Kako se spakovati za zimovanje ako imate samo ručni prtljag? Pakovanje je umetnička forma koja zahteva pažljivo manevrisanje u bilo koje doba godine. Ali ako se pakujete za hladno vreme, slaganje svega u kofer postaje beskrajno teže.

Dovoljno je da ubacite farmerke, zimski kaput i jedan pleteni džemper, da vam odjednom kofer puca po šavovima. A ipak, ne želite da se smrzavate i da budete nedovoljno pripremljeni kad stignete na odredište.

Savršenu zimsku listu za pakovanje može biti teško sastaviti, ali ovi saveti mogu pomoći. Bez obzira na to da li za praznike idete u neki grad ili na planinu, evo kako da se spakujete za hladno vreme bez žrtvovanja topline ili stila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Starchak (@lisastarchak)

Kako se spakovati za zimovanje – top saveti

Nosite najdeblje stvari dok putujete

Nošenje kaputa i čizama na aerodrom je mnogo lakše nego pokušavati da ih ugurate u kofer. Da biste uštedeli prostor dok se pakujete, izaberite najkabastije predmete i odmah ih obucite. Ne morate nužno da ih nosite sve vreme, pa planirajte da odenete slojeve koje možete da skinete ako vam postane previše toplo. Pleteni džemper ili šuškava jakna mogu lako da da zamene putni jastuk!

Spakujte odeću za slojevito odevanje

Ako idete negde gde je hladno, pakovanje tople odeće je očigledno važno. Ali umesto da posežete za najdebljim džemperima, dajte prednost tankim, laganim slojevima kad sastavljate zimsku listu za pakovanje. Ponesite više slojeva kao što su majice dugih rukava, bodiji, čarape do kolena ili hulahopke, koje možete nositi ispod druge odeće. Za spoljašnji sloj, odlučite se za materijale koji su topli, ali nisu glomazni, kao što su koža, somot, kašmir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Malnar (@majamalnar)

Koristite kese za kompresiju

Možete pokušati da umotate svoju odeću što je moguće zbijenije, ali ako zaista želite da se spakujete efikasno, potrebna vam je kompresiona kesa. Jednostavno stavite odeću unutra, zapečatite je i istisnite vazduh.

Ne zaboravite aksesoare

Samo zato što pakujete malo stvari, ne znači da morate da se smrznete kad stignete na odredište. Dodatni aksesoari poput kape, šala i rukavica mogu vam pomoći da se zagrejete. Pošto su ovi predmeti relativno mali, slobodno spakujte nekoliko opcija kako biste promenili autfit, čak i ako nosite isti kaput sve vreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@angelika_tytarenko_)

Razmislite šta vam je zaista potrebno

Svi imamo stvari bez kojih ne bismo mogli da zamislimo da odemo od kuće, ali kada se pakujete za hladno vreme i prostor je na prvom mestu, možda je trenutak da ponovo razmislite o osnovnim stvarima. Na primer, da li biste se mogli zadovoljiti šamponom i balzamom koji vam je obezbedio hotel umesto da pakujete sopstvene? Da li zaista treba da ponesete peglu za kosu?

Takvo razmišljanje možete primeniti čak i na odeću. Dobro razmislite šta možete da izostavite – to će vam stvoriti mnogo više prostora za stvari koje su vam zaista potrebne.

Pročitajte i ovo: Sweater Weather Tips: Evo kako da vodite računa o svom džemperu, tako da uvek izgleda kao nov

Naslovna fotografija: instagram.com/barbera_caterina

Božica Luković

Comments