Ruževi su bezvremenski, klasični, uvek u trendu i obavezni pri svakom šminkanju. Svaka boja karmina ima više nijansi i formula, te sa svakim novim trendom deluje kao da nema dovoljno vremena da se sve isprobaju. 

Sve ovo nekada deluje zbunjujuće, ali umesto da budete opterećeni, rešili smo da izdvojimo korisne i lako primenljive trendove. Ovog proleća je akcenat na zabavi i dobrom raspoloženju, te se takve nijanse najviše traže. Budite spremne da eksperimentišete sa razigranim i kreativnim trendovima karmina zbog kojih će se sigurno okretati za vama.

Bez obzira da li više volite jarke nijanse ili nenametljiviji izgled, postoji karmin za svakoga. Zgrabite svoju omiljenu nijansu, namažite je na usne i spremne ste za izlazak u grad. 

Nijansa bobica

Nijanse koje podsećaju na bobičasto voće se vraćaju i savršene su za stvaranje sofisticiranog izgleda. Od tamnoljubičaste boje šljive do razigrane nijanse maline, ruževi u ovim bojama će učiniti da usne izgledaju raskošno i neodoljivo.

Lagane nude nijanse

Neka boja bude što prirodnija i nek izgleda kao da se uopšte niste potrudili da je izaberete. Na taj način ćete dobiti lep i uglađen izgled.

Razigrane boje

Unesite razigrane nijanse u svakodnevnu rutinu i na usnama i na obrazima. Savršene su kada ste u gužvi i nemate vremena za ceo makeup

Crvena

Vatrenocrveni ruževi svaku kombinaciju podignu na viši nivo. Eksperimentišite sa različitim nijansama i samouvereno praktikujte klasičan, ali razigran izgled.

Sjaj za usne

Sjaj se vratio i bolji je nego ikada. Ukoliko se odlučite za sjaj za usne, učiniće da vaše usne izgledaju sočno celog dana. 

Intenzivni mat ruževi

Spremite se za nalet samopouzdanja dok se igrate sa mat ruževima smelih nijansi, od crvene preko ružičaste do ljubičaste.

Metalik nijanse

Za eklektičan izgled spremite se da zasijate kao zvezda dok na usnama nosite nesvakidašnje nijanse poput srebrne, zlatne do bakarne boje.

Preokrenite stvari

Probajte da eksperimentišete tako što ćete da koristite svoje omiljene olovke za usne kao senku. Dobićete zabavan, jedinstven i koketan izgled.

Boja korala

Ako ste oduševljeni suptilnim nijansama koje usnama daju sofisticiranu ravnotežu, imamo odlične vesti. Boja korala je savršena za sve koji nisu fanovi smelih i jarkih karmina. 

Klasična, ali živahna crvena

Ako ste raspoloženi da „gorite“, vreme je da izaberete kultni i omiljeni crveni karmin koji nikada ne izlazi iz mode. 

Boja vina

Raspoloženi ste da kanališete svoju odvažnu stranu? Ako je odgovor da, izaberite smelu nijansu crvenog vina. Ništa nije više seksi od boje koja podseća na bordo nijansu.

Hladna ružičasta

Savršeno je vreme da se vratite hladnim ružičastim tonovima. Ako ste se u poslednje vreme udaljili od ružičaste boje, sad bi trebalo da je uvrstite u svoju dnevnu rutinu šminkanja. Boja je idealna da dočara sun kissed izgled. 

Usne sjajne kao staklo

Najnoviji trend je već hit na modnim pistama, a nas vraća u devedesete. Želite efekat punih usana? Pronađite jedan od svojih omiljenih sjajeva za usne i dopunite izgled karmina.

Odvažna braon nijansa

Još jedan trend koji je doživeo veliki povratak jeste karmin u braon boji. Mnogi milenijalci i gen-Z su širokih ruku prigrili ovaj trend iz devedesetih.

Dve boje 

Eksperimentišite sa dve različite nijanse karmina na usnama. Prilično lako mogu da se savladaju, a pokrenuće i vašu kreativnu stranu.

Mrlje na usnama

Lagano umrljane usne su u modi, a k-pop je svrstao ovu praksu na listu popularnih. Ako volite suptilne boje na svojim usnama, onda bi trebalo da probate lip stains trend. 

Spremite se da oslobodite svoju unutrašnju glamuroznu boginju jer je sad pravo vreme da unesete malo boje na usnama. Bez obzira da li se osećate kao ruža puna samopouzdanja ili stidljiva ljubičica, postoji trend karmina koji će sigurno odgovarati vašem senzibilitetu. 

Pročitajte još i: Zbog čega je TikTok opsednut mešanjem labela i sjaja za usne? Otkrivamo detalje!

Naslovna fotografija: instagram.com/jamesmolloymakeupartist

Marija Gavrilović

Comments