Počela je sezona Riba, vreme kad se Sunce kreće kroz ovaj empatičan i osetljiv vodeni znak kojim, prema savremenom viđenju, vlada Neptun, planeta duhovnosti, snova, iluzija i misticizma. Tradicionalni vladar Riba, Jupiter, planeta obilja, bogatstva i ekspanzije takođe donosi svoj uticaj, pa možemo biti skloniji da se prilagođavamo osećanjima drugih i prihvatamo svoju romantičnu stranu.

Sve emocije koje doživljavamo, sezona Riba pojačava, granice između stvarnosti i fikcije mogu biti zamagljene i lakše možemo utonuti u svoj unutrašnji svet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Raspoloženje i vibracije tokom sezone Riba

Sezona Riba se odvija svake godine u periodu od 18. februara do 21. marta, pojačavajući empatiju i podstičući maštu. Neptun zamagljuje racionalno razmišljanje i podstiče maštu, što može izazvati zabunu – njegov teren je sve maglovito i nadrealno, a Ribe su duboko maštovit, magičan, mističan i emocionalno složen znak.

U ovom periodu može biti teško ne pokupiti tuđu energiju i možete se naći kako preuzimate i nosite tuđi bol u svom srcu, ne razlikujući ga od svog sopstvenog. Povezane sa dvanaestom kućom duhovnosti, Ribe se najbolje osećaju u svetu emocija, umetničkog samoizražavanja i sanjarenja. One žive u stanju toka, zazirući od surove realnosti svakodnevice i oslanjajući se na različite oblike bekstva, kada svet postane suviše nasrtljiv za njihovo osetljivo srce. U ovom periodu, svi bismo mogli da se osećamo pomalo sanjarski, spremniji da prigrlimo intuiciju, kao i da ublažimo činjenice fantazijom.

Sa početkom sezone Riba, Venera, planeta romantike, lepote i novca, nalazi se u Vodoliji, fiksnom vazdušnom znaku, poznatom po sklonosti platonskim vezama i razmišljanju o budućnosti, u kome će se upariti sa Marsom, planetom akcije, energije i seksa 22. februara. Pošto se ova konjukcija odvija u Vodoliji, ovo je prilika za harmonične proboje u bliskim vezama.

Rođeni u znaku Riba nisu jedini na koje će uticati mistične vibracije ove sezone. Promenljivi znaci kao što su Blizanc, Devica i Strelac mogu se osećati vrlo inspirisano i mogu doživeti duboke transformacije.

Šta sezona Riba donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Dok se žestoko krećete ka svojim ciljevima, možete osetiti potrebu da više vremena provodite sami, kako biste se usredsredili na sebe, meditirali, razmišljali. Pronalaženje načina da prigrlite atmosferu sanjarenja, omogući će vam da se odmorite mentalno i emocionalno i da se napunite energijom, kako biste lakše funkcionisali u svakodnevici i suočavali se sa izazovima.

Bik

Sezona Riba budi želju za povezivanjem i pridruživanjem – ako vam je na srcu neka dugogodišnja želja, deljenje vizije sa drugima moglo bi da vas inspiriše da sastavite akcioni plan i preduzmete prvi korak ka njegovom ispunjenju. Povežite se sa prijateljima, kolegama i članovima zajednice, da biste se osećali viđenije i cenjenije.

Blizanci

Vaš avanturistički duh je pojačan, jer je Sunce u vašoj devetoj kući avanture, ali tokom sezone Riba kreće kroz destu kuću karijere i može doneti bitan proboj. Šta god da ste naučili tokom proteklog meseca, sada možete usmeriti u unapređenje svog imidža u javnosti i pozicioniranje na višim pozicijama. Razmislite o preuzimanju liderske uloge ili drugom obliku stupanja u centar pažnje.

Rak

U ovom periodu možete biti podstaknuti da izađete iz svoje zone udobnosti i uživate u iskustvu koje otvara oči – proverite sa svojim srcem da li su vaši planovi u saglasnosti s vašom intuicijom. Možete imati koristi od oslanjanja na mentora, učenja novih veština i dodatne edukacije (prijavite se na taj onlajn kurs koji vas zanima!).

Lav

Sezona Riba je vaša šansa da se na još dublji način povežete sa najbližima. Možete biti još više samouvereni i entuzijastični kad delite i sledite svoje želje i još svesniji šta vam je potrebno da biste se osećali udobno i bezbedno u vašim vezama. Smisleni razgovori i deljenje spoznaja i iskustava može vas dublje povezati sa bližnjima.

Devica

Sezona Riba dovodi u fokus prijateljstva, romantične veze, provesionalno partnerstvo. Razmišljaćete o načinima na koje se pojavljujete za važne ljude u svom životu, kao i o tome koliko su oni tu za vas. Ako vam se čini da uzajamnost izostaje i da ne dobijate onoliko koliko dajete, možete se povući, kako biste učvrstili svoje granice i svoj osećaj sebe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci koji će upoznati svoju srodnu dušu u narednom periodu

Vaga

Tokom sezone Riba, Sunca putuje kroz šestu kuću rutine i zdravlja i skreće vam pažnju na svakodnevne stvari. Mogli biste biti inspirisani da isprobate nove oblike rekreacije, reorganizujete svoj poslovni prostor, ili pojednostavite svoje obaveze, kako biste imali više vremena da se fokusirate na projekte koji su u skladu sa vašim ciljevima.

Škorpija

Sezona Riba menja atmosferu – Sunce je u vašoj petoj kući romantike i samoizražavanja, inspirišući vas da podelite ono što vam je u srcu i usvojite razigraniji i spontaniji pristup u odnsoima. Usmeravanje zabavnih vibracija u kreativnu potragu može biti posebno ispunjavajuće.

Strelac

Sunca prolazi kroz vašu četvrtu kuću domaćeg života tokom sezone Riba, što vas podstiče da smanjite društvene interakcije, usporite i opustite se. Ovo je idealan period za izdvajanje vremena koje ćete provesti u druženju i povezivanju sa partnerom i najbližim osobama.

Jarac

Sunce je u vašoj trećoj kući komunikacije – jednom od najdruštvenijih mesta na kojima može biti! Kalendar društvenih obaveza može biti popunjen, putovanja na kraće udaljenosti su dobro aspektovana, kao i povezivanje sa članovima porodice. Pobrinite se do odvojite dovoljno vremena za pauze i predah, kako se ne biste osećali iscrpljeno.

Vodolija

Vreme je da preduzmete korake kako biste svoje koncepte i vizije konkretizovali – proverite da li su vaši ciljevi u skladu sa vašim vrednostima i razmislite o načinima na koje možete materijalizovati svoje vizije. Obilje dobrih ideja vam svakodnevno pada na pamet – usmerite svoju kreativnost i maštovitost da ih prilagodite i pojednostavite, kako biste ih preneli u realnost.

Ribe

Sezona Riba je vaše vreme samoaktuelizacije – bićete svesniji sebe, načina na koje se predstavljate drugima i na koje želite da se bavite stvarima u kojima ste strastveni. Oslonite se na svoju intuiciju i konsultujte svoje srce, kako biste odredili najbolju strategiju. Zatim počnite da pričate o tome sa osobama čije mišljenje cenite, jer će deljenje podržati vašu sposobnost da manifestujete.

Pročitajte i ovo: San koji će svaki horoskopski znak moći da ostvari ove godine

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments