Kada želite da probudite svoju unutrašnju Disney princezu, tu su balletcore frizure. Balletcore je najnoviji mikrotrend koji postaje sve popularniji na društvenim mrežama, ali ne podrazumeva da nosite obavezne baletanke i suknju od tila.

Balletcore frizure su vanvremenske i elegantne, a mogu se dodatno doterati ili učiniti ležernijim, tako da su za svaku priliku. Uglavnom se prave sa trakom za kosu ili mašnama, aksesoarima koji su sami po sebi atraktivni i chic. Ova estetika se često prepliće sa coquettecore i princesscore.

Zalizane punđe, koje važe za aspekt clean girl estetike na društvenim mrežama, apsolutno su vladale poslednje dve godine, a takve, minimalističke frizure, sada polako postaju zamorne i prevaziđene. Sad na scenu stupaju balletcore frizure! Bilo da se radi o nadograđenoj punđi ili dugim talasima kose ukrašene mašnama, u nastavku donosimo balletcore inspiraciju.

Najlepše ideje za balletcore frizure

Punđe sa istaknutim kikicama

Razdeljak na sredini i pravljenje čvrsto ispletenih kikica su ključni za postizanje ove frizure. Koristite šnale sa svake strane da bi središnji deo bio gladak. Kad čvrsto ispletete prednje kikice – pričvrstite ih, nanesite lak za kosu i pređite peglom preko pletenica da biste ih fiksirali.

Polupodignuta loknasta kosa

Nežna, polupodignuta kosa, uvijena u lokne, totalno je balletcore! Slobodno ostavite nesavršenosti na krajevima, jer će to frizuri dati poseban šarm. Koristite kremu za lokne koja će ih učiniti mekim i pokretljivim.

Suptilne pletenice

Napravite boho varijantu balletcore frizure sa razdeljkom na sredini. Koristite suvi šampon da postignete željenu teksturu i podignete koren kose. Napravite nekoliko pletenica, zatim ih pređite peglom i poprskajte lakom za kosu da budu čvrste i dugotrajne.

Tradicionalne dve pletenice

Za balletcore izgled tradicionalnih pletenica, sve što vam je potrebno jeste četiri nežne ružičaste trake i pegla za uvijanje kako biste ukovrdžali krajeve kikica. Ženstvena i koketna, ova jednostavna frizura je savršen način da izgledate bajkovito ako imate dugu kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nop 🎀 (@nopnapasorn)

Punđa sa mašnom

Po čemu se balletcore punđa razlikuje od tradicionalne punđe? Balletcore varijanta podrazumeva čvrsto češljanje unazad, a zatim učvršćivanje ukosnicama i lakom za kosu, kako bi se stvorio uredan i uglađen izgled. I, naravno, ne zaboravite mašnu!

Punđa sa pletenicom

Ako imate gustu, dugu kosu, oduševiće vas ova neobična bunđa. Počnite tako što ćete izgladiti bilo koje kovrdžanje sa peglom. Zatim češljajte kosu unazad da bude glatka i ravna pre nego što je vežete u rep. Kad je učvršćujete u rep, ispletite pletenicu od ostatka kose. Pažljivo umotajte ispletenu kosu oko osnove repa i koristite ukosnice da biste je pričvrstili. Završite izgled laganim stilizovanjem sprejom i češljanjem za dodatnu uglađenost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @todaysbraid

Bubble pletenice

Bubble pletenice su jedna od najlakših frizura za kreiranje. Podelite kosu na dva dela, vežite u repove, a umesto da ispletete kike, pomoću malih gumica podelite svaki na manje delove. Za balletcore verziju, sve što vam treba je nekoliko bebi-ružičastih traka i spremni ste.

Princess talasi

Romantični, savršeno uvijeni talasi su još jedna varijacija balletcore trenda. Dodajte mašnu sa trakom oko vrata da biste postigli princess izgled. Balletcore je sofisticiran trend koji zrači gracioznošću i lepotom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mina Marlena (@minamarlena)

Pročitajte i ovo: Tutorijali za frizure sa TikToka kojima se okrećemo kad nemamo inspiracije

Naslovna fotografija: instagram.com/minamarlena

Božica Luković

Comments