Od celog Kardashian-Jenner klana, rutina vežbanja Kim Kardashian je sigurno najtraženija jer je Kim poznata po telu koje je među najpoželjnijim na svetu. Ako nešto znamo o porodicama Kardashian i Jenner – to je da znaju kako da dovedu svoja tela u formu (naravno, uz pomoć odličnih trenera i stručnjaka).

Koja je workout rutina Kim Kardashian?

Kim je, kako sama kaže, trenutno u najboljoj formi u životu, a ovo je obelodanila u intervjuu za Vogue početkom prošle godine. Dakle, praćenje rutine redovnog vežbanja i balansirane ishrane osnivačice brenda SKIM’s može biti odličan način da se postignu željeni fitnes ciljevi, posebno ako tražite vidljive rezultate na nogama, zadnjici i struku, koji čine njenu prepoznatljivu “figuru peščanog sata”. Trening otpornosti je omiljeni izbor influenserke, pa vam predlažemo da nabavite neke od najboljih traka za vežbanje izdržljivosti pre nego što počnete jer dokazano poboljšavaju kvalitet vežbi i odlična su alternativa spravama.

U svojim Instagram storijima, Kim je otkrila sve tajne svog treninga koje joj pomažu da ostane u zdravoj formi. Influenserka je navela da već mesecima trenira dva sata dnevno, 5 do 6 puta nedeljno sa svojom fitnes instruktorkom Senadom Greca. Njen cilj nije komplikovan i glasi: napravi mišićnu masu i osećaj se snažno. Kako je rekla, već je primetila ogromnu promenu na svom telu, a za postizanje ovakvih rezultata smatra da je potrebna disciplina i doslednost na dnevnom nivou, u kombinaciji sa balansiranom ishranom.

Sigurno vas zanima kako u 42. godini ova zvezda ostaje maltene u savršenoj formi, ali pre nego što počnemo: hajde da izdvojimo trenutak i podsetimo se da niko nije dužan da promeni nijednu fizičku stvar na svom telu. Iako je telo Kim predstavljeno kao ultimativni cilj za žene na globalnom nivou, ne zaboravimo da naša tela volimo takva kakva su. Sportska rutina influenserke je upravo to – sportska rutina. I nije cilj porediti se sa poznatim ličnostima koje imaju lične trenere, nutricioniste, dadilje, milionski budžet i znatno više vremena.

Svakako, možemo uzeti ono što je korisno za nas, a Kim je poznata po svojoj dugogodišnjoj disciplini u fitnesu. Verujemo da njena workout rutina može biti podsticaj i nadahnuće za vežbanje, pogotovo leti u kućnom ambijentu. I hajde da se ne lažemo, ko još ne voli da ponekad zaviri u živote svetskih zvezda? Ovo su vežbe koje Kim praktikuje:

@poosh

Get your f*%&ing ass up and work(out) #poosh #kimkardashian #fitness

♬ original sound – Poosh

Povlačenje grudi pod uglom

Umesto da u lat mašini sedite uspravno i svu težinu prebacujete na laktove, nagnite se unazad tako da aktivirate mišiće leđa i trbuha. Nemoguće je povući pravo unazad pod ovim uglom, pa ćete zato vući prema grudima. Ovo angažuje mišiće leđa, ne opterećuje ramena, ali aktivira i angažuje grudi.

Vez za veslanje na klupi

Iako možete da koristite slobodne tegove, preporučujemo da ovu vežbu radite na mašini poput Kim radi bezbednosti. Suštinski, ovo je unapređena vežba za grudi i trbušne mišiće. Podignite stopala u izbalansirani položaj čamca, aktivirajući donje trbušne mišiće. Gurnite šipku prema gore dok se podižete i zatežite trbušne mišiće. Ne brinite, ovo je deo vežbi za celo telo.

Vežba sa užadima #1

Ako ste se u teretani plašili da počnete da radite sa borbenim užadima, ovo je znak da pokušate da prevaziđete strah. Ovi teški konopci su odlični za izgradnju snage i izdržljivosti, kao i za sagorevanje velikog broja kalorija.

Za prvu vežbu, počnite u niskom čučnju i raširite ruke najviše što možete, a zatim ih ponovo skupite. Ostanite nisko u čučnju sve vreme, držeći kolena iznad gležnjeva, a kičmu uspravno. Izvodite je 30 do 60 sekundi ili dok ne osetite umor.

Vežba sa užadima #2

U istom položaju čučnja, naizmenično zamahujte uže gore i dole, snažno ga udarajući o pod i njime pravite talasaste pokrete. Radite to 30 do 60 sekundi ili dok se ne umorite.

Pročitajte i ovo: Biofilija trening – otkrivamo sve o najvećem fitnes trendu za 2023. godinu

Naslovna fotografija: instagram.com/kimkardashian

Milica Nešić

Comments