Ako ste mislili da najudobnije cipele na štiklu ne postoje – varate se. Pronašli smo modele koji će vas osvojiti sofisticiranim dizajnom, a zatim i kvalitetnim načinom izrade, koji obezbeđuje komfor tokom čitavog dana.

Znamo da štikle nisu dobre za zdravlje i da, veoma često, mogu da utiču na pojavu bola u nogama, kao i povrede tela. Zato je važno da naučimo kako da pravilno biramo visoke potpetice, koje će nam pružiti bolju podršku i u kojima će naš korak biti sigurniji.

Dakle, moguće je pronaći najudobnije cipele na štiklu, ali je ključno da obratimo pažnju na nekoliko stvari. Prva, i najvažnija, jeste dizajn. Tako, na primer, visina i oblik poteptice mogu da utiču na komfor, te je važno da birate obuću koja nije previše visoka, poput tankih stiletto štikli od 12 cm. Sa druge strane, ravna obuća, takođe, može da izazove probleme sa nogama i kičmom.

Kad tražite nove cipele, idite u kupovinu na kraju dana jer su tada stopala najviše otečena. Ukoliko vam je obuća udobna u poslepodnevnim i večernjim satima, kad su vam stopala već umorna,  veća je verovatnoća da će vam određeni model pružiti komfor čitavog dana. Takođe, bilo bi dobro da izaberete modele od glatke ili prevrnute kože, jer će vam pružiti udobnost i trajaće dugo. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Najudobnije cipele na štiklu: 5 modela u kojima ćete se osećati prijatno

Platforme

Platforme, složićete se, aktuelne su svakog proleća i leta, što i ne čudi, jer kad ih nosimo dobijamo na visini, vizuelno izdužuju figuru, a pritom su udobne. Dakle, mogu biti savršena zamena za visoke štikle. Dobro je znati da platforma od 3 cm drastično smanjuje pritisak 56-65% vaše težine na stopalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARION PARKE (@marionparke)

Blok štikle

Blok potpetica je alternativa popularnim stiletto štiklama. Izgledaju šik, uklapaju se u sve autfite: od oversize odela, haljina sa šljokicama i mini-suknji. Zahvaljujući kockastom obliku štikle, ovaj model cipela stopalima pruža dodatnu stabilnost. Međutim, da bi cipele zaista bile udobne, potrebno je da odaberete obuću sa širim prednjim delom, koji omogućava  prstima da se kreću slobodnije. Previše uski modeli, poput cipela na špic, mogu da utiču na pojavu čukljeva, kurjih očiju i žuljeva.

Najudobnije cipele na štiklu – sa otvorenim prstima

Da li ste nekada nosili cipele na štiklu koje izgledaju vrlo atraktivno, savršeno se prilagođavaju stopalu, ali izazivaju bol u prstima? To se veoma često dešava zato što nošenje zatvorenih modela, utiče na pritiskanje prstiju i, čak u određenim slučajevima, može da izazove urastanje noktiju. Ako imate ovakve probleme, bilo bi dobro da birate modele sa otvorenim prstima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hika’s_shoes (@hikas_shoes)

Ravne platforme

Ravne platforme su aktuelne poslednjih nekoliko sezona. Razlikuju se od običnih platformi po debelom đonu koji ima ravnu strukturu – dakle, ne postoji razlika u visini između prsta i pete. Flatforms modeli obuće dolaze u obliku papuča i sandala, koje imaju kaišić oko članka i pružaju stabilnost. Posebno su dobre za osobe koje imaju problema sa zglobovima, ili ako planiraju da duže hodaju tokom dana. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bergdorf Goodman (@bergdorfs)

Kitten štikle

Zdravstveni stručnjaci preporučuju nošenje minijaturne pete – kitten štikli u visini od 5 centimetara, ili niže, jer povoljno utiču na zglobove i kičmu, pa samim tim hodanje u njima biće pravo uživanje. Iako nisu previše visoke, budite sigurni da će izdužiti vašu figuru i pružiti vam elegantan look. Iako preporuka minijaturnih štikli može izgledati prilično dosadna, uveravamo vas da postoje elegantne, ali udobne niske potpetice koje pristaju uz sve, od džinsa do haljina A-kroja i skinny pantalona. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Savers (@savers_thrift)


Pročitajte i ovo: Trikovi da vam svake štikle budu maksimalno udobne

Naslovna fotografija: pinterest.com/WhoWhatWear

Kristina Page

Comments