Saznajte ljubavni horoskop za januar 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Aspekti su povoljni i imate uslova za procvat ljubavnog života tokom januara – šarmantni se i zavodljivi, vaša harizma privlači pažnju, osećate se dobro u svom telu, raspoloženje vam je stabilno i gde god se pojavite, širite prijatnu i fluidnu energiju. Postoje svi uslovi da dobijete ono što hoćete i da se uvek dobro osećate, ali naravno, neće ići baš tako glatko. Na putu do svake bajke morate savladati prepreke, a da biste u tome uspeli, morate ih prepoznati. 

U partnerskim odnosima, prepreka produbljivanju bliskosti i oživljavanju ljubavnih osećanja, može biti rutina ili dosada. Zapravo, vi ste onaj kome je dosadno i ima potrebu za promenom i uzbuđenjem. I to možete postići, ako ste taktični i diskretni (što vam neće biti lako), jer morate voditi računa da ne povredite i ne uvredite partnera. Za njega, to što je vama dosadno, znači da vam je on dosadio i da vam nije dovoljan. Zato pažljivo, poštujte osećanja i ukus svog partnera i budite više nežni nego strastveni, pa će vam uspeti da oživite vatru. 

Ako ste sami, Mars i Venera u saradnji pružaju vam najbolje šanse da upoznate tu posebnu osobu i to u svom (širem) društvenom krugu. Krećite se, izlazite, prihvatite sve pozive, budite aktivni i pustite svoj šarm da deluje – onaj koga tražite, naći će vas. Zvezdani savet: nemojte pokvariti šanse za trajnu vezu svojom naglošću i nestrpljenjem. Ne možete imati sve odjednom, veza se gradi i održava! 

Bik

Možda ćete biti primorani da donesete značajnu odluku zbog nečega ili nekoga i napravite veliki korak u svom ljubavnom životu. Ali morate biti sigurni da ste na pravom putu – setite se zašto se ljudi udružuju i zbog čega su jači zajedno. Razumevanje razlika, saosećanje za probleme druge osobe i zajednički rad na rešavanju većih problema, može biti suštinsko za vaše napredovanje. 

Partnerstvo će biti posebno izazovno – pokušajte da svoje profesionalne probleme ne donosite kući i da istovremeno imate razumevanja za profesionalne i lične brige partnera. To će biti teško i komplikovano, a vaš odnos može pretrpeti štetu oko koje ćete kasnije morati mnogo da se potrudite da biste sačuvali vezu. Nove veze će biti na još većem iskušenju – potrebno vam je mnogo vere i hrabrosti da napravite korake na koje možda niste spremni. Kraj januara donosi smirenje, Venera prelazi u znak Riba i biće vam lakše da steknete jasniju sliku i bolje upravljate svojim osećanjima. 

Ako ste sami, Merkur vam pomaže da upoznate nove ljude. Ovo nije lak period za vas, ni emotivno, ni u ostalim životnim oblastima i vaša lekcija je da naučite da budete strpljivi i ne hvatate se u koštac sa više stvari odjednom. Tokom meseca možete postati svesni da nešto morate promeniti u svom životu, a kraj januara vam donosi priliku da među poznanstvima koja ste napravili prepoznate ono koje ima potencijala da se razvije i preraste u dublji odnos. 

Blizanci

Planetarni raspored vas ohrabruje da duboko poštujete ono što je ispravno, šta god to značilo za vas. Ne pokušavajte da nametnete drugima svoja osećanja i da delite više od onoga što su spremni da prihvate, jer ćete biti ignorisani, a to vam može odvratiti pažnju od unutrašnjeg doživljaja. Ne forsirajte odnose, već uživajte u sebi, slobodno se izražavajte i pronađite podršku u društvu pouzdanih prijatelja i članova porodice. 

Venera u Vodoliji vas oslobađa emocionalnih ograničenja koja podrivaju vaš moral, uči vas kako da budete romantični i da se distancirate od onog što ne poznajete i ne želite da upoznate. Oslonite se na razum i moći ćete da postignete sve što hoćete. Lako upravljate odnosima, dostupni ste i velikodušni i sa zadovoljstvom ispunjavate zahteve partnera. Ako partner oseća da ste nekako distancirani i želi da zna kako se osećate, pokušajte da ne dajete kontradiktorne informacije i pomešane signale. 

Januar je dobro vreme za usamljene Blizance, jer se pojavljuju povoljne prilike za ljubav i početak nove priče. Morate se osećati emocionalno bezbedno da biste mogli da se opustite i otvoreno komunicirate. Pred vama je „zeleni talas“ i možete proći bez prepreka, ako se potrudite da jasno izražavate svoja osećanja i budete dostupni i spremni na saradnju. 

Rak

U ovom periodu preplavljeni ste ljubavlju i odanošću – pratite svoje strasti i bavite se stvarima koje vam prijaju. Provedite kvalitetno vreme sa onima koji su vam važni i pokažite im da cenite njihovo prisustvo u svom životu. Koncept ljubavi je prioritet i zato ostavite po strani sve brige oko postignuća i validacije. Očekujte pozitivne odgovore na sva pitanja srca. 

Tokom većeg dela januara Venera u Vodoliji ne daje veliki značaj osećanjima i hemiji, ali intelektualna kompatibilnost joj je veoma bitna i podsticajna. U nekim odnosima, razmena na nivou koji vam je važan, biće kvalitetna i konstruktivna. U drugim slučajevima, Rakovi će razmišljati o raskidu i promeni načina života. Nedostaje vam nežnost i u partnerskim odnosima se možete osećati usamljeno, ali ako vaša veza ne doživi brodolom u mutnim talasima neodređenosti, krajem meseca planetarni raspored se menja i donosi nežnost i velikodušnost. 

Ako ste sami, možete iskoristiti period u kome se osećate stabilno i uravnoteženo, kako biste postali malo provokativniji – zvezde vam ulivaju dovoljno odlučnosti da preuzmete inicijativu. Iako ste obično veoma suzdržani, sada ćete biti inspirisani da skinete masku cinizma (ili bilo koju drugu) i nastupate iskreno i neposredno. Možete upoznati nekog ko vas privlači na način različit od onog koji poznajete, a to može biti najbolje za vas! 

Lav

Postoji mogućnost da doživite emocionalni izliv sa nekim ko vam je blizak na poslovnom ili društvenom planu, a to vas može zbuniti i šokirati. Lične i emocionalne probleme i izazove biće teško i shvatati i rešavati u ovom periodu. Morate biti taktični u svim odnosima, jer se može pokazati da su svi oko vas preterano osetljivi i u svemu što kažete ili tražite, čuju kritiku osećaju se nedovoljno.

Poteškoće u partnerskim odnosima možete prevazići uz mnogo fleksibilnosti – uvažite i prihvatite neke stavove partnera, ne mora se uvek sve odvijati onako kako vi želite. Imajte poverenja u to da partner želi najbolje za vaš odnos i vas, ustupite mu prvenstvo i za promnu, pokušajte da pratite, umesto da namećete vođstvo. Na kraju meseca se možete prijatno iznenaditi preokretom koji će oživeti vašu vezu.

Ako ste sami, bićete veoma emotivno angažovani, ali istovremeno i razoružani – možete upoznati nekog ko „ne pada“ na vaše zavodničko ponašanje. Nebeske energije su u igri i one diktiraju ritam, pa pokušajte da sarađujete i ne pokušavajte da vodite i upravljate. Opustite se, pokažite svoju mekšu i ranjiviju stranu, budite otvoreni i prihvatite da ste u neizvesnosti – druga osoba preuzima inicijativu i iznenađuje vas, a vi možete na sopstveno zaprepašćenje otkriti kako zapravo uživate u svakom aspektu tog doživljaja.           

Devica

Povezani ste sa svojim duhovnim sopstvom i skloni da date sve od sebe da svet bude mesto u kome će svi bolje živeti – tokom januara sve je u negovanju i razvoju vaše duhovnosti, pa ne dozvolite da vas emocionalna turbulencija u tome ometa. Tražite stabilnost usred nemira – i pronaći ćete je. Radite svakodnevno stvari koje vas umiruju, zabavljajte se i ne uplićite se u komplikovane odnose. 

Tokom januara, u partnerskim odnosima možete iskusiti stabilnost kojoj težite – atmosfera je konstruktivna, bez drame i ekstravagancije, ali na duge staze, ovo smirenje i uspostavljanje rutine može značiti dosadu u budućnosti. Kraj meseca i prelazak Venere u znak Riba donosi drugačiju atmosferu – Venera peva svoju pesmu sirene i može vas uznemiriti i uzbuditi (uglavnom na pozitivan način). 

Za Device koje nisu u vezi, ljubavna pitanja biće u centru pažnje, a zvezde obećavaju perod za pamćenje! Ne morate da činite gotovo ništa (osim da se negde pojavite), da biste izazvali pažnju i interesovanje. Bivajući prosto ono što jeste, sledeći svoje strasti i interesovanja, planirajući svoje aktivnosti i radeći ono što želite, možete biti primećeni i prepoznati, bolje nego ikada do sada. Na kraju meseca, nekog bi mogao da bude lud za vama i primeniti sve moguće strategije da vas osvoji.  

Comments