Postoji način kako da iz natalne karte izvučete korisne informacije koje vam mogu pomoći da poboljšate zdravlje. Određene osobine vašeg horoskopskog znaka mogu otkriti koje su vam slabe tačke, ali i koje su aktivnosti najbolje za vas. Emocije, navike i životni izbori utiču na celokupno zdravlje.

Na primer, bes, ako je u svom ekstremu, može da dovede do srčanog udara jer telo u tom trenutku ulazi u stanje šoka. Takođe, ako ste bezbrižni i vaše navike nisu ustaljene, možda nećete brinuti o sebi koliko bi trebalo i ignorisaćete važne znakove koje vam telo šalje.

Ovan

Ovnovi su smeli i avanturistički nastrojeni, zrače samopouzdanjem i entuzijazmom. Mogu biti i razdražljivi i impulsivni, te često donose ishitrene odluke. Što se zdravlja tiče, izloženi su riziku od povreda zbog svojih postupaka, a njihov eksplozivan temperament može uticati na povećanje krvnog pritiska, što nekad dovodi do srčanog udara. Smatra se da se šanse za srčani udar udvostruče dva sata nakon izliva besa. Ljutnja takođe povećava rizik od moždanog udara, imuni sistem slabi i povećavaju se depresija i anksioznost. Ovnovi, kako biste izbegli bar malo stresa, pokušajte da se opustite i fokusirate na disanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Bik

Strpljivi i pouzdani, Bikovi su srdačni i imaju odlučan stav, ali nekada se potkradu ogorčenost, ljubomora, posesivnost i pohlepa. Kada su Bikovi ljuti, to se u njihovom telu manifestuje kroz flight i fight režim, što može da izazove promene u krvnom pritisku i otkucajima srca. Kada se to dogodi, povećavate šanse za dijabetes, depresiju i bolesti srca. Takođe, pohlepa se potencijalno može manifestovati kao poremećaj u ishrani, što je karakteristično za ovaj znak, a nosi mnoge zdravstvene implikacije. Bikovi, ovo su načini kako da poboljšate zdravlje: pokušajte da otpustite stvari, više da se opustite, možda i da meditirate. Svakako je šetnja jedna od opcija koju možete probati da se oslobodite stresa.

Blizanci

Prilagodljivi, duhoviti i živahni, za Blizance se može reći i da su intelektualni i elokventni. Ipak, sa druge strane, za njih se vezuje i nervoza jer potezi koje prave mogu da dovedu do ozbiljne napetosti u telu. Najčešće se kod ovog znaka zdravstveni problemi manifestuju kroz stomačne tegobe, glavobolje ili migrene. Napetost može da utiče na nerve, a zbog nervoze se mogu pojaviti nesanica, loše varenje i bolovi u grudima. Za Blizance je najbolje da krenu sa vežbama koje će im smiriti celo telo, ali i um. Joga je očigledan izbor jer će pomoći da telo ostane gipko, a um miran.

Pročitajte i: Ljubavni horoskop za mart 2023.

Rak

Rakovi su puni ljubavi koju nesebično pružaju, emotivni i zaštitnički nastrojeni, imaju bujnu maštu, brižni su i saosećajni. Oni često znaju biti neraspoloženi i promenljivog raspoloženja, preterano emotivni i teško im pada oslobađanje od stvari. Upravo ovo može da se ispolji kroz unutrašnje bolove poput artritisa, gihta i opštih upala. Kada smo neraspoloženi, imuni sistem opada, pa dolazi do iscpljenosti. Tada mozak ispušta opioide koji mogu da oslabe imuni sistem što može da učini da budete skloniji prehladama. Rakovi, probajte da poboljšate zdravlje tako što ćete podići raspoloženje smehom, vežbanjem i boravkom u prirodi na bilo koji način.

Lav

Lavovi su velikodušni, srdačni, verni, puni ljubavi i čistog entuzijazma i ulažu srce i dušu u sve što rade. Međutim, oni mogu da budu zapovednički nastrojeni, da se mešaju u tuđi posao, ali i da budu netolerantni što ih može psihički i fizički iscrpeti. Takav stav uglavnom dovodi do stresa, ali, što je specifično za Lavove, može se odraziti i kroz netoleranciju na određenu hranu. Njihova tvrdoglavost, koja ih izjeda, izazvaće im stomačne tegobe i sindrom iritabilnih creva. Nemojte zaboraviti na bolove u vratu i leđima. Lavovima se savetuje da vežbaju toleranciju, strpljenje i da nauče da razumeju druge, i budu timski igrač.

Devica

Device su skromne i stidljive, praktične i vredne, ali to ih može naterati da budu vidno nervozne i da previše brinu. Ove osobine mogu učiniti da Device izgledaju napeto što će, naravno, uticati na njihovo psihičko zdravlje i odraziti u vidu nesanice. Nedostatak kvalitetnog sna utiče na telo, kao na primer, slab imuni sistem, a može doći i do ozbiljnih glavobolja. Hronična deprivacija sna može da poveća rizik od dijabetesa, krvnog pritiska, srčane insuficijencije i moždanog udara. Izbegnite ove rizike tako što ćete jesti zdravu hranu, baviti se aktivnostima koje smiruju, piti čaj od kamilice i ići u duge šetnje kako biste ostali hladne glave.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Vaga

Uravnotežene, ljubazne i druželjubive, Vage vole mir, iako se njihova potraga za smirenošću ponekad može manifestovati kroz neodlučnost, lakovernost i promenljivo raspoloženje. Imaju sklonost da ugađaju sebi, više nego što bi trebalo, što može biti štetno. Preterano uživanje u alkoholu, na primer, može biti štetno za jetru i bubrege. Ukoliko im se raspoloženje često menja, svaka nagla promena može da se ispolji kroz stomačne probleme i probleme sa varenjem. Probiotici će tu pomoći, ali je najbitnije da slušate svoje organe za varenje. Vage, postoje načini kako da poboljšate zdravlje. Pobrinite se da jedete zdravu hranu i onu koja vam prija, da vežbate i probate da nađete sreću u malim stvarima.

Škorpija

Škorpije se najčešće opisuju kao odlučne, moćne, strastvene i snažne, ali mogu biti i ljubomorne, opsesivne i kompulzivne. Poslednje dve osobine mogu imati i fizičke i mentalne posledice po zdravlje i dobrobit osobe, kao što su vežbanje do ekstrema ili primena dijeta zbog kojih ćete kasnije žaliti. Možete imati napade panike ako uradite nešto nezdravo i kaznite sebe zbog odluka koje ste doneli. Probajte da se izborite tako što ćete imati redovan i zdrav san, umereno vežbajte i pokušajte da vodite zdrav način života. Kognitivno bihejvioralna terapija, koja se odnosi na rešavanje problema i smirenje uma, takođe može biti od pomoći.

Strelac

Strelci su generalno srećni i optimistični, što ih čini zabavnim i pozitivnim znakom. Iako na površini sve izgleda bajno, pripadnici ovog znaka znaju da budu netaktični, nemirni i neodgovorni, te su skloni nezgodama i ponekad znaju biti nespretni. Razmišljajte o tome kakvo vam je držanje i da li vam je kičma u pravom položaju. Svako ko ima tendenciju da isprobava ekstremnije aktivnosti, biće skloniji nezgodama. Strelci, evo kako da poboljšate zdravlje: probajte da zadržite osećaj senzibiliteta, vežbajte dobro držanje i uzmite pravi dodatak ishrani kao što je vitamin D da ojačate kosti.

Jarac

Jarčevi su razboriti, praktični, strpljivi i brižni i imaju dobar smisao za humor. Ipak, mogu biti prilično škrti, ljuti i ponekad pesimistični. Za njih se vezuje i očaj koji nikako nije dobar za mentalno zdravlje. Kada ste obeshrabreni, ostavljate stvari nedovršenima ili previše brinete što, takođe, šteti zdravlju. Jarčevi nisu poznati da traže pomoć, bilo koje vrste, ukoliko primete da se ne osećaju dobro. Ukoliko se radi o nečemu ozbiljnijem, Jarčevi, nemojte čekati da „prođe“ jer posledice mogu biti kobne.

Vodolija

Prijateljski nastrojene, poštene, lojalne, nezavisne i originalne, sve se ovo vezuje za Vodolije, ali ih njihova tamna strana može dovesti do toga da budu emotivno nedostupne, nepredvidive i perverzne. Ono što se vezuje za ovaj znak jeste želja da preterivanjem i nemarom. Kada su Vodolije nerazumne, to dovodi do fizičkih problema koji dolaze kao posledica nezdravog načina života. Ako idu protiv sebe i svojih ideja, tako sebi i škode, a moraju da nauče kako da adekvatno brinu o svom zdravlju. Kada se Vodolije izoluju, tada ih može obuzeti osećaj usamljenosti i nespremnosti da podele šta ih tišti, što utiče na socijalno i emocionalno blagostanje.

Ribe

Ribe su maštovite, saosećajne, intuitivne i ljubazne. Međutim, ovom znaku je volja slabija, a i povodljive su jer veruju ljudima, tajnovite su, nejasne i idealisti. Jedna studija iz Kolumbije je otkrila da će oni kojima je tajnovitost jedna od glavnih karakteristika, imati više problema sa celokupnim blagostanjem jer će biti na niskom nivou. Zaključak je izvučen iz činjenice da tajne opterećuju ljudsku psihu i povećavaju nivo stresa. Iz osećaja krivice proizilazi manjak fokusa, ali i koncentracije na posao. Problemi se mogu javiti ukoliko se vozi ili upravlja zahtevnijim mašinama. Zato je najbolje za Ribe da nauče da puste i da ne drže u sebi nešto što ih opterećuje.

Pročitajte i: Kako da upravljate novcem ove godine – saveti za svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Marija Gavrilović 

Comments