Smokey eye je možda i najpopularnija tehnika šminkanja očiju svih vremena. Ako želite da vam pogled izgleda duboko i zavodljivo, najbolje je da izaberete odgovarajući smokey eye prema boji očiju. Tehnika je veoma prilagodljiva, što je čini upotrebljivom u svakoj prilici, od svečanosti do večernjih sastanaka do ležernog svakodnevnog nošenja.

Uprkos ogromnoj popularnosti, smokey eye ima reputaciju da je prilično intenzivan i često previše seksepilan. Smokey eye nije tehnika koja je ista za svakog od nas, a usavršavanje ovog načina šminkanja se svodi na odabir odgovarajućih boja i mešanje senki na načine koji dopunjuju i ističu oči.

Šta olakšava savršeni smokey eye look?

Boja očiju je prva stvar koju treba da uzmete u obzir. Smeđe oči su, u stvari, mešavina svih primarnih boja, tako da bi im bilo koja nijansa stajala dobro – od boje patlidžana do dubokih bakarnih, poput zlata i bronze, ali i električnih nijansi kraljevskoplave i, naravno, crne. Zelene oči zahtevaju tople nijanse tamnocrvene, bilo koje ljubičaste i ljubičasto-roze, ali bi trebalo da izbegavaju tamnozelene nijanse i da koriste crne ili braon.

Ako su vam oči plave, preporučujemo vam da se odlučite za sivo-smeđu, boju šampanjca ili srebrnu nijansu i klonite se jarkih boja. A za one koji su blagosloveni očima boje lešnika, bordo, fuksija, žuto-braon i pečurkasto-siva su boje koje će istaći njihovu lepotu. A da biste kreirali smokey eye, koristite crnu, tamnobraon, tamnoljubičastu ili tamnoplavu.

Nijansa vaše kože je drugi element koji treba uzeti u obzir. Oni sa svetlim tenom treba da izbegavaju korišćenje srebrnih i visoko pigmentovanih svetlih boja i da se drže čistih nijansi za prirodan izgled, dok oni sa maslinastom nijansom kože treba da se odluče za braon, maslinastu, bronzanu, narandžastu, bež i bilo koju zemljanu boju. S druge strane, tamna boja kože savršeno se slaže sa bogato pigmentiranim, toplim nijansama kao što su duboka bronza ili bordo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@charvi.patil)

Na kraju, ali ne i najmanje važna, vaša boja kose takođe igra veliku ulogu. Dok plava kosa najbolje izgleda sa sivim, ružičastim, crnim i plavim senkama, ljubičasta, zelena, smeđa, crna, zlatna, bakarna i neutralna su idealna za smeđu kosu, dok maslinastozelene ili ljubičaste nijanse savršeno odgovaraju crvenoj boji kose.

Smokey eye prema boji očiju

Za plave oči

Ako ste plavooka lepotica, svetlucave nijanse ružičaste ili braon smokey eye varijanta će odgovarajuće kontrastirati i osvetliti vaše oči.

Za braon oči

Magični smokey eye za smeđe oči može se stvoriti korišćenjem zavodljivih nijansi safira, plave i teget. Nasuprot smeđim i ćilibarskim tonovima na krugu boja, plava magično kontrastira smeđim očima, čineći ih svetlucavim.

Za zelene oči

Neka zelene oči izgledaju zelenije sa sanjivim ljubičastim smokey eye izgledom. Bogate, hipnotičke nijanse ljubičaste i kestenjaste će dodatno naglasiti njihovu lepotu.

Za oči boje lešnika

Ako imate oči neobične boje lešnika, istaknite ih zlatnim i zelenim nijansama senki, da bi zablistale kao nikada pre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eyecandy Joelle (@eyecandy)

Za sive oči

Crne i srebrne nijanse su odličan izbor za sive oči. Crni smokey eye zaista može da ih istakne, posebno ako imate bledosive oči. Koristite srebrne senke da dodate dodir sjaja ili isprobajte metalik srebrni ajlajner za kreativan makeup look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley (@ashleykaylamakeup)

Pročitajte i ovo: Naked smokey eye: Kako ga postići i zašto je favorit Hailey Bieber

Naslovna fotografija: instagram.com/tannia_t_mua

Božica Luković

Comments