Venerino retrogradno kretanje u 2023. (poznatije i kao sezona raskida) čini nam se kao daleka prošlost, iako sećanja sigurno nisu izbledela. Ipak, najsrećniji ljubavni datumi u 2024. obećavaju svim horoskopskim znakovima više sreće, imajući u vidu da će Venera napraviti poteze koji bi trebalo da nam budu od značajne koristi.

Najsrećniji ljubavni datumi u 2024. godini

Kako koristiti astrologiju za manifestaciju romantike?

Ključ manifestacije romantičnih odnosa leži pretežno u Veneri. Kao planeta ljubavi, intimnosti, romantike i užitka, stanje Venere u kosmosu obično opisuje tipove partnera koje ćete privući, i istovremeno pruža uvid u to da li će ljubavni susreti proći sa većim izazovima ili ne.

Kada je Venera u jednom od svojih prirodnih vladara kuća (Bik ili Vaga), povezivanje sa drugima predstavlja pravo uživanje; kada je Venera u padu (Ovan ili Škorpija), retrogradna ili povezana sa Marsom ili Saturnom usled kvadrata ili opozicije, može da naruši mir i oteža slaganje sa drugima.

Srećom, 4 datuma obećavaju da će uneti čaroliju u vaš ljubavni život u 2024:

3. april: Venera u konjunkciji sa Neptunom u Ribama

23. maj: Venera u konjunkciji sa Jupiterom u Biku

17. jun: Merkur u konjunkciji sa Venerom u Raku

15. septembar: Venera u Vagi u trigonu sa Jupiterom u Blizancima

Takođe, važno je napomenuti da neće biti nijedne Venerine retrogradnosti sledećih 365 dana. Ovo ne samo da znači da će planeta ljubavi prolaziti kroz kosmos sa manje kašnjenja i prepreka, već sugeriše i da vaši ljubavni interesi neće morati da prođu kroz toliko prepreka da bi došli do vas, pa privlačenje veza neće biti tako teško.

3. april

Jedan od najpovoljnijih astroloških tranzita za romansu počinje Venerinom konjunkcijom sa Neptunom u Ribama, povećavajući vašu sposobnost da volite bez ograničenja.

S obzirom na to da je Venera jaka u ovom promenljivom vodenom znaku, planeta orijentisana na partnerstvo može da vidi van eventualnih nedostataka potencijalnog partnera, olakšavajući prihvatanje druge strane onakvom kakva jeste bez previše suda ili kritike. Tranzit je posebno pogodan za one koji se možda previše fokusiraju na manjkavosti i nedostatke svog ljubavnog interesa, jer će neutralisati potrebu za kritikom i “sitničarenjem”.

Iako će ova konjunkcija pojačati vašu empatiju, takođe ima potencijal da obmanjuje, pa se uverite da ne idealizujete osobu ili odnos. Umesto toga, pokušajte da vizualizujete vezu koju želite što živopisnije (vaše iluzorne misli imaju potencijal da ovog puta pobede).

23. maj

Kako Venera ulazi u konjunkciju sa Jupiterom u Biku, tako će biti jasnija i realnost u vezi sa vašim odnosom. Ovaj tranzit je pogodan za manifestaciju dugotrajnih partnerstava koja nude sigurnost i stabilnost. Imajući u vidu da će Venera biti u svom domaćem znaku Bika i pritom, konjunkt Jupiteru (poznatom kao planeta sreće), moći ćete da započnete odnos koji je koristan na materijalnom nivou. Fiksnim zemljanim znakom dominira materijalni užitak, pa će biti lakše povezati se sa nekim ko donosi vredne resurse u vaš život.

Vaše želje će se takođe pojačati, ali nećete moći da se zadovoljite ničim manjim od onoga što zaslužujete. Stavićete kvalitet iznad kvantiteta, što će period učiniti pogodnim trenutkom za izlazak sa kvalitetnim ljudima. Neće vas privući niko ko ne ispunjava vaše standarde.

17. jun

Kada se Merkur i Venera povežu u intuitivnom znaku Raka, osvestićete svoje esencijalne romantične potrebe. Tokom tranzita, drugi će bolje razumeti vaša osećanja, što će biti idealan period za duboke razgovore koji će vam pružiti osećaj sigurnosti i emocionalne podrške. Slobodno izrazite svoju ranjivu stranu; biće pozitivno prihvaćena od strane društva u kojem se nalazite.

Osećaćete jaču potrebu da negujete i brinete o svojoj ljubavnoj vezi tog dana, što može da produbi i intenzivira dinamiku odnosa. Deljenje sentimentalnih priča i formiranje veza na osnovu emocionalne kompatibilnosti biće lakše nego obično. Ako provodite vreme sa nekim posebnim, spremite njegovo omiljeno jelo ili pustite seriju koju oboje volite – bilo šta što stvara osećaj topline i povezanosti.

15. septembar

Venera će biti u svom domaćem znaku Vage, što će rezultirati lakim i beznapornim slaganjem sa drugima. Tokom tranzita, moći ćete da se povežete sa drugima prema sličnim razmišljanjima i interesovanjima, čineći ovo povoljnim danom za odlazak na žurku ili prvi dejt.

Napravite profil na aplikaciji za upoznavanje ili posetite društveni događaj jer će 15. septembar biti pogodan dan za preuzimanje određenih rizika. Bićete prihvaćeni, posebno izražavanjem svojih autentičnih perspektiva i hobija (a takođe može da bude dan kada postojeća veza doživljava pozitivan napredak, povećavajući svoj potencijal). Long story short: pobede vas očekuju na svim poljima.

Kako detaljnije razumeti svoju ličnu poziciju?

Svaki od nabrojanih datuma podrazumeva prisustvo Venere, koja je povoljna za manifestaciju drugih potreba kao što su finansijski rast, samouverenost ili karijerni uspeh. Boginja ljubavi vlada svim oblicima lepote i uživanja, pa možete da koristite sposobnosti planete da povećate obilje u bilo kojoj od izabranih oblasti. Za detaljnije razumevanje svoje pozicije, u natalnoj karti proverite kuću gde se odvija Venerin tranzit.

Pročitajte i ovo: Astrološka kompatibilnost slavnih: Koji poznati parovi se najbolje slažu (prema zvezdama)?

Naslovna fotografija: pinterest.com/magazinefeed.me

Milica Nešić

Comments