Oktobar je mesec horor filmova i Halloween praznika, koji se sada proslavlja širom sveta, pa nije čudo što je baš sada veoma popularan i zanimljiv makeup trik – witchy ajlajner.

U beauty i makeup svetu se upravo dešava novi trend moody i goth estetike, koja se suprotstavlja clean girl estetici. Šminka postaje mračnija, grublja, smelija i mnogo misterioznija. Inspiracija iza takvih makeup lookova su ni manje ni više nego – veštice!

Naravno, čim dani postanu hladniji i kraći, naš um i raspoloženje se menjaju u skladu sa tim, ali je već neko vreme vreme popularna witchy estetika. Na TikToku čak postoji viralni hashtag #witchtok, odnosno, sub-cult. Ogroman broj korisnika te društvene mreže je opčinjen onime za šta se veštice zalažu u mnogim legendama i predanjima: moć, nezavisnost, prkos, intuicija. Sada se to preliva u naše rutine šminkanja kao još jedan način da istražimo drugu stranu sebe i izrazimo se drugačije.

Šta je witchy ajlajner?

U šminkanju očiju, već neko vreme se poigravamo sa oštrijim, produženim, preuveličanim ajlajnerom. Ne postoji tačna formula za witchy ajlajner, već jednostavno možemo da eksperimentišemo sa običnim cat eye izgledom, da bismo stvorili nešto neobičnije, smelije ili izražajnije. Međutim, zavodljivost i suptilnost su takođe važni. Uprkos tome što witchy ajlajner očima daje snažan izgled, ima i nečeg delikatnog i mističnog u tom makeup looku.

Kako piše Glamour, savet za witchy ajlajner možete potražiti kod vrhunskog šminkera slavnih ličnosti, Harolda Jamesa, koji je rekao da je kreirao taj makeup look jer su ga inspirisale žene koje otvoreno prihvataju tamniju stranu svoje ženstvenosti.

Ukratko, to je upravo ono što je ključno kada je witchy ajlajner u pitanju. Ajlajnerom treba da iscrtate oštru, ali pomalo razmazanu liniju, podignutu pod uglom i izduženu prema kraju obrve, a zatim je možete spojiti sa tamnoljubičastom senkom iznad kapka. Lepo je i suptilno, dok istvoremeno izgleda moćno i očaravajuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harold James (@harold_james)

Kako da rekreirate witchy ajlajner?

Što se tiče saveta za rekreiranje witchy ajlajnera, slobodno opustite ruku – ne postoji precizna verzija ovog looka. Ali, Harold ima nekoliko profesionalnih saveta koji će vam pomoći:

Prvo, na kapke nanesite prajmer za senke ili korektor, što će pomoći da koža bolje zadrži svaki naredni makeup proizvod.

Izaberite klasičan ili gel ajlajner, za preciznost i kontrolu. Počnite crtanjem tanke linije duž gornje linije trepavica, od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla. Koristite četkicu za razmazivanje ili pamučni štapić da nežno razmažete i raspršite ajlajner, stvarajući mekši, smokey efekat.

Produžite liniju izvan spoljašnjeg ugla oka, usmeravajući je prema gore, ka kraju obrve, da biste stvorili krilo. Povežite krilo sa gornjom linijom trepavica, popunjavajući oblik trougla, razmazanim olovkom za oči.

Kao drugu varijantu, možete da nanesete malo razmazanog ajlajnera duž donje linije trepavica za intenzivniji izgled. Završite tako što ćete dodati senku željene boje. Za veću dimenziju, odaberite nijanse poput ljubičaste.

Witchy ajlajner – primeri sa Instagrama

Evo nekoliko fotografija koje će vas inspirisati:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doniella Davy (@donni.davy)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Pročitajte i ovo: Villain makeup: Kako da kreirate seksi look koji je preplavio TikTok

Naslovna fotografija: instagram.com/laurapolko

Božica Luković

Comments