Ako ste zaljubljenik u dizajn enterijera kao ja, onda verovatno imate čitave foldere na Instagramu posvećene različitim stilovima dnevnih i radnih soba, kuhinja, trpezarija i slično. Da ne govorim o tome što se uzbudim kada vidim i najmanji dekorativni/funkcionalni komad za kuću kao što su krpe sa lepim šarama – onda definitivno znam da starim. U svakom slučaju, ako planirate da malo ulepšate svoj dom 2023. godine, Instagram nalozi za dizajn enterijera će vam dati sjajnu ideju za renoviranje ili dekorisanje doma.

Instagramova “save” alatka je vaš najbolji prijatelj kada je u pitanju dobijanje inspiracije za enterijer, tako da preporučujemo da napravite različite foldere za svaki pojedinačni projekat, pa ćete uskoro imati lepo kurirani moodboard sa idejama koje sažimaju vašu željenu atmosferu. A kada je u pitanju izbor naloga za enterijer koje treba da zapratite, zapamtite da to ne mora uvek da bude vaš tačan stil kako bi bi fotografije bile od pomoći.

Instagram profili za dizajn enterijera – top 5

Ako pojedine fotografije na neki način izazovu vaše interesovanje, to bi se moglo pokazati korisnim, bilo da se radi o odabiru šeme boja ili dodavnaju određenih tekstura vašem domu. U nastavku smo pripremili pojedine od najboljih naloga za dizajn enterijera koje treba da zapratite na Instagramu za vaš sledeći kućni projekat (ili ako jednostavno volite da gledate tuđe estetične domove).

Inigo House

Ako volite karakter i šarm, @inigo.house je idealan profil sa nizom inspirativnog sadržaja za dizajn enterijera. Inigo house zapravo fukncioniše kao vrhunska agencija za nekretnine za najlepše istorijske kuće u Velikoj Britaniji. Njihov feed je prepun živopisnih i udobnih enterijera, za koje smo sigurni da će obradovati svaki tip ličnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inigo (@inigo.house)

Studio Duggan

Studio Duggan je uspeo da napravi posebnu stvar što se tiče modernih, a ipak prijatnih i šarenih šema dizajna. Sigurni smo da ćete sačuvati gotovo svaku objavu i da ćete u mnogim od njih pronaći inspiraciju. Studio Duggan se definitivno izdvaja kao eklektično mesto na kom se spajaju različiti stilovi i tonovi boja, tako da će svako naći nešto za sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STUDIO DUGGAN (@studioduggan)

Pročitajte i ovo: Praznična dekoracija koju možete rekreirati u poslednjem trenutku

ferm LIVING

Za sve fanove skandinavske minimalističke estetike, @fermliving je opcija broj jedan kad se radi o dizajnu enterijera. Imao sam prilike da posetim ovu prodavnicu u Kopenhagenu, odakle brend i potiče, i malo je reći da sam ostao bez teksta. Čitava prodavnica koncipirana je kao jedna velika kuća, pa možete šetati kroz čitav prostor i videti komade nameštaja koji su tematski postavljeni po sobama. Svakako, ferm LIVING na svom Instagram profilu nudi pregršt inspiracije za dizajn enterijera, pogotovo ako ste ljubitelj minimalne estetike zemljanih tonova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ferm LIVING (@fermliving)

The Modern House

Ako ste ljubitelj čistog i modernog dizajna, @themodernhouse je profil koji definitivno morate zapratiti. U pitanju je sestrinski brend sa Inigo House agencijom koju smo već pomenuli, i radi se o agenciji za nekretnine koja isključivo prodaje specifično dizajnirane domove. Ovim putem možete dobiti ekskluzivan pogled u domove koje inače ne biste mogli da vidite uživo!

Mad About the House

Mad About the House je jedan od originalnih i dobro poznatih blogova o enterijeru, koji vodi bivša novinarka Kate Watson-Smythe, koja deli fotografije svog doma, kao i fotografije drugih koje pronalazi na Instagramu.

deVOL Kitchens

Naravno, nijedna pretraga za inspiracijom ne može da prođe bez fotografija i moodboarda sa kuhinjama. Ako planirate ažuriranje kuhinje, postoje Instagram profili za dizajn enterijera koji su namenjeni baš tome. Jedan od njih je upravo deVOl Kitchens, koji kreira prelepi ručno izrađeni dizajn i postavlja fotografije iz domova u koje ih ugrađuju. Postoji nešto što će inspirisati svakoga, od šarenih opremljenih kuhinja do neusklađenih, neobičnih šema.

Pročitajte i ovo: 5 trendova koje dizajneri enterijera napuštaju u 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/fermliving

Nenad Grubanoski

Comments