Beauty trendovi su eksperimentalni. Od šminke do manikira, zabavno je isprobavati opcije. Zato smo uzbuđeni da saznamo i koji su to trendovi obrva za 2024. godinu!

Kada su pravilno oblikovane, obrve savršeno dopunjuju crte lica, a trendovi obrva za 2024. će vas ubediti da izađete iz svoje zone udobnosti. Mekani, nedefinisani lukovi su bili popularni već nekoliko meseci, ali naredna godina taj trend podiže na sledeći nivo, jer će sve više ljudi želeti sirovi izgled obrva koje deluju nepočupano.

Evo šta nas tačno čeka, prema predviđanjima eksperata iz beauty sveta.

Trendovi obrva za 2024. godinu

Ravan oblik obrva

Tokom protekle dve godine, internet je doneo bezbroj smelih beauty trendova. Zahvaljujući tehnikama poput laminiranja, činilo se kao da svi imaju potpuno iste obrve. Ali, u 2024. godini, prirodni oblici jedinstveni za vaše lice i dlačice obrva dobiće svojih pet minuta.

„Bilo da imate debelu ili tanku obrvu, prigrlite karakteristike koje vas razlikuju od drugih – to je pravi put“, kaže Kristie Streicher za Zoe Report. Inače, Kristie radi obrve poznatim ličnostima.

Naravno, to ne znači da ih samo treba pustiti da podivljaju. Umesto toga, ona preporučuje da lukovi obrva budu prilagođeni vašim crtama i obliku lica. Savetuje skraćivanje obrva i dodavanje proizvoda koji će im dati definiciju i omogućiti da kreirate personalizovani oblik. Sa malo ili nimalo luka, ravan stil ima efekat da izgledaju kao gusto, ali ne i neuredno. Dakle, izbegavajte oštru definiciju, omogućavajući obrvama da pokažu svoje prirodne oblike i debljinu.

Tanke obrve na novi način

Tanki oblici obrva će biti popularna alternativa ravnim obrvama tokom 2024. godine. Međutim, to neće biti fini lukovi kakvi su se nosile devedesetih. Trend je evoluirao, a moderan izgled tankim obrvama daje malo veću gustinu celom dužinom.

Pred toga što su tanke, takve obrve je poželjno dodatno stilizovati u boji kako bi se najbolje izbalansirale proporcije lica.

Nijansiranje

Laminacija obrva i žbunasti oblik su još uvek traženi, ali će prirodne boje obrva biti popularan trend u 2024. Nijansiranje obrva vam može pomoći da potamnite svoju originalnu nijansu, ali može dati i previše grub izgled ako se ne uradi pravilno.

Srećom, postoji još jedan način da istaknete prirodnu nijansu orbva. Nanošenje hidratisanog seruma na obrve svake noći održava ih hidriranim i zdravim, ali najviše od svega im pojačava prirodni sjaj. Poput ulja za kosu, serum prepun hranljivih sastojaka poboljšaće dlaku i obogatiti nijansu obrva.

Što se tiče boje, dimenzija dodaje dubinu i sprečava da obrve izgledaju ravne. Ako ih često nijansirate, odlučite se za kombinaciju svetlih i tamnih nijansi – prva boja treba da odražava prirodni ton vaše kose, dok druga može biti tamnija ili svetlija da bi dodala toplinu.

Podizanje

Tehnike mikroblejdinga će i dalje biti popularne 2024. Ali sada je cilj mekan i difuzan izgled obrva, za razliku od oštrih linija i kontrastnih ivica. Umesto tradicionalnog stila laminiranja, novi trend će biti podizanje obrva koje dlačicama daje fleksibilnost, što olakšava oblikovanje.

Suptilnije verzije mikroblejdinga, koje nude “pernati” izgled umesto oštrih poteza, biće u porastu. Takođe, strateško oblikovanje obrva pincetom može biti korisno za stvaranje efikasnog obrasca rasta i doslednog oblika.

Pročitajte i ovo: Kako da proređene obrve ponovo budu guste?

Naslovna fotografija: instagram.com/jhair_stylist

Božica Luković

Comments