Ako se prisetite trendova iz 2022. godine, znaćete da su aksesoari za kosu postali pravi hit u modnom svetu. Od voljenih skrančija do traka za kosu, definitivno smo naučili da nema kompletiranog autfita ukoliko niste ukrašeni od glave do pete, uključujući i kosu. Devedesetih su posebno bile popularne klasične, velike šnale za kosu i skrančiji, koji se nisu koristili samo kako bi se poboljšao stajling, već i kako bi sačuvali kosu od lomljenja koje uzrokuju klasične gumice za kosu. U nastavku izdvajamo koji prolećni aksesoari za kosu su trenutno in, i koje možete koristiti kako biste začinili svoj izgled.

Mašne za kosu

Sjajne vesti za sve ljubitelje stila iz osamdesetih i devedesetih – mašne i skrančiji su se vratili u modu. U zavisnosti čije kolekcije ste ispratili, mogli ste videti i različite verzije ovog aksesoara, ali sada posebno izdvajamo dugačke, tanke mašne koje su idealan dodatak svakom autfitu. Nisu upadljive, i veoma lako se mogu stopiti sa kosom.

Ipak, ako više volite dodatak koji se posebno ističe, možete odabrati oversized mašne koje se kače na potiljku, a koje možete naći u raznim bojama i materijalima. Ovog proleća se posebno ističe pliš, a ovakav tip mašne je bezvremenski aksesoar koji možete nositi i preko dana, i uveče, a svakom stajlingu će dodati vajb Pariza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandy Liang (@sandyliang)

Skranči

Skrančiji su in, obične gumice za kosu su out! Predstavljaju nov način da vežete kosu unazad, pa ovakva “renesansa” devedesetih predstavlja dodatak za kosu koji prosto morate da imate. Jedan od poznatih brendova koji je odlučio da se vrati ovom aksesoaru je Celine, koji je u prodaju izbacio svilenu varijantu. Napravljen od čiste svile, ovaj skranči je dostupan u nekoliko različitih boja i dezena, koje su napravljene da traju! Definitivno predstavljaju savršen dodatak za svaku priliku.

Takođe, brend Ganni je predstavio i popularizovao skrančije koji idu u tandemu sa njihovim odevnim komadima. Njihov najnoviji dodatak je skranči koji može ostaviti odvezan ili se vezati u mašnu, tako da je ovaj model idealan ako ne možete da se odlučite između mašne i skrančija – jer dobijate oba. Ovaj skranči je jedan od onih koji se može dodati vašoj kolekciji, posebno ako imate gornji matching deo.

Pročitajte i ovo: Da li ste spremni za povratak tankog šala? Evo kako da ga nosite ovog proleća

Rajfovi i šnalice sa crikonima

Jeste li spremni za pravi ’90s comeback?! Prada je dizajnirala rajf sa cirkonima koji je savršen aksesoar za večernji izlazak. Čak i bez potrebe da stilizujete kosu, ovaj prolećni aksesoar za kosu će trenutno adekvatno stilizovati bilo koji izgled i svakako je komad u koji treba uložiti.

Kad smo već kod cirkona, Gucci se poigrao sa njima tako što ih je postavio na šnalice u obliku srca. Idealan dodatak za kosu za sklanjanje šiški sa lica, ova bezvremenska kopča nikada neće izaći iz mode.

Trake za kosu

Miu Miu dodaci su već godinama klasik, ali pojedini od njihovih prolećnih aksesoara za kosu se uklapaju u najnovije trendove. Plišane trake za kosu i dalje su jedan od najmodernijih aksesoara na tržištu. Ovo je dodatak koji se može nositi i za obavljanje obaveza tokom dana, ali i za događaj uveče. Ova plišana traka za glavu je dodatak za kosu sa kojim ne možete pogrešiti.

Klasične šnale na old-school način

Nakon što su Bella Hadid, Kendall Jenner i Hailey Bieber viđene sa klasičnim šnalama za kosu, veoma brzo se podigla prašina i oko ovog trenda. Ovo je verovatno jedan od najdugoročnijih trendova povratka Y2K stila. Ne samo da dopunjuju svaki stajling, već su i zdravija alternativa za vašu kosu (kako biste izbegli lomljenje).

Prolećni aksesoari za kosu su definitivno komad koji ne treba da preskočite ove sezone, jer vam u trenutku mogu popraviti čitav stajling. Da li ste već odabrali svoj favorit? Nama je, iskreno, veoma drago što su se mašne vratile, jer mislimo da su idealan dodatak svakom pariskom, šik stajlingu.

Pročitajte i ovo: Koji aksesoar ćemo nositi ovog proleća – a da nisu samo torbe i cipele?

Naslovna fotografija: instagram.com/thesandraduran

Comments