Strelci su nam dragi zbog svog avanturističkog duha, ali talas njihove vatrene energije mnogim horoskopskim znacima može da bude preplavljujuć i iscrpljujuć (znamo da vam to slama srce, ali nije moguće da se svidite baš svima!).

Nije čudo da se više od nekoliko horoskopskih znakova kvalifikuje kao najgora kombinacija za Strelca. Kao vladar 9. kuće, koja predstavlja polje avanture, izleta i visoke filozofije, ovaj promenljivi vatreni znak teži ka velikim gestovima i spontanosti. Ipak, ne želi svako da žrtvuje svoju stabilnost i udobnost zarad divljeg noćnog provoda.

U nastavku teksta, pogledajte s kojim znacima se Strelac ne slaže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Auré (@_aurep)

S kojim znacima se Strelac ne slaže?

Bik

U toku života, fiksni znak poput Bika očekuje predvidivo ponašanje u svojim odnosima. Bik želi da zna na šta se obavezuje i da li se sigurno može osloniti na nekoga. Pripadnici ovog zemljanog znaka su zabrinuti zbog novca, stabilnosti i stvaranja opipljive budućnosti sa nekim. A Strelac? Promenljivi vatreni znak strahuje od posvećenosti i vezivanja svakim atomom bića, i osim ako je potpuno saglasan sa svojim partnerom, odbija da žrtvuje slobodu za bilo šta ili bilo koga. Dok bi Strelac radije rizikovao opasnost zarad avanture, Bik jednostavno želi da bude na sigurnom i radije se opredeljuje da gleda Netflix. To su prilično kontradiktorni stilovi života, to vam je dosad već jasno.

Međutim, ako predvidljivi Bik i ekstravagantni Strelac uspeju da se slože, izgradiće odnos koji će im otvoriti vrata u sasvim novi svet.

Rak

Da bi Strelac živeo avanturistički kao što čini, ne može da dozvoli da ga emotivne veze sputavaju. Za razliku od Raka, pripadnici vatrenog znaka koriste sanjarenje i adrenalin kao mehanizam za suočavanje sa svojim emotivnim izazovima. Nasuprot tome, u srži Raka leži želja za ljubavlju, intimnošću i skladnim porodičnim vezama (nalik Biku, ovaj vodeni znak zaista žele da izgradi dom sa nekim). Žele da pusti posebnu osobu u najdublji i najmekši deo svog srca. Za Raka, to je najveća avantura. Međutim, divlji, nemilosrdni i istraživački duh Strelca se ne može složiti s tim.

Iako je ova kombinacija sigurno nekonvencionalna, mnogi zaboravljaju koliko energičan Rak zapravo može biti. Zapamtite, Rakovi su kardinalni, što znači da su promenljivi i prilagodljivi. Iako Strelci strahuju od pomisli na emocije, ne mogu odoleti uzbuđenju koje donosi senzualna pojava Raka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Auré (@_aurep)

Devica

U srži svake vatrene duše nalazi se vulkan ponosa, a šta je najveća pretnja nečijem ponosu? Devica. Ovaj promenljivi zemljani znak ne može da ne primeti mane, nesavršenosti i greške koje momentalno treba ispraviti. Kako bi Strelac bio kosmički astronaut kakav jeste, mora da bude sklon pravljenju priličnog broja grešaka na svom putu. Vatreni znak traga za nepoznatim i za njega je samo putovanje važnije od konačnog odredišta. Imati analitičku i kritički nastrojenu Devicu koja im prigovara u svakoj prilici im nikako ne bi odgovaralo.

Međutim, zar Strelcu ne bi koristio mali nadzor? I zar Devica ne bi mogla da se malo opusti? Dva horoskopska znaka imaju više toga da nauče jedan od drugog nego što misle.

Jarac

Poslednje što Strelcu treba je tradicionalni realista koji sudi svakom njegovom potezu. Strogi Jarac prioritizuje svoj ugled, a Strelčeva urođena želja za avanturom, uzbuđenjem i istraživanjem može lako biti ugušena Jarčevim pragmatizmom.

Idealno bi bilo ako bi oba horoskopska znaka bila spremna na kompromis i zajedničko učenje u procesu. Ako bi Jarac popustio i preuzeo rizik, a Strelac bio spreman da razvije viši stepen discipline, ovaj par bi mogao daleko da dogura.

Pročitajte i ovo: Ovo su razlozi zašto horoskopski znaci “ghostuju”

Naslovna fotografija: pinterest.com/sites.google.com

Comments