Početak godine uglavnom predstavlja period donošenja novih odluka i sticanja zdravih navika, a organizacija radnog prostora je jedna od esencijalnih aktivnosti koja će vam pomoći u postizanju karijernih ciljeva. Postavljanje poslovnih namera za predstojećih 12 meseci može da vam pomogne da svoje snove pretvorite u stvarnost, a ključ za to leži u pravilnim alatima. Bez obzira da li težite povećanju produktivnosti, organizaciji budžeta ili pametnijem raspolaganju slobodnim vremenom, određene stvari su tu da nam pomognu u ostvarivanju tih ciljeva.

Prostor u kom provodite radne dane utiče na vaš mindset i mentalno zdravlje, i može da ima određen uticaj na vaše karijerne i finansijske ambicije. U nastavku teksta, pogledajte koji predmeti i alati treba da budu must-have u vašem radnom prostoru.

Besprekorna organizacija radnog prostora: Predmeti koji su vam potrebni

Bullet dnevnik za ciljeve

Ovaj dnevnik strukturiran za postavljanje ciljeva pomaže vam da preduzmete konkretne korake ka ostvarenju tih ciljeva i prati vaš napredak, podstičući zdravu ravnotežu između posla i ostalih aspekata života.

Probajte da sve svoje velike ideje zapisujete u trenutku kad vam padnu na pamet – nemojte da ih odlažete za kasnije jer je moguće da će “ispariti”. Ukoliko vam se inspirativna vizija javi tokom ručka ili u 2 ujutru dok skrolate po Pinterestu, najpametnija stvar koju možete da uradite za sebe je da svoje misli zapišete, a takozvani bullet dnevnik je adekvatan za beleženje bilo čega, bilo kada (i što je najbolje, dostupan je i u online formi).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zmajche (@zmajche_)

Kalendar i planeri

Nabavite pravi planer i možete da osvojite svet (ne verujte nama na reč, već karijernim coach-evima). Bez obzira na to na čemu se fokusirate ove godine, planeri će se pobrinuti da ne jurcate besciljno i ne rasipate energiju, već da umesto toga prilagodite svakodnevicu svojim potrebama.

Od nedeljnih rasporeda, mesečnih tabela i listi ciljeva, pa sve do odeljaka za planiranje sastanaka; nedeljni i mesečni planeri mogu da vam pomognu da ostanete organizovani u svojim day-to-day izazovima.

Self-help planeri su tu ukoliko želite da svesno organizujete svoju nedelju i, pre svega, prioritizujete određene aktivnosti, a pritom poseduju nedatirane i strukturirane stranice koje su savršene za time management kom težite.

Alati za povećanje produktivnosti

Work smarter, not harder – ovo je naš moto za čitavu 2024. godinu. Svesno odlučujemo da zaboravimo na hustle kulturu, i posvetimo se pronalasku pametnijeg i učinkovitijeg pristupa, a u tome mogu da nam pomognu određeni alati kao što su kockasti tajmer, kartice za produktivnost i peščani sat.

Recimo, ako radije planirate dan ujutru, kartice za planiranje će biti idealne za vas. Fokusirajte se na samo pet zadataka tokom 30 minuta sa petominutnim pauzama – od najvažnijeg do najmanje važnog, kako biste obavili više u manje vremena i poboljšali time management.

Dodaci za radni sto će vam pomoći da se kvalitetnije organizujete

Pozivamo sve one koji se najbolje snalaze u neredu (ili barem misle da je to slučaj). Zatprani radni prostor zatrpaće i vaš um i sputavati vašu produktivnost, kreativnost i fokus, a istovremeno može učiniti da se osetite klaustrofobično. Postoje određeni tipovi ljudi kojima prija ovakva (ne)organizovanost, ali za većinu nas – nered je ubica motivacije. Umesto da napravljeni haos gurate sa strane ili na pod – u nastavku teksta, pogledajte koje stilizovane dodatke možete da koristite kako biste podigli i organizovali svoj prostor.

Organizatori za fioke na stolu

Recite zbogom danima kada su fioke stola služile kao neuredno skladište, i dobro došli u eru odeljaka i organizatora za fioke! Setovi sa odeljcima uglavnom dolaze u akrilnom dizajnu koji se lako uklapa uz svaki sto i može da se koristi za potpunu eliminaciju nereda iz vašeg prostora.

Scrapbook

Scrapbook, odnosno, sveska za beleške je vizuelno privlačna i dodaje dozu stila vašem radnom stolu. Koristite je da brzo zabeležite misli i zadatke, a biće vam naročito korisna ukoliko radite od kuće.

Držač za olovke

Ako ste i vi deo ekipe koja večito gubi svoju olovku kada im je najpotrebnija, razmotrite kupovinu držača za olovke – i na taj način, uvek je imajte nadohvat ruke.

Pročitajte i ovo: Šta je burnout sindrom i kako da ga prevaziđete kad ste preopterećeni poslom

Naslovna fotografija: pinterest.com/thismamablogs.com

Milica Nešić

Comments