Saznajte ljubavni horoskop za april 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan 

Tokom prve polovine meseca neće ići baš glatko u partnerskim odnosima – očekujte nervozu, nesporazume i ljutnju. Zvezde savetuju da budete oprezni u svim odlukama koje utiču na zajedništvo – nemojte ništa preduzimati bez savetovanja sa partnerom, jer se može osećati isključeno i naljutiti se, čak i zbog banalnih stvari (ne naručujte picu, dok ne proverite partnerove planove za večeru). I vi se možete osećati povređeno zbog nekih partnerovih poteza koje je napravio samostalno, iako ste mu ranije prebacivali da nema dovoljno inicijative. Ne dozvolite da vas negativna osećanja preplave i vodite računa šta govorite u ljutnji. Period smirenja i popuštanje emocionalne napetosti nastupa drugom polovinom aprila, pa sve važne planove i dogovore ostavite za kraj meseca. 

Ako ste sami, u prvoj polovini meseca ćete biti nezadovoljni sobom i osećati snažnu potrebu za promenom (odlazak kod frizera, ili novi razmeštaj u dnevnoj sobi, mogu doneti kratko olakšanje). A promena dolazi sa pomračenjem Sunca 20. aprila, koje vam donosi novu energiju – blokada koju ste osećali u sebi popustiće i vi ćete moći da se povežete sa svojim sopstvom na najdubljem nivou. Možete steći značajne uvide o tome šta tražite u ljubavi i koliko cenite svoju samoću i šta to znači za vaš ljubavni život. 

Bik 

U prvoj polovini meseca Bikovi mogu uživati u romantici – možete se osećati kao da ste se ponovo zaljubili u partnera i cenićete njegove praktične poteze, kao i romantične gestove. U novoj zajednici, ovo je odlično vreme za pravljenje planova za odmor, uređenje doma i sve aktivnosti kojima doprinosite svojoj zajednici udruženim naporima. Nesuglasice i napetost mogu nastati u drugoj polovini meseca, a kod dugogodišnjih parova mogu se manifestovati kroz udaljavanje i emocionalno zahlađenje. Shvatite to kao očekivanu dinamiku odnosa – nakon perioda zadovoljstva i prisnosti, nastupa period udaljavanja i nezadovoljstva, a posle toga opet dolazi zbližavanje. 

Ako ste sami, bićete veoma društveno aktivni i raspoloženi za sklapanje novih prijateljstava. Preplavljeni ste kreativnim idejama i želite da uključite prijatelje u svoje planove – a oni nemaju ništa protiv. Širenje društvenih krugova može vam doneti zanimljiva poznanstva, koja se mogu razviti u pravcu poslovne saradnje i prijateljstva, pre nego u romantičnom, a vi nećete biti nezadovoljni ovakvim razvojem događaja. Imate priliku da se emocionalno oslobodite prtljaga iz prošlosti i da bolje sagledate svoju ulogu u odnosima. 

Blizanci 

Odluke vezane za zajednicu i partnerske odnose možete donositi smireno i promišljeno u drugoj polovini meseca, dok u prvoj preovlađuje uticaj Marsa, koji donosi energiju akcije i samopouzdanja, koju ćete želeti da usmerite na svoje ambicije i pokretanje planova. Zvezde savetuju da podelite sa partnerom svoje želje i namere i zatražite njegovu podršku – prevaziđite svoju potrebu da neke stvari instiktivno zadržavate za sebe. Partner će se zbog toga osećati uvaženo i neće imati razloga da vam prebacuje kako mu nikad ništa ne govorite. To može biti prekretnica u vašem odnosu – ako prestanete da štitite svoju privatnost i dozvolite voljenoj osobi da vam priđe bliže. 

Ako ste sami, entuzijazam i pozitivna energija upravljaće vašim izborima i ponašanjem, a u drugoj polovini aprila možete sresti nekog ko će vam skrenuti pažnju, intelektualno i emocionalno – osetićete da vas neko zaista razume, onako kako vam je potrebno. Pored nekog ko je nezavistan i samostalan kao i vi, možete iskusiti kako izgleda kada druga osoba ima veliki deo života koji zadržava za sebe i nema potrebu da vas uključi. U prvo vreme to vam može prijati, jer donosi neobaveznu i rasterećenu atmosferu, ali ako osećanja postanu dublja, shvatićete zbog čega su vam bivši prebacivali i zašto je potrebna veća bliskost i saradnja u odnosima. 

Rak 

Prva polovina aprila može biti bolja za ljubavne i partnerske odnose, nego druga, koja donosi nesuglasice i tvrdoglavost – planetarni uticaji osnažuju ego i sukobi koje možete iskusiti vezani su za nivo moći i nezavisnosti u vezi. Ako ste dobro postavili granice u odnosu, sukobi neće moći da vas poljuljaju, ali ako niste, možete biti zaista zaslepljeni – može vam se činiti da vas partner ne shvata ozbiljno, a njemu se može činiti da ga preterano kontrolišete i u borbi za validaciju svojih osećanja i opravdanje svojih stavova, možete zaboraviti da ste par i postati neprijatelji. Kriza u odnosu je prilika da preispitate vrednosti i postavke i da uvdete neke promene – zdrave granice i njihovo poštovanje, pre svega. 

Ukoliko ste sami, zamor koji ste osećali od promašenih emocionalnih ulaganja i gubitaka, može vas napustiti i možete biti željni uzbuđenja i intenzivne razmene. Kada upoznate nekog ko je zainteresovan za vas, procenite trezveno da li samo koristite prvu priliku da opet iskusite ljubavna osećanja, iako vam se ta osoba ne sviđa dovoljno, odnosno, da li ponavljate nezdrave obrasce odnosa koje ste već iskusili. Zvezde savetuju da radije prihvatite avanturu i prolaznu romansu, nego da se prebrzo vežete za nekog ko vam ne odgovara. 

Lav 

Snažna osećanja mogu dovesti do preosetljivosti, nesuglasica i svađa u partnerskim odnosima, uglavnom zbog posesivnosti, nepoštovanja granica i neispunjavanje emocionalnih potreba – i optužbe mogu biti uzajamne. Napetost će kulminirati sredinom meseca i tada ćete oboje biti spremni da smirite strasti i da objektivno sagledate sebe i svoj odnos. Verovatno je potrebno da se iskreno izvinite jedno drugom – ne čekajte da partner to inicira, recite mu da vam je žao zbog tvrdoglavosti i zaslepljenosti i zamolite da vam oprosti, to će ga podstaći da uzvrati istom merom. I nemojte olako shvatati pomirenje – unesite promene koje su potrebne da biste se bolje osećali i skladnije funkcionisali. 

Ako ste sami, možete se osećati poraženo i izgubljeno i preispitivati ceo svoj život i sva svoja iskustva – planetarni uticaj intezivira karmičke aspekte i morate krenuti dalje i dublje u potragu za svojom autentičnošću i svojim istinama. Slušajte svoju intuiciju, tragajte za unutrašnjim mirom, bavite se nekom duhovnom praksom. I dok to radite, nemojte se otuđiti, prihvatite pozive za zabavu, pokušajte sa onlajn dejtingom, ili inicirajte sastanak sa osobom koju već neko vreme posmatrate sa distance. Iako vas raspoloženje navodi na pasivnost i povlačenje, preduzmite akciju i krećite se napred, savetuju zvezde. 

Devica 

Aktivan i turbulentan period u partnerskim odnosima – svi vaši planovi za zajedničke aktivnosti i poduhvate biće podložni promenama i odlaganjima, a partner će zbog toga biti jednako nervozan i frustriran kao i vi – potrebno je da neko unese malo stabilnosti i harmonije, a to ste vi. Biće vam teško da se opustite, a nećete moći ništa da kontrolišete, tako da je ono teško ipak izvodljivije – drugim rečima, pokušajte da se opustite. Osećanja i povezanost se ne dovode u pitanje, ali nema uslova za romantiku, zato ostanite praktični i smireni, stvari će se popraviti kad Mars malo „popusti“ a retrogradni Merkur će i dalje unositi zabunu u komunikaciju. 

Ako ste sami, bićete društveno angažovani i više nego inače i možete proširiti krugove poznanstva i prijateljstva, nekim poluzvaničnim kanalom, koji se može otvoriti kroz poziv na učešće u nekoj edukativnoj ili umetničkoj aktivnosti. Simpatije se pojavljuju i obostrane su, ali ima ih više i vi ne znate kako da odaberete, a verovatno i ne želite da birate. Uživajte u pažnji, flertu i naklonosti i pustite da se stvari razijaju spontano – i očekujte da će se spontano i zaglavljivati i vrteti u krug, zbog planetarnog uticaja, koji ne možete da kontrolišete.                            

Comments