Na društvenim mrežama se svakog dana pojavi novi fazon koji će možda prerasti u trend. Devojke stalno unapređuju svoju makeup rutinu, a sada postoji i dodavanje dragulja, cirkona i lažnih pirsinga, koje se naziva bejeweled makeup.

Uprkos tome što je ovakva vrsta šminkanja uglavnom rezervisana za maskenbale, scensku šminku, rođendane dece, ali i festivale, bejeweled makeup je našao svoj put u mejnstrim. Uticaj kasnih godina pethodne decenije i serija Euphoria vratili su ovaj Y2K trend u fokus.

Ukoliko želite da probate bejeweled makeup, a niste sigurni odakle da krenete sa primenom, ne brinite. Za vas smo spremili sve o šminci koja je ukrašena draguljima, biserima, ali ćete pronaći i efektne mačje oči koje su napravljene od cirkona.

Jednostavna šminka

To što ste rešili da svom izgledu dodate cirkone, ne znači da morate sve da ih iskoristite. Nakit na licu izgleda šik iako se to možda ne očekuje. Po gornjim kapcima dodajte nekoliko cirkona kada završite sa šminkanjem, a u uglu donjih trepavica, u spoljašnjem delu, dodajte minijaturne cirkone.

Maskimalan efekat

S druge strane, kad dodate malo više dragulja ili cirkona nego što ste prvobitno mislili, bejeweled makeup može da izgleda veoma dobro. Probajte sa šminkom koja sadrži neonske žute dragulje i ružičastu senku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Star (@yagirlstar)

Biseri

Lice prekriveno biserima se sada smatra ležernim izgledom zbog svoje zastupljenosti. Neka ostatak šminke bude neutralniji – nude usne i oči, bronzani obrazi, a da akcenat bude samo na biserima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nawel (@soblushing)

Efekat krila

Efekat dvobojnog krila izgleda veoma dobro ako se kombinuju crna i crvena boja. Crni cirkoni su gotovo neutralni, te će crveni cirkoni više doći do izražaja. Vrlo je važno da ostatak šminke bude sveden, te preporučujemo nude nijanse karmina i senke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEA SWEET (@beasweetbeauty)

Grunge

Od grafički precizne linije preko sjajnih usana do srebrnih cirkona na licu – ova šminka je čisto savršenstvo i jednostavna za izvođenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nawel (@soblushing)

Kosmički sjaj

Mnogi svetski poznati šminkeri počeli su u svakodnevnom šminkanju da koriste cirkone. Umesto da nanosite ajlajner, probajte da postignete efekat mačjeg oka srebrnim cirkonima, a na trepavice nanesite maskaru. Prateći oko, linije se pružaju po gornjim i donjim kapcima te se sastaju u unutrašnjem delu oka, a u spoljašnjem delu razilaze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JO BAKER (@missjobaker)

Efekat dugih krila i jarke boje

Za maksimalan efekat, pokušajte da cirkonima nacrtate oštro, duže krilo i ne zaboravite da ih nanesete na unutrašnji ugao i donju liniju trepavica. Završite izgled lažnim trepavicama, senkom i karminom u jarkoj boji.

Pročitajte i: Coquette makeup – rekreirajte trenutno najpopularniji trend na TikToku

Zeleni cirkoni

Plava i zelena boja su dominantne u ovom izgledu i savršeno dopunjuju mermaidcore trend. Kad dodate dragulje u zelenoj i plavoj boji u predelu očiju možete da vizuelno podignete lice.

XL srebrni cirkoni

XL cirkoni na očima su jedan od najvećih trendova, naročito u letnjim danima kad se posećuju festivali. Kako da postignete ovaj izgled – nanesite ajlajner, dodajte veštačke trepavice, karmin u nude nijansi i, naravno, podloga je obavezna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Razzano (@davidrazzano)

Elegancija

U ovde je veoma bitna simetrija bisera, što nekada nije lako postići. Dodajte velike pahuljaste trepavice, efektan ajlajner, a nek ostala šminka bude u nude nijansama kako bi se ovaj elegantni izgled podigao na viši nivo.

Euphoria vibes

Našminkajte se kako biste dobili efekat mačkastih očiju. Iskoristite ajlajner u dve različite boje, kao što smo viđali u seriji Euphoria. Nanesite nekoliko cirkona u predelu obrva i preko gornjih kapaka. Ako dodatno želite da eksperimentišete, uparite izgled očiju sa ružem u drugoj nijansi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @donni.davy

Pročitajte još i: Popularna uskršnja šminka koju morate da probate

Naslovna fotografija: instagram.com/shanell.sorrells

Marija Gavrilović

Comments