Koja ste junakinja iz ekranizovanih romana epohe prema horoskopskom znaku? Kao ljubitelji dobre ljubavne priče i zanosnih haljina sa korsetom, volimo da se izgubimo u prohujalim vremenima, britanskom akcentu i jahanju. Bez obzira na to da li čitate književni klasik ili gledate moderne adaptacije ovih dela, romani epohe su prepuni žestokih heroina. Svaka ima jedinstvene karakteristike, baš kao znaci zodijaka.

Tokom godina, verovatno smo svi imali jednu romantičnu heroinu sa kojom rezonujemo na duboko ličnom nivou. Međutim, ako je još niste pronašli, možda će vam astro-vodič pomoći. Evo koja ste junakinja iz ljubavnih romana epohe, na osnovu vašeg horoskopskog znaka.

Koja ste junakinja epohe prema horoskopu?

Ovan – Jo March iz Little Women

Baš kao i Jo, Ovan je vatren i nije tip osobe koja dozvoljava da im društveni standardi i očekivanja razbiju snove. Noseći pravu hrabrost Ovna, Jo se bori da njena knjiga bude objavljena, odbacujući zahteve svoje porodice da se mora udati da bi bilo šta postigla. Ali, koliko god da su Ovnovi strastveni, takođe su izuzetno empatični. Jo ne okleva da uzme stvari u svoje ruke i pomogne porodici da zaradi novac, čak i da proda kosu kad joj se otac razboli. Kao i Ovan, ona se ne plaši da rizikuje i krene sopstvenim putem.

Bik – Kate Sharma iz Bridgerton

Uporan i racionalan, Bik nije od onih koji se drže zastarelih tradicija, baš kao i Kate Sharma. Tokom druge sezone, ona želi da prkosi konvencijama i odlučna je da dokaže da zaslužuje poštovanje kao žena. Baš kao i Bik, ona pokazuje ambiciju u skoro svakoj akciji, jer je odlučna da se pobrine da njena sestra ima kvalitetan život. Ali, Kate na kraju shvata da mora da prepozna svoja osećanja, dok, naravno, pronalazi ljubav koju nije tražila.

Blizanci – Jane Eyre iz Jane Eyre

Kao i Blizanci, i Jane je jedna od najradoznalijih heroina iz književnosti/kinematografije. Pošto su nezavisni i slobodoumni, Blizancima se može verovati da će stalno preispitivati svoju okolinu, slično kao što Jane stalno dovodi u pitanje romantična dostignuća gospodina Rochestera. Poput Blizanaca, Jane je pametna i sposobna da se prilagodi svom okruženju, bez obzira na poteškoće sa kojima se suočava.

Rak – Anne Elliot iz Persuasion

Rakovi mogu biti pomalo osetljivi, ali su istovremeno strastveni i praktični. Baš kao i Anne, Rakovi mogu biti pomalo “teški” kada je u pitanju suočavanje sa osećanjima. Kada se stari ljubavnik vrati u Annin život, ona pokušava to da ignoriše. Ali, vremenom Anne pokušava da prepozna svoja osećanja i deluje u skladu sa njima, što je narativ koji je jedinstven za iskustvo Raka. I baš kao i Anne, Rakovi će verovatno pronaći pravu sreću kad prepoznaju svoje emocije i pokažu naklonost.

Lav – Marianne Dashwood iz Sense and Sensibility

Lavovi su poznati po tome što su odani, a Marianne ostaje uz svoju sestru kroz sve uspone i padove. Međutim, Marianne je ta koja postaje prava heroina. Potraga za nekim ko će je zaista ceniti je inspirativan čin iz lika iz romanse epohe. Baš kao i Lavovi, ona je hrabra, poštena i prirodna liderka koja kroji svoj put.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Academy (@theacademy)

Devica – Claire Fraser iz Outlander

Devica je jedan od najvećih romantičara zodijaka, a Claire je privučena romantikom kroz celu franšizu Outlander. Čak i od prvih nekoliko sezona serije, shvatate da je junakinja koja će rizikovati sve da zaštiti one koje voli. Ali baš kao i Devica, Claire je metodična u svojim postupcima. Device su poznate po tome što su temeljne i organizovane, a to su sve osobine koje Claire ispoljava u seriji Outlander, u ulozi medicinske sestre.

Vaga – Elizabeth Bennet iz Pride & Prejudice

Vage su poznate po tome što su najneodlučnije u horoskopu, a znamo da Elizabeth i gospodin Darcy nikada nisu na istoj strani. Pored toga što je neodlučna, Elizabeth, kao i mnoge Vage, ponekad ume da donosi ishitrene presude. Vage su takođe ljubitelji romantike, a nakon što je naučila da sagledava dalje od prvobitnih procena, Elizabeth se predaje svojoj romantičnoj strani i pronalazi ljubav koju je tražila sa gospodinom Darcyjem.

Škorpija – Emma Woodhouse iz Emma

Emma je toliko tvrdoglava da umalo propušta svoju šansu za ljubav. Uzimajući istu odlučnost koju svaka Škorpija dobro poznaje, Emma je ubeđena da je svrha njenog života da igra provodadžiju svojim prijateljima. Slično Škorpijama, Emma definitivno deluje pomalo intenzivno u odnosu na druge likove koji ne razumeju njen karakter. Naposletku, ona je hrabra što je ostala dosledna sebi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EMMA. (@emmafilm)

Strelac – Conchita iz The Buccaneers

Vernost i inteligencija opisuju i Strelca i Conchitu. Dok se sa Richardom prilagođava bračnom životu, ona iskazuje osetljivost i ranjivost po kojoj je Strelac poznat. Takođe je strastvena kao i Strelac, jer se ponekad vodi svojim emocijama, a ne razumom. Nemilosrdno traži ljubav i porodicu koju zaslužuje, pokazujući mudrost — osobina po kojoj je Strelac takođe poznat. Pored ovoga, ko bi osim avanturističkog Strelca odlučio da se iz SAD do Londona preseli zbog prave ljubavi?

Jarac – Daphne iz Bridgerton

Sa istim radoholičarskim stavom Jarca, nije ni čudo zašto Daphne nije znala šta je seks dok je svirala klavir i učila kako da bude dama 24/7. Poznati kao perfekcionisti zodijaka, Jarčevi se mogu povezati sa njenom željom da sve uradi kako treba. Ona je staložena, organizovana i kritična – osobine sa kojima je svaki Jarac upoznat. Iako Daphne u početku može izgledati pomalo naivno i stidljivo, ona je samouverena i ne plaši se da obavesti svoju braću i sestre o usponima i padovima kad se uda za Simona. Nikada ne odustaje od izazova, kao pravi Jarac.

Vodolija – Cecilia Tallis iz Atonement

Baš kao i Vodolija, Cecilia je slobodoumna junakinja koja je tvrdoglava kada je u pitanju raskid s Robbijem. Uprkos dobronamernom (iako besnom) pokušaju njene sestre da joj razori vezu, Cecilia nikada ne odustaje od ljubavi prema Robbiju, što je najočiglednije kada se par ponovo ujedini na vrhuncu Drugog svetskog rata. Slično Vodoliji, ona je inteligentna i mudra, dok pomaže Robbieju kako ne bi bio pogrešno osuđen.

Ribe – Anne iz Anne of Green Gables

Poznate po tome što su intuitivne, logično je da bi se Ribe uskladile sa Anne. Uprkos izazovima, Anne na kraju uvek uradi pravu stvar i ostaje verna sebi. Iako ponekad ne donosi najbolje odluke, trudi se da vodi uz jasnoću po kojoj su Ribe poznate. Uvek sanjar, poput Riba, luta šumom i izmišlja velike priče. Poput saosećajnih Riba, ljubazna je prema svima i pokušava da se ophodi prema vršnjacima i odraslima onako kako želi da se ophode prema njoj.

Pročitajte i ovo: Ove moderne klasike treba da dodate na svoju  listu za čitanje, prema horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: instagram.com/prideandprejudiceig

Božica Luković

Comments