Ako vredno vežbate, istežete se, radite jogu ili pilates, sigurno ste dovoljno fleksibilni da izvedete vruće seks-poze, koje će vam začiniti i poboljšati seksualni život.

Izlazak iz uobičajene rutine može učiniti čuda za vašu vezu – iako ste naučili da praktikujete ono što vam omogućava vrhunsko zadovoljstvo i imate svoje omiljene seks-poze, eksperimentisanje vam može doneti novo uzbuđenje i pojačati vaš libido.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Mi smo stvorenja navike i nema u tome ničeg lošeg – kad znate da vam određene poze ne prijaju, a da u nekim položajima lakše dostižete orgazam, radićete ono što znate da je efikasno. Ali ako seks prestane da bude igra i istraživanje novog nestane iz vašeg odnosa, može vam postati jednolično. I umesto da se pitate kako bi bilo sa nekim drugim – probajte nešto drugo.

Seksualna raznolikost je povezana sa većim seksualnim zadovoljstvom – istraživanja su potvrdila da žene koje češće menjaju seks-poze, prijavljuju veću zainteresovanost za seks i češće orgazme.

Pošto ove poze zahtevaju malo više fleksibilnosti, možda će vam biti potrebno da se malo „zagrejete“ i istegnete se, pre nego što isprobate nove položaje. Ne plašite se da probate – ako vam nešto ne odgovara i ne prija vam, uvek možete da radite ono što znate da radi za vas. Poenta je da se izazovete i zabavite.

Isprobajte ove seks-poze za fleksibilne

Primabalerina

Ako znate šta je „arabeska“ pozicija u baletu, ovo bi mogla biti vaša omiljena poza. Položaj je stojeći i izazovniji je za vas, nego za partnera, tako što se naslonite na zid rukama i gornjim delom tela i jednu nogu istegnete unazad. Podignutu nogu partner pridržava rukom dok vam prilazi otpozadi, obezbeđujući vam potporu i stabilnost.

Ova poza omogućava dubogu penetraciju i ugao koji „gađa“ prednji zid vagine i područje G-tačke. Osim toga, ovaj položaj je zgodan i za analnu i oralnu igru.

Londonski most

Ovaj položaj je lak i udoban za iskusne vežbače joge, a zapravo ćete ga najbolje izvesti na podu (na prostirci za jogu). Lezite na leđa, savijte kolena i oslanjajući se na stopala, ruke i dlanove ispružene pored tela i teme, podignite leđa i kukove. Partner je između vaših nogu i drži vas za kukove, butine ili zadnjicu, stabilizujući položaj i podržavajući vaše pokrete (ili upravljajući kretanjem vaše karlice). Kombinacija vaginalne penetracije i angažovanja jezgra, može dovesti do najintezivnijih orgazama koje ste ikada doživeli.

Varijante ove seks-poze je da se podignete i oslonite na laktove, što vam omogućava bolju kontrolu pokreta i izdržljivost.

Pročitajte i ovo: Trikovi i poze za miran i tih seks 

Ljuljaška za seks

Najveći zahtev ove seks-poze je montaža pomagala. Ovo je zapravo podrška položaju koji bi inače zahtevao snagu partnera da vas podigne, dok se držite za njegova ramena i omotavate noge oko njega. Ukoliko niste mnogo teški i vaš partner ima jaka leđa, ovo ćete najlakše izvesti iz položaja u kome ste mu, na stolici, ili kauču sedeli u krilu. Vaše je da se čvrsto uhvatite rukama i nogama, a njegovo da ustane dok ste tako „okačeni“ i pritom ne izgubi erekciju, ili ne ispadne iz vagine. Ljuljaška olakšava stvari, jer se držite za kaiševe, rukama i nogama, i oni vam pružaju potporu, dok vam partner u stojećem položaju prilazi i dodatno vas pridržava, sa punim opsegom pokreta. Naprava svakako štedi i vaša i njegova leđa, a kao pomagalo je idealna za osobe koje imaju probleme sa leđima i zglobovima, ili ograničenu pokretljivost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple Goals (@couplegoals)

Seks-poze sa loptom

Ako ste radili pilates, verovatno vam je palo na pamet da bi lopta mogla da se iskoristi za seks, kao i za vežbanje i možda već imate ideje za zanimljive seks-poze. Najjednostavnija je varijanta doggy poze – možete da legnete na stomak preko lopte, sa raširenim nogama, održavajući ravnotežu i oslonac na vrhovima prstiju, dok vam partner prilazi otpozadi. Prilikom penetracije će delimično ležati na vama, i sam na vrhovima prstiju. Da biste osigurali položaj, stavite loptu uz stabilan komad nameštaja ili zid. Lopta vam omogućava da se savijete i prilagodite položaj, kako biste dobili optimalan ugao i predstavlja elastičnu podlogu koja vam daje odskok.

Varijanta seks-poze leptir

Potrebna vam je stabilna i dovoljno visoka podloga (trpezarijski sto, komoda, veš-mašina…) da biste izveli varijantu seks-poze leptir. I ovo je položaj u kome partner stoji, dok vi demonstrirate svoju fleksibilnost, na ivici čvrste podloge. Podignite obe noge na njegova ramena i držite se za partnerov vrat ili ramena. U ovom položaju ste potpuno izloženi i otvoreni za duboku penetraciju, pod skraćenim uglom, koji može doneti intenzivnu stimulaciju i eksplozivan orgazam. Jednostavniji način je da se oslonite na laktove, ako imate mesta i da savijete noge tako da se partner oslanja na vaša kolena u visini njegovih ramena.

Dok isprobavate ove seks-poze, pronaći ćete razne varijante i načine da se poduprete ili prilagodite položaj svojim mogućnostima – samo napred, otkrijte nove uglove za stimulaciju i iskusite još intenzivnije zadovoljstvo!

Pročitajte i ovo: Kako da naučite partnera šta da radi u krevetu (a da ne povredite njegov ego)

Naslovna fotografija: instagram.com/couplgoals

Brankica Milošević

Comments