija o MCU superherojima, a radnja prati novi život Wande Maximoff i Visiona, koji se odvija samo tri sedmice nakon događaja iz filma Avengers: Endgame. Naime, Wanda kreira realnost njihovog povučenog, običnog, ali srećnog života u predgrađu Vestvju, kod Nju Džersija, pa u svakoj epizodi prolazimo kroz sitkome – od pedesetih godina prošlog veka do danas. Međutim, pored idiličnog života, polako (kao i junaci) shvatamo da nije sve onako kako izgleda – i da se iza svega krije mnogo kompleksnija priča. Wanda ovde konačno postaje Scarlet Witch, pa je obavezno da seriju pogledaju svi Marvel fanovi, pogotovo što predstavlja direktni uvod u film Doctor Strange and the Multiverse of Madness (2022). Od Marvelovih serija zdušno preporučujemo i Loki, Moon Knight i animiranu What If…?

The Mandalorian

Verovatno najbolja serija iz Star Wars franšize, The Mandalorian pleni scenama dobre drame, akcije, dirljivih i nežnih trenutaka, podarivši nam intergalaktičke avanture voljenog Manda i bebe Grogua. Autor Jon Favreau ju je opisao kao “svemirsku operu i old-time vestern”, i mi smo apsolutno saglasni s tim. Radnja se odvija pet godina nakon događaja iz Return of the Jedi i prikazuje šta se dešava u galaksiji u periodu relativnog bezakonja. Pored Pedra Pascala kao titularnog Mandaloriana, tu su i sjajni Ming-Na Wen, Giancarlo Esposito i Werner Herzog, pa dobijamo ne samo Star Wars futurizam, već i zadivljujuću dramu. Obratite pažnju i na seriju Obi-Wan Kenobi, koja se odvija deset godina nakon filma Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith.

Pročitajte i ovo: 7 serija o vešticama u kojima ćete garantovano uživati

Naslovna fotografija: instagram.com/onlymurdershulu

Dušan Veselinović

Comments