Šminka u boji breskve obeležiće beauty trendove 2024, jer je Pantone označio nijansu Peach Fuzz kao boju godine. Nijansa breskve je u poslednje vreme bila u centru pažnje, i to s dobrim razlogom – jer svima dobro stoji. Zadivljujuće izgleda na svim tonovima kože, a uz to dodaje meku toplinu očima, usnama i obrazima.

Nije ni čudo što su breskvaste boje popularne, jer crveni, topli tonovi omiljenog letnjeg voća zanosno izgledaju tokom cele godine, bilo da kreirate šminku za dan ili noć. Zato donosimo kompletan vodič za nošenje šminke boje breskve na oči, usne ili obraze (ili sva tri). Bilo da želite da postignete meki sjaj lica ili monohromatski makeup look, donosimo vam svežu inspiraciju.

Šminka u boji breskve – ideje za makeup look

Dnevni glam look

Rumenilo u boji breskve je najpopularniji način da nosite ovu prolećnu nijansu na licu. Pružiće vam zdrav, svež izgled i učiniti da delujete odmornije. Možete koristiti kremasta rumenila u boji breskve i kreirati blage konture lica. Dodajte malo hajlajtera za sjaj, a na oči nanesite ajlajner za definisani, dnevni glam look.

Monohromatski look u boji breskve

Upečatljivo rumenilo u boji breske još više će doći do izražaja ako ga uparite sa senkom u istoj nijansi. Za ovaj makeup look, koji je nosila i Florence Pugh, najbolje je koristiti suptilnije nijanse breskve. Takođe, senku nanesite i na donju liniju oka, kako biste dobili sanjivi izgled.

Večernji glam look

Za večernju varijantu šminke u boji breskve, rumenilo sa svetlucavim česticama je odlična opcija, ali naglasak treba da bude na očima. Počnite sa baznom senkom u breskva nijansi, pa dodajte senku sa šljokicama, tamne senke za smokey efekat, uz ajlajner koji možete da izvučete u dramatičnu liniju.

Svetlucava ružičasta senka

Druga varijanta za večernje prilike je kombinacija rumenila u boji breskve sa svetlucavom ružičastom senkom. Ova dva tona iznenađujuće dobro izgledaju zajedno, a primer je makeup look glumice Rachel Zegler. Neka osnovna senka bude u boji bronze, a onda je dopunite ružičastom nijansom i šljokicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kale teter (@kaleteter)

Breskva na usnama

Karmini u boji breskve su nepogrešiv način da nosite ovu nijansu. Izgledaju senzualno, prolećno i sočno. Sjajno će izgledati uz monohromatsku šminku u boji breskve, ali i uz druge srodne tonove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Cat eye u boji breskve

Još jedan monohromatski makeup look u boji breskve, ali ovoga puta oči su istaknute kreiranjem mačjeg izgleda pomoću senki. Primetićete da su gradacijski nanošene senke u različitim breskvastim tonovima, u formi koja je karakteristična za cat eye look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gina Chirila (@ginachirila)

Dramatični look

Ukoliko volite da eksperimentišete, poigrajte se sa senkom u boji breskve i kreirajte dramatičan izgled pomoću cut crease tehnike, koja podrazumeva da nijansu nanesete na predeo između kapka i obrve. A možete i da sa nijansom breskve uparite neočekivanu, dramatičnu boju poput zelene.

Pročitajte i ovo: Šminka u stilu “tihog luksuza” – pet saveta da postignete elegantan izgled

Naslovna fotografija: instagram.com/aleksandramakijaz

Božica Luković

Comments