Svaka godina sa sobom nosi nove modne trendove koje primećujemo na modnim pistama, a zatim i na fotografijama influenserki i it devojaka. Upravo zato je početak svake godine tako uzbudljiv, jer unapred pokušavamo da predvidimo koji su to trendovi u odevanju koji će obeležiti period pred nama. Mi smo ispratili najnovija dešavanja u svetu mode, izdvojili naše predloge i pretpostavke i u nastavku vam otkrili koji su to modni trendovi za 2023. godinu koje ćemo garantovano ne samo viđati na ulicama velikih modnih prestonica, nego i sami nositi i voleti.

Modni trendovi za 2023. godinu koje ćemo voleti i nositi

Kargo pantalone

Da li ste spremni da se vratite u rane dvehiljadite i, samim tim, svoje rane tinejdžerske godine? Pa, bili i ne bili spremni, moda iz ovog perioda vraća nam se na velika vrata – u vidu čuvenih kargo pantalona. Ove komforne, široke pantalone sa pregršt džepova ponovo ćete viđati na modnim influenserkama širom sveta, a možda ste već primetili da ih nosi stilska ikona današnjice Hailey Bieber.

Prozirni odevni komadi

Tanka trikotaža, mreža, til ili drugi tip materijala – sve je dozvoljeno, sve dok je prozirno! Prozirne odevne komade primetili smo na modnim revijama velikih modnih kuća, a one polako pronalaze svoje mesto i u street style kombinacijama na ulicama velikih gradova. Bilo kako bilo, sa prozirnim odevnim komadom nećete pogrešiti ako se spremate za šik večernji izlazak.

Teksas na novi način

Teksas se takođe vraća, ali ne u vidu klasičnih farmerki ili teksas jakni. Ove godine nosimo ne samo klasične, već i nesvakidašnje komade od teksasa kao što su duge suknje koje kombinuju više tipova denim materijala, korseti od teksasa, haljine, aksesoari ili kombinacija više od ovih komada istovremeno. Sećate se one fotografije na kojoj su Britney i Justin u matching teksas autfitima? Eto, tačno taj vajb očekujte u 2023. godini.

Pročitajte i ovo: 5 stilova koji će preovladati modom tokom 2023.

Šljokice, štras, metalik, sjaj

Da ti sijam, samo da ti sijam! Sa ovom mantrom ulazimo u 2023. godinu, birajući koji šljokičasti odevni komad prvi da dodamo u svoj garderober. Haljine, pantalone, suknje, topovi – dokle god se sija, prihvatljivo je. Odlučite se za materijal sa zlatastim nitima, cirkonima ili šljokicama, a možete kupiti i suknju ili haljinu od metalne mreže ili pločica, kakve su proizveli brendovi Prada i Paco Rabanne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Maksi-suknje

Ove godine vreme je da svoju omiljenu mini-suknju zamenite njenom starijom sestorm, seksi i sofisticiranom maksi-suknjom. One savršeno izgledaju uz kratke topove ili oversize jakne, a odlično se uklapaju kako uz čizme, tako i uz elegantne sandale. Maksi-suknje nose sve it devojke, a vreme je da i vi postanete jedna od njih.

Modni trendovi za 2023. u kobalt-plavoj boji

Kada su trendi boje u pitanju, ove godine primat će imati uvek moćna, kobalt-plava boja. Ona se odlično uklapa i uz druge jednostavnije komade, ali naša preporuka je da je ipak ponesete i u okviru statement, monohromatskog autfita. Verujte nam, u autfitu kobalt-plave boje gotovo sigurno ćete biti primećeni gde god da se nađete.

Ako vam se dopao ovaj tekst pročitajte i: 6 trendi boja koje će biti najpopularnije u 2023. godini

Naslovna fotografija: instagram.com/thestylestalkercom

Jovana Pantić

Comments