Od ukosnica i scrunchies do traka, novi trendovi šnala naterali su zaljubljenike u modu da nabave sve postojeće aksesoare za kosu. Uprkos sveprisutnoj raznovrsnosti, u poslednje vreme sve više gravitiramo prema vintage šnalama i ukosnicama. Naravno, možete se odlučiti za minimalistički pristup i koristiti samo nekoliko šnala da biste pričvrstili kosu, ali ukoliko želite da napravite modni statement i odbacite fenomen “tihog luksuza” – koristite ih sve (i to u različitim oblicima, veličinama i bojama). Čini se da se ceo svet zaljubio u trend preterivanja sa šnalama za kosu, a mi vam predstavljamo pojedine od trenutno najpopularnijih frizura i aksesoara:

Pletenice u kombinaciji sa ukosnicama

Pletenice i ukosnice, kao i pletenice i šnale, kombinacija su koja nam verovatno nikada nije bila potrebna, ali su zahvaljujući pevačicama, poput Olivie Rodrigo, postale pravi letnji san. Ispletite jednu kiku ili napravite dve pletenice sa razdeljkom u sredini i pričvrstite krajeve gumicama, ostavljajući nekoliko centimetara nevezanim na kraju. Zatim, uzmite različite ukosnice u boji i pričvrstite ih uzduž linije kose za nesvakidašnji izgled.

Monohromatski motivi

Želite da zadržate frizuru relativno jednostavnom? Uzmite omiljene šnale (sve u istoj boji) i pričvrstite ih uzduž linije kose, tri do četiri u nizu. Postavite ih na razmaku od oko pola centimetra i zakačite ih na jednom mestu.

Vintage stil

Za estetiku inspirisanu vintage stilom, ideje možete preuzeti od svojih baka, istražujući njihove aksesoare. Uz ovaj stil se najbolje uklapa blago uvijena kosa na samim krajevima. Šnale možete staviti sa jedne strane, kod uha – kako biste istakli svoj profil.

Pastelni tonovi

Obožavamo trenutke sa živopisnim i pastelnim tonovima, a ove floralne šnale izgledaju sjajno na svakom tipu i boji kose. Napravite namerno “neurednu” frizuru i podelite je u dva dela, zatim šnalama u živim bojama pričvrstite obe strane i sve štrčeće vlasi.

Neskladni elementi

Ukoliko želite da eksperimentišete sa frizurom i umorni ste od jednoličnosti oblika šnala i ukosnica, opustite se i dozvolite sebi da pustite mašti na volju. Kako biste postigli ovaj izgled, potrebne su vam raznolike šnale, koje ćete upariti sa ukosnicama, a ako su neskladne – još bolje.

Dugine boje

Šnale i ukosnice duginih boja, a naročito zabavne skittles nijanse odišu visokim samopuzdanjem i pokazuju da sebe ne shvatate previše ozbiljno. Ako volite šareni trenutak sa kosom, a ne želite da se farbate, mogli biste da razmislite o ukrašavanju svoje prirodne kose nizom raznobojnih šnala.

Pearlcore estetika

Pearlcore je napravio veliki modni comeback, a ukoliko želite da ispratite poslednji trend – ne tražite dalje: šnale sa perlama su najpoželjnija estetika u svetu frizura ovog leta. Uzmite nekoliko različitih stilova i oblika i postavite ih na jednu stranu, blizu linije kose. To je šik look koji će odobravaju i modeli poput Sofie Richie.

Konfliktni tonovi

Ovaj editorijalni izgled konfliktnih šnala izaziva emocije i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Da biste ga rekreirali, sve što vam treba su šik šnale različitih boja. Zakačite ih na jednu stranu kose u neskladnom redosledu i dobićete elegantan i sofisticiran izgled.

Sve ukosnice na jednom mestu

Od ovog inovativnog stila sa ukrasnim ukosnicama zastaje dah, a umesto da ih uredno postavljate uzduž linije kose, postavite ih sve na jednom mestu. Ovo je look koji će privući poglede svih u prostoriji i uz koji ne morate da brinete da li ćete biti primećeni.

Home party vibe

Ukoliko idete na opuštenu kućnu žurku i želite da se poigrate sa bojama i oblicima, dodajte mnogo šnala u različitim nijansama i uparite ih sa veselom frizurom poput kikica. Osim što ovim izgledom vraćate nostalgiju dvehiljaditih, pokazujete vedar duh i maštovitost.

Odlučite se za rep

Vežite visok rep i sa jedne strane načičkajte desetak šnala i ukosnica estetike koja vam se najviše dopada. Svoj opušten talasasti rep ćete naročito istaći dodavanjem “začina” svojoj frizuri i kačenjem pearlcore šnala. Rezultat je izgled koji zaslužuje da bude zabeležen u istorijskim knjigama.

Stil sa leptirima

Ova frizura zrači ultimativnom elegancijom, ali i hrabrošću. Ključ za savršen izgled je da se osigurate da su vaše šnale u obliku leptira raspoređene “prirodno”, odnosno, da podsećaju na stvaran let leptira. Predlažemo da koristite ogledalo u kupatilu ili ručno i radite sve polako i pažljivo – kako biste postigli ovaj raskošan i jednostavan izgled.

Pročitajte i ovo: Fenomen “tihog luksuza” osvaja i svet frizura

Naslovna fotografija: pinterest.com/hitched.co.uk

Milica Nešić

Comments