Kakvi nokti za jesen su aktuelni 2023. godine? Već smo duboko zagazili u cosy godišnje doba, ali su nam za tmurne i kišne dane potrebne sveže ideje. Bez obzira na to da li volite svedeni manikir ili upečatljive nokte koji privlače pažnju, ovi nail trendovi će vam pružiti uvid u to šta je sada moderno.

Jesen često donosi suv vazduh, što može dovesti do lomljivosti noktiju. Pre odlaska na manikir, bilo bi dobro da svakodnevno nanosite hranljivo ulje za nokte i zanoktice. Potražite proizvode koji sadrže sastojke poput ulja jojobe, vitamina E ili bademovog ulja. Sa nižim temperaturama, neophodno je zaštititi nokte od spoljašnih faktora. Nosite rukavice kad provodite vreme na otvorenom. To pomaže u sprečavanju da vaši nokti postanu slabi i lomljivi zbog izlaganja hladnom vazduhu i vlazi.

Pored pravilne nege, da bi vaši nokti za jesen bili u punom sjaju, počastite sebe manikirom koji će biti trendi i atraktivan. Pogledajte šta je trenutno najpopularnije.

Nokti za jesen – najveći trendovi za hladnije dane

Bogate braon nijanse

Latte nokti su pokrenuli opsesiju braon paletom boja na kraju leta. Tranzicioni nail trendovi bili su u istoj meri osunčani i cosy. Ali, kako je sezona postala hladnija, braon boje su postale tamnije, bogatije i brojnije, a u pitanju su nijanse moka kafe, karamele i tople čokolade. Tople i privlačne, odišu sofisticiranim izgledom i praktične su.

Prema Pinterestu, pretrage za “braon noktima” su porasle za više od četiri puta u poslednja tri meseca. Posebno su popularni “čokoladni nokti” (pretrage su porasle 16 puta), a nedavni “moka nokti” Hailey Bieber su pomogli da se trend poveća za tri i po puta.

Jesenji francuski manikir

Tamni francuski manikir na čistoj prirodnoj bazi je veliki trend. U pitanju je delikatni manikir, koji je ipak pomalo egdy. Podseća nas na grunge estetiku. Dakle, to je francuski manikir u bojama kao što su crna i bordo. Ako više volite kraći oblik noktiju, mikro francuski manikir je pravi izbor.

Maslinastozeleni francuski manikir će biti veoma popularan. Takođe, bočni i obrnuti francuski manikir su stekli popularnost jer nude razigrani i osvežavajući osvrt na tradicionalni stil. Ove varijacije vam omogućavaju da noktima pružite dodir jedinstvenosti. Ono što je još privlačnije je to što se ovi vidovi manikira mogu izvesti u tamnoj boji, odstupajući od klasične bele. To dodaje dašak sofisticiranosti, čineći ih savršenim za zimsku sezonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KAYLA SEAH (@kayla_seah)

Moderni crveni nokti za jesen

Crveni nokti predstavljaju jednu od najklasičnijih nijansi svih vremena. Crvena poseduje glamur koji nikada neće izaći iz mode, ali u poslednje vreme su blueberry milk i glazed pink te koje privlače pažnju. Ali, poznate ličnosti kao što su Zendaya, Kaylie Jenner i Selena Gomez nedavno su se vratile klasičnog crvenoj. Čak smo videli da ovaj tradicionalni manikir sa modernim obrtima, poput metalik-crvene ili vatrenog sjaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nails (@tombachik)

Matte manikir

Kao i kod trendova u šminkanju, gde u jesen često vidimo da matte puderi i formule ponovo ulaze u naše nesesere, matte lak je veoma chic način da se priklonite sezoni, koju god nijansu laka da izaberete. Ipak, posebno dobro funkcioniše sa dubokim nijansama crne, bordo i braon.

“Sirip” nokti

Ovaj trend je nastao u Aziji pre nekog vremena, a čini se da sada preuzima svet. Staklene ili jelly boje se nanose na nokat kako bi se dobio efekat sirupa, a može se razviti u dizajn sa nekoliko boja. Za jesen tako dobro funkcioniše sa prigušenim tonovima: mislite na med, ćilibar, zelenu, tamnoljubičastu. Probajte intenzivniju zasićenu ružičastu podlogu ili čak nijansu meda, a zatim preko stavite sirup efekat.

Pročitajte i ovo: Kako da oporavite oštećene nokte nakon skidanja nadogradnje

Naslovna fotografija: instagram.com/overglowedit

Božica Luković

Comments