Villain makeup je definitivno najseksepilniji i najprivlačniji viralni trend šminke na TikToku. Strawberry girl trend šminkanja je bio nežan i ženstven, ali devojke ponekad žele da unesu malo oštrine i misterije u svoj makeup look. Ko ne želi da otkrije i svetu predstavi svoju unutrašnju fatalnu ženu s vremena na vreme?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@kalikennedy)

Neki od naših omiljenih antagonista u pop kulturi poseduju seksi privlačnost, kao i neodoljivost kojoj je teško parirati. Zato ih toliko volimo, a ta ljubav često nadmašuje onu koji osećamo prema glavnim likovima. Nije ni čudo što TikTok devojke pokušavaju da oponašaju izgled negativaca: Poison Ivy u Batman franšizi, Shego u Kim Possible, Angeline Jolie u Maleficent. Jedna stvar im je zajednička – nepokolebljiv seksepil.

Ipak, zavodljivost ne zahteva dramatičnu promenu cele ličnosti. Možete je postići jednostavnim korišćenjem malo olovke za oči i nanošenjem crvenog karmina na usne. To je srž villain makeup trenda. Ako želite da isprobate šminku za negativce, evo ključnih saveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@kalikennedy)

Villain makeup – kako da kreirate seksi look

Korak 1: Oštre obrve

Obrve su dobro mesto za početak villain makeup looka. Ako koristite gelove ili olovke za obrve, možete da zaoštrite njihov oblik pomoću pamučnog štapića i pudera. Trik je da izgledaju uspravno, oštro i šiljasto. Koristite tanku olovku za obrve da popunite praznine i gel da biste ih setovali.

Za pravi villain makeup look, obrve moraju da budu dovoljno oštre da “preseku grla naših neprijatelja”. Naravno, šalimo se, ali razumete suštinu. Alternativno, blajhane obrve će takođe dati sličan villain efekat, ali ako ne želite da ostanu trajno izbeljene, jednostavno ih prekrijte puderom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by j u l e s (@thrifty.jules)

Korak 2: Pogled sirene

Želimo oči koje izgledaju kao da svakoga mogu da očaraju. To je vibe koji treba da postignete, a pomažu nijanse senki kao što su tamna nijansa uglja ili intenzivne metalik boje. Cat eye look postignite pomoću ajlajnera koji se proteže iznad vašeg unutrašnjeg i spoljašnjeg dela oka. Alternativno, za suptilniji izgled možete se odlučiti za ravnu liniju ajlajnera.

Korak 3: Besprekoran ten

Da biste zaista postigli femme fatale izgled, nije vam potrebna savršena koža, ali će vam biti potreban puder koji će vam pomoći da radite dalje, poput savršenog platna. Želimo da se naša šminka ne pomera kako bi villain makeup look bio besprekoran. Odaberite mat puder za izgled nedodirljive dive ili dewy formulu za tajanstveniji efekat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@kalikennedy)

Korak 4: Oštro konturisanje

Čini se da zlikovci uvek imaju isklesana, definisana lica – oštre crte lica, na kojem su jagodice jasno naglašene. U šminkanju, to znači veoma tamne konture sa podignutim linijama. Istaknite ih na obrazima, a zatim konturišite i čelo i vilicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah New (@sarahnewsfx)

Korak 5: Rumenilo boje krvi

Rumenilo dubokih crvenih tonova, ili neka varijanta boje šljive, može vam mnogo pomoći da uđete u svoju villain eru. Skoro kao oda ili kao počast svim zlikovcima koji piju krv. Stavite rumenilo na jagodice, iznad konture obraza. Bez obzira da li koristite kremastu ili praškastu formulu rumenila, postepeno povećavajte boju dok ne postignete optimalni izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@kalikennedy)

Korak 6: Jarkocrvene ili nude usne

Nijedan villain makeup look nije zaista potpun bez crvenih usana. Uzmite u obzir nijansu crvene koja odgovara vašem tonu kože, ali najvažnije je da izaberete onu koja vam budi samopouzdanje. Ako je naglasak vašeg makeup looka na očima, nemojte se plašiti da se odlučite za nude izgled usana.

Pročitajte i ovo: Rockstar Girlfriend: Buntovnička estetika šminkanja postaje sve popularnija

Naslovna fotografija: instagram.com/realbarbarapalvin

Božica Luković

Comments