Kada govorimo o šminci koja prati estetiku Uskrsa, prilazimo joj sa znanjem da ista i nije popularna kao, recimo, novogodišnji makeup. Uskršnja šminka se tek skoro našla na radaru makeup i beauty eksperata, te vas ohrabrujemo da budete jedni od prvih koji će je probati.

Sad je pravi trenutak da pronađete savršen izgovor kako biste isprobali novu šminku na kapcima, usnama i obrazima. Najbolji izbor bi bile vedre i vesele nijanse kako biste proslavili dolazak toplijeg vremena.

Od pastelnih nijansi za oči i usane do cvetnih kreacija, postoji toliko načina da se igrate šminkom za Uskrs. Ovo je uskršnja šminka koju obavezno morate da probate, jer ćete se uz nju sigurno dobro provesti ako se budete šminkale sa prijateljicama.

Upečatljivi plavi look

Ovaj plavi izgled podseća na uskršnja jaja koja su obložena slatkišima od čokolade. Pastelna plava izgleda mnogo bolje od njene suprotne, jarke nijanse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by iluvsarahii (@iluvsarahii)

Boja lavande

Za suptilniju varijantu, pokušajte sa prigušenom nijansom lavande koju ćete naneti po celim kapcima. Za “produbljeniji” izgled nanesite i ajlajner u boji ametista. Dašak roze u unutrašnjem uglu oka dodaje svetlost i predstavlja zabavan način da se igrate bojama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Merry (@merry.laney)

Uskršnji glam

Ko kaže da uskršnja šminka mora da bude nežna i nenaglašena? Pojačajte pastelni look ružičastim svetlucavim ajlajnerom ili ajlajnerom u bilo kojoj jarkoj boji.

Pastelna duga

Zašto odabrati jednu nijansu pastelnih senki kad ih sve možete iskoristiti? Odličan je izbor ako ne znate koju boju želite da nanesete ili ih želite sve. Ono što izdvaja ovakav look od ostalih jeste kontrast između mekih i oštrih boja. Obavezno koristite prajmer za oči pre nego što nanesete senku kako biste bili sigurni da će boje satima ostati na nanetom mestu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rain (@raincornelius)

Mint osveženje

Mint boja na očima u kombinaciji sa ružičastim usnama je makeup definicija za prolećni izgled. Ako nemate pastelnozelenu senku, pomeštajte svetlu ili tamniju zelenu nijansu sa podlogom da biste dobili svetlu mint boju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L E T I (@letiziamarcondes)

Cveće na očima

Iako deluje očigledno, ništa nije svečanije od osećaja proleća na očima – zato nacrtajte cvetove po kapcima. Možda izgleda zahtevno, ali velike veštine šminkanja za kreiranje ovog cvetnog looka nisu potrebne, jer možete da koristite presovano cveće, koje možete naneti lepkom za trepavice.

Bela olovka za oči

Beli ajlajner je san svakog šminkera ili makeup entuzijaste koji voli minimalističku estetiku, a ujedno predstavlja i savršen uskršnji izgled. Nacrtajte malo krilo na spoljašnjem uglu oba oka, nanesite malo rumenila na obraze, a zatim sve upotpunite sjajem na usnama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALISSA (@alissajanay)

Koralna šminka

Koralni karmin je ista, ali hladnija nijansa ružičastog karmina. Igrajte se hladnim nijansama i isprobajte ih ovog Uskrsa na usnama i očima za maksimalni efekat.

Pročitajte i: Isprobajte dijamantske usne – trend koji devojke obožavaju

Sjajne ružičaste oči i usne

Možda samo roze usne ne deluju ništa specijalno, ali kad dodate i ružičastu senku – utisak se definitvno menja. Udvostručite ovu nijansu i šminka će instant izgledati bolje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEAUTY ГORE (@weepeace)

Višebojna uskršnja šminka za oči

Ova pastelna šminka u dva tona je idealna da iskažete svoju živahnu prirodu dok uživate u omiljenom piću i hrani. Uz ovaj look ćete sigurno zablistati na uskršnjem ručku. Koristite mekanu četkicu za senku kako biste spojili žute i ljubičaste nijanse.

Neonske nijanse

Ako inače praktikujete neonske nijanse, ovaj razigran izgled je za vas. Koristite akva ajlajner da nacrtate tanku liniju počevši od unutrašnjeg ugla kapka, a zatim postepeno proširite liniju dok se krećete ka spoljašnjem uglu oka.

Obrazi u boji breskve

Oči i usne su najčešće u centru pažnje, ali ne i u ovom slučaju gde rumenilo u boji breskve uzima sav primat. Na obraze nanesite kremasto rumenilo koristeći čiste prste ili sunđer za šminku.

Pročitajte još i: Probajte dream girl makeup – novi način mikrohajlajtinga

Naslovna fotografija: instagram.com/iluvsarahii

Marija Gavrilović

Comments