Ništa vam ne može ulepšati zimu kao egzotična putovanja, a 2024. godine želimo da precrtamo što više dalekih destinacija sa naše bucket liste. Počinjemo odmah!

Od tropskih ostrva do gradova, naveli smo destinacije koje i tokom zime plene toplim temperaturama. Dok nosimo kape i šalove, negde u svetu je sunčano i toplo. Spakujte kremu za sunčanje, bikini i letnju odeću: predstavljamo vam destinacije koje možete posetiti za preko potrebni vitamin D usred ledene evropske zime.

Egzotične destinacije 2024: Ideje za tropsko putovanje

Maldivi

Maldivi su tropski raj koji je najbolje posetiti od decembra do aprila. Sastoje se od skupa malenih ostrva, a koje god da izaberete – nećete pogrešiti. Prikladni su za porodice, singl i zauzete – i teško ih je nadmašiti kada je u pitanju bezbrižno uživanje na plaži. Luksuz bez premca, zadivljujuće plaže sa belim peskom i impresivan podvodni svet čine Maldive nepogrešivim izborom za odmor koji se pamti ceo život.

Puket, Tajland

I Puket je popularna ostrvska destinacija, prepuna planina i kišnih šuma. To je najveće ostrvo na Tajlandu i leži na Andamanskoj obali, tako da predstavlja kapiju za istraživanje svih obližnjih ostrva! Ovaj region je dom istorijskog grada Puketa, koji se može pohvaliti ulicama kinesko-portugalske arhitekture. Možete posetiti brojne restorane, barove i klubove. Ono što grad čini toliko popularnim je njegov energičan noćni život i temperature, koje omogućavaju opuštanje na zadivljujućim plažama. Januar je idealan mesec za posetu Puketu jer su tad na snazi najtoplije i najsušnije vremenske prilike u jugoistočnoj Aziji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paolo Fusco (@paolo.pol.3)

Mirisa, Šri Lanka

Mirisa je mali primorski grad na južnoj strani Šri Lanke, koji privlači turiste zbog tropskih i čistih plaža sa palmama. Putnici ga posebno vole zbog impresivnih odmarališta, hotela na plaži i pristupačnih pansiona. Mirisa nije previše vruća, niti je veoma vlažna, što je čini jednim od najpopularnijih toplih destinacija za posetu u zimskim mesecima. Ako planirate putovanje na Šri Lanku, obavezno obiđite još lokaliteta, jer je cela zemlja ispunjena nacionalnim parkovima, znamenitostima i nezaboravnim pejzažima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raed (@raed.s.2)

Puerto Princesa, Filipini

Smešten na najvećem ostrvu Filipina, Palavanu, Puerto Princesa je mesto iz bajke. To je prilično novo naselje koje se nalazi u neposrednoj blizini zelenih prašuma i plaža sa belim peskom. Turisti uglavnom koriste ovaj grad kao kapiju ka Nacionalnom parku podzemne reke. Uvršten je u UNESCO svetsku baštinu zbog zapanjujućih pećinskih sistema i podzemnih reka. Januar je idealan mesec za posetu ovoj zadivljujućoj destinaciji. Štaviše, sunce ovde sija ceo dan, sa prosečno 11 i po sati svetlosti u kojoj možete uživati.

Poluostrvo Papagajo, Kostarika

Skriveni dragulj Kostarike je suva tropska šuma duž obale. Ova oblast od 570 hektara je dom jedinstvenih odmarališta u Latinskoj Americi. Veliki deo prašuma je očuvan, a biodiverzitet se održava. Papagajo je definitivno jedno od najslikovitijih i najtoplijih odredišta za posetu u januaru i februaru, jer je tokom tog perioda sušna sezona. Drugim rečima, nećete biti opterećeni kišom i možete uživati na plažama u tropskim uslovima. Kostarika je jedna od najsigurnijih zemalja Centralne i Južne Amerike za posetu, što je lepo znati!

Baga, Indija

Baga je mali primorski grad u državi Goa, u Indiji. Posetiocima nudi dugačke tropske plaže okružene palmama duž Arapskog mora. Grad poseduje oplemenjujuću energiju, a čak ima i „pojas za žurke“, za one koji vole da piju i druže se. Omogućava jednostavan pristup drugim obalnim i unutrašnjim oblastima Goe, kao što je Kalangute. U januaru, Gou ne muči kiša, što je pravi bonus. To je čini jednom od nezaobilaznih toplih destinacija za odmor u januaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Goa (@visitgoa)

Pročitajte i ovo: Ovo je 10 najboljih gradova za život u 2024: Da li ste ih posetili?

Naslovna fotografija: instagram.com/derglobalwanderer

Božica Luković

Comments