Syrup i Baked Vanilla Blonde nijanse za kosu su trenutno najpopularnije ako želite da postanete plavuša – ili osvežite ton plave koji već nosite.

Kako izgledaju ove nijanse i kako možete da ih postignete? Hajde da saznamo!

Syrup i Baked Vanilla Blonde nijanse za kosu

Baked Vanilla Blonde

Pre nekoliko nedelja na Nedelji visoke mode u Parizu, Jennifer Lopez je zamenila svoju čuvenu dugu kosu za bob – sada ponovo ima novu frizuru i novu boju kose.

U objavi na Instagramu, glumica, pevačica i preduzetnica je pozirala sa ultra-dugim ekstenzijama i šatiranom kosom u stilu 90-ih. Osnovna boja njene frizure je bogata kesten-braon, dok kontrastni pramenovi imaju kremasti ton vanile, koji stvara “mekan” izgled kose. Fokus je moneypiece pramenovima koji uokviruju lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Nema posebnih pravila za kontrastne pramenove – ili vam se sviđa ovaj trend ili ne. Međutim, baked vanilla pramenovi izgledaju posebno dobro na tonovima kože sa toplim podtonom. Osim toga, i brinete i plavuše mogu da nose ovu nijansu, koja se dodaje kosi sa tamnim i pramenovima koristeći balayage tehniku, u zavisnosti od prirodne boje kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karl Dawson (@karldawsonhair)

Syrup Blonde

Syrup Blonde je nijansa plave koju poznate ličnosti i ‘it’ devojke obožavaju od početka godine. Meka je, svilenkasta, zlatna – savršena za proleće. Daje nežniju alternativu platinasto plavoj kosi, a takođe donosi blistavu toplinu koja izgleda prelepo na tamnom i svetlom tenu.

Sa podtonovima zlata, karamele i vanile ovo je raskošna nijansa. Bonus tih zlatnih tonova je što kosi daju zdrav izgled.

Ako ste već plavuša, malo vam je potrebno da dobijete ovaj izgled. Toniranje vaše uobičajene nijanse plave je sve što je potrebno da biste postigli ovu nijansu. Neka novi ton bude što je moguće topliji, a da ne pređete na teritoriju strawberry blonde kose – boja treba da ostane što svetlija, sa minimalnim tamnijim senkama.

Jennifer Lawrence je nedavno nosila ovakvu boju kose – raskošnu zlatnu syrup blonde nijansu.

Ariana Grande je takođe nosila zlatnoplavu nijansu kose, koja je u poslednje vreme postala njen zaštitni znak, a ima bakarni podton.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miles Diggs (@diggzy)

Ova nijansa izgleda dobro i kada je kosa ošišana u bob – posebno sa tamnim korenovima. Syrup blonde nijansa kosi daje gustinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@gabriellacborges)

Stepenasto ošišana kosa, u stilu 70-tih godina, izgledaće još raskošnije okupana u zlatne tonove, ili nijansu plave koja podseća na boju peska.

Još jedna ideja za popularnu frizuru – polupodignutu kosu – dolazi od influenserke iz Skandinavije, Matilde Djerf, koja ima zlatnoplavu nijansu kose sa tamnim pramenovima koji stvaraju koheziju sa njenim obrvama i tonom kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Pročitajte i ovo: Balletcore frizure – kad želite da se osetite kao princeza

Naslovna fotografija: instagram.com/ann_kuen

Božica Luković

Comments