Znate li šta je morsko staklo, koje je postalo inspiracija za najpopularniji manikir trend leta? Da li ste se ikada zapitali šta se dešava sa staklenim flašama, komadićima stakla, staklenim sočivima i drugim otpadnim staklom koje završi u morima ili okeanima?

U suštini, slana voda “reciklira” ovo staklo: ono se vremenom izgladi, zahvaljujući svom putovanju kroz talase i interakciji sa peskom. Na taj način se potpuno transformiše. Budući da se sve ovo staklo natapa u slanoj vodi i “baca” kroz pesak od 5 do 50 godina, prolazi kroz metamorfozu i suštinski se pretvara iz smeća u blago.

Morsko staklo nije samo podsetnik na svu lepotu koju priroda nosi; ono je takođe najnoviji trend koji preplavljuje salone za nokte. Manikir trendovi sa vodenom tematikom, kao što su biserni nokti i oni u nijansi ostriga, bili su vodeći trendovi cele godine – ali sada sve više žena bira efekat morskog stakla.

Lepota ovog manikir trenda leži u raznovrsnosti i slobodi koju imate da preko njega kreirate bilo koji izgled noktiju koji želite. Kao i kad je u pitanju samo morsko staklo, postoji mnogo boja i tekstura sa kojima se možete igrati, što vam daje savršenu osnovu za kreiranje jedinstvenog dizajna noktiju.

Bez obzira da li volite tradicionalni manikir ili nešto zabavnije, “morsko staklo” nokti su najlepši način da uplovite u leto.

Ideje za manikir koji podseća na morsko staklo:

Svetlucavo morsko staklo na noktima

Morsko staklo ima prelep sjaj koji se preliva kroz različite boje. Iskoristite tu blistavost za svoje nokte dodavanjem sloja šarenih tačkica šljokica i sjaja. Za osnovni lak koristite boje inspirisane morem i okeanom, a da biste dobili idealnu paletu boja morskog stakla, manikir završite gornjim prozirnim slojem za dodatni sjaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peppi Gel (@peppigel)

Paleta morskih boja

Još jedna bitna komponenta ovog trenda je korišćenje prave palete boja. Nijanse zelene i plave su najčešće boje koje ćete videti kad je reč o noktima inspirisanim morskim staklom, što ih čini savršenom osnovom za prvi sloj laka. Ne morate se zadržati samo na jednoj nijansi – svaki prst može dobiti jednu boju iz ove morske palete. Dodajte lagani ili teški sloj sjaja na vrh nokta za moderniji izgled.

“Izlomljeni” manikir

Komadići morskog stakla mogu biti različitih veličina. Zbog toga preporučujemo da oponašate komadiće morskog stakla na svojim noktima za razigran, dinamičan izgled. Počnite sa neutralnom bazom i dodajte detalje u vidu plavih ili zelenih konfeta na vrh nokta. Korišćenje baze svetle ili neutralne boje pomoći će im da se istaknu i sijaju na svetlosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alanna Conrad (@365sparkle)

“Mokri” nokti

Morskog stakla ne bi bilo bez snage okeana. Pružite svojim noktima isti tretman dodavanjem efekta mehurića. Nokti sa mehurićima su bili popularni poslednjih godina, a trend se sada ponovo pojavljuje kao način da se dopuni opsesija manikirom koji je inspirisan morskim staklom. Poenta je da stvori neobičan efekat vode na površini vašeg nokta.

Jarke nijanse plave i zelene boje

Morsko staklo često dolazi u tamnijim ili prigušenim nijansama plave i zelene; međutim, nema potrebe da se ograničavate na takve nijanse. Žive nijanse ovih boja vam i dalje mogu dati efekat morskog stakla, ali će manikir izgledati upečatljivije. Na kraju krajeva, leto je vreme da se opustite i nosite smelije nijanse. Posebno preporučujemo da posegnete za tirkiznom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dawnn (@ohdip.i.diditagain)

Pročitajte i ovo: Mermaid manikir – kanališite svoju unutrašnju sirenu izborom boje za nokte

Naslovna fotografija: instagram.com/polished_yogi

Božica Luković

Comments