Memoari Britney Spears, čuvene pop zvezde i globalne senzacije, biće uskoro dostupni za čitaoce i fanove širom sveta. Naime, muzička diva je najavila kako će detaljno otkriti ličnu priču kroz memoare pod nazivom The Woman In Me, koji će se na tržištu naći 24. oktobra (prema zvaničnoj potvrdi izdavača).

Ova knjiga obećava da će istinski osvetliti pevačicinu dugogodišnju borbu za slobodu, telesnu autonomiju, finansijsku nezavisnost, ali i pravo na majčinstvo. Saznaćemo kako se nekad nosila sa izazovima slave, a kako danas, te ćemo napokon otkriti njenu tačku gledišta na uspone i padove, mnogobrojne skandale, kao i na paparazze koji su je pratili u svakom stopu.

Ovo je, pre svega, jedna intrigantna i potresna priča o preživljavanju i nadi koja ne umire, čitaocima nudeći realističan uvid u autentičnu i inspirativnu bitku (i naposletku – pobedu) muzičke ikone, koja je postala žrtva nametnutog starateljstva.

Naime, tokom dirljivog i intrigantnog svedočenja pred sudom iz 2021. godine, Britney je izjavila da je tzv. conservatorship, odnosno, starateljstvo i kontrola nad njenim životom bilo “zlostavljanje”, te je apelovala da se okonča, kao i da njen otac odgovara za sve što je počinio.

Kroz brojne izazove i košmare koje su joj priredili kako njena porodica, tako i javnost – postavlja se pitanje: šta je ono što joj je davalo snagu da nastavi i istraje tokom prethodnih 13 godina?

Memoari Britney Spears: Evo šta sve znamo

Koju ulogu će igrati Justin Timberlake u predstojećoj knjizi?

U najavi za knjigu se navodi da knjiga “osvetljava trajnu moć muzike i ljubavi, kao i važnost žene koja priča svoju priču na svoj način”.

Između ostalog, izvori citirani u časopisu Us Weekly navode da će memoari Britney Spears rasvetliti nove detalje o njenom bivšem dečku, Justinu Timberlakeu, kao i njihovom turbulentnom odnosu tokom i nakon romantične veze koja je trajala od 1999. do 2002. godine.

Njihov raskid je bio predmet široke medijske pažnje, a očekuje se da će knjiga pružiti nove uvide u dešavanja iza kulisa i način na koji su se suočavali sa javnim pritiscima i medijima.

Osim toga, Justin Timberlake je javno izrazio kajanje zbog svojih postupaka i nedavno priznao kako se “ogrešio” o Britney Spears, što je privuklo dodatnu pažnju javnosti uoči objavljivanja memoara.

Njegovo izvinjenje upućeno je u februaru 2021. godine putem Instagrama, a osim pop princezi, izvinio se i muzičkoj ikoni Janet Jackson zbog kontroverznog incidenta sa garderobom koji se dogodio tokom zajedničkog nastupa na Super Bowl Halfetimeu 2004. godine. Ako ste zaboravili, NFL je sankcionisao Janet zbog pomenute nezgode, dok je Timberlake naizgled prošao nekažnjeno (te čak i ponovo nastupao na istoj manifestaciji 2017. godine).

Podsetimo se da je kraj romantičnog odnosa poznatog para bio praćen Timberlakeovom hit pesmom Cry Me a River, u kojoj je navodno optužio Britney za prevaru, dok je spot uključio i manekenku sličnog izgleda i stila oblačenja pop princeze.

Dokumentarac Framing Britney Spears iz 2021. godine ponovo je istražio njihov buran raskid, tvrdeći da je Timberlake igrao ključnu ulogu u negativnoj kritici koja je pratila Britney narednih godina.

U aprilu, pevačica je na svom Instagram profilu istakla da je njen proces pisanja, ali i osvrt na prošlost, bilo “isceljujuće i terapeutsko” iskustvo.

Zašto treba da pročitate memoare Britney Spears?

Memoari Britney Spears su mnogo više od “samo još jedne knjige poznate ličnosti”. Njena hrabrost da stane iza svojih reči uprkos rizicima i opasnostima kojima je bila izložena, kao i da iznese traumatične intimne detalje – izazvala je snažnu podršku na globalnom nivou.

Izdavačka kuća Gallery Books je istakla je da je pevačicin glas promenio tok njene sudbine, ali i pokrenuo razgovor o brojnim slučajevima zloupotrebe starateljstva u Sjedinjenim Američkim Državama.

Istovremeno, čitav slučaj nas je sve naveo da se zapitamo: ako je ovako ekstreman vid zloupotrebe starateljstva moguć nad svetski poznatom multimilionerkom, koliko li ima neispričanih priča običnih, “malih” ljudi koji su pretrpeli isto?

S nestrpljenjem iščekujemo memoare The Woman In Me i verujemo da je pred nama duboko dirljiva priča koja će zauvek ostati utkana u istoriji popularne kulture.

Pročitajte i ovo: Adele i Rich Paul: Kompletan pregled veze

Naslovna fotografija: pinterest.com/refinery29.com

Milica Nešić

Comments