Ako tražite serije za vikend maraton, na pravom ste mestu! Od epskih drama do urnebesnih komedija, ova lista ima ponešto za svačiji ukus. Bez obzira da li želite da se opustite uz smeh, istražite intrige bogatih i moćnih ili se izgubite u postapokaliptičnom svetu, ove serije će vam pružiti savršenu zabavu. Zato, pripremite grickalice, udobno se smestite i spremite se za uzbudljiv vikend maraton sa našim top izborom!

Najbolje serije za vikend maraton

Succession (Max)

Ako ste u potrazi za serijom koja će vas potpuno obuzeti ovog vikenda, Succession je idealan izbor za vas. Ova HBO drama prati život moćne porodice Roy, na čelu sa patrijarhalnim Loganom Royem, vlasnikom medijskog konglomerata Waystar Royco. Kroz maestralno isprepletene priče o porodičnim odnosima, korporativnim igrama moći i ličnim ambicijama, Succession nam donosi uvid u svet ultrabogate elite. Sjajne izvedbe Briana Coxa, Jeremyja Stronga i ostatka glumačke ekipe, uz oštre dijaloge i nepredvidive obrate, čine ovu seriju remek-delom savremene televizije. Pripremite se za vikend pun intriga, sarkazma i porodičnih drama uz Succession.

Yellowstone (SkyShowtime)

Yellowstone je serija koja će vas odvesti u srce američkog zapada i predstaviti vam surovu lepotu Montane. Priča prati Johna Duttona (Kevin Costner), vlasnika najvećeg ranča u SAD, koji se bori da očuva svoje imanje od pohlepnih investitora, korumpiranih političara i indijanskih rezervata. Uz njega su njegova deca, sin Kayce (Luke Grimes), ćerka Beth (Kelly Reilly) i usvojeni sin Jamie (Wes Bentley), koji imaju sopstvene ambicije i probleme. Yellowstone je epska saga o porodici, tradiciji, nasilju i američkom snu, koja će vas oduševiti spektakularnim pejzažima, sirovim emocijama i neo-vestern atmosferom. 

The Last of Us (Max)

Ova distopijska serija je osveženje za ljubitelje postapokaliptičnih priča. Smeštena u svet opustošen gljivičnom infekcijom koja ljude pretvara u zombije, serija prati neobični par – ogorčene tinejdžerke Ellie i krijumčara Joela – u opasnoj misiji pronalaska leka. Verna adaptacija istoimene video-igre, The Last of Us se odlikuje maestralnom glumom Pedra Pascala i Belle Ramsey, zadivljujućom produkcijom i dirljivom pričom o ljudskosti u ekstremnim okolnostima. Ovog vikenda, pridružite im se u njihovoj borbi za opstanak i svedočite jednoj od najboljih serija godine.

The Marvelous Mrs. Maisel (Prime Video)

Ako želite da provedete vikend uz seriju koja će vas nasmejati do suza i šarmirati, The Marvelous Mrs. Maisel je savršena opcija. Radnja je smeštena u Njujork pedesetih godina prošlog veka i prati Miriam “Midge” Maisel, domaćicu iz više srednje klase koja slučajno otkriva svoj talenat za stand-up komediju. Uz pomoć menadžerke Susie, Midge kreće na uzbudljivo i često haotično putovanje kroz svet šou-biznisa, istovremeno balansirajući između svojih uloga majke, ćerke i razvedene žene. Rachel Brosnahan u ulozi Midge, uz fantastične kostime, scenografiju i muziku, čini The Marvelous Mrs. Maisel vizuelnim i komičnim užitkom. 

Sex and the City (Max)

Kultna serija koja je obeležila čitavu generaciju i postala sinonim za život u Njujorku, prati avanture četiri prijateljice – Carrie, Mirande, Charlotte i Samanthe – dok balansiraju između ljubavnih, poslovnih i društvenih dogodovština. Kroz duhovite i često eksplicitne razgovore o seksu, vezama i ženskom prijateljstvu, serija istražuje kompleksnost modernih ljubavnih odnosa i pruža iskreni prikaz ženske seksualnosti. Uz nezaboravne modne kombinacije, upečatljive likove i autentične njujorške lokacije, Sex and the City je must-watch za sve koji žele da provedu vikend u glamuroznom i uzbudljivom Menhetnu. 

Gilmore Girls (Netflix)

Provedite vikend u idiličnom gradiću Stars Hollow uz Gilmore Girls, toplu i duhovitu seriju o odnosu majke i ćerke Lorelai i Rory Gilmore, dve najbolje drugarice koje dele sve – od kafe i obroka u lokalnoj kafeteriji do ljubavnih problema i životnih dilema. Kroz brze i duhovite dijaloge, pop-kulturne reference i šarmantne sporedne likove, Gilmore Girls istražuje teme odrastanja, porodičnih odnosa, ljubavi i prijateljstva. Nežna i puna srca, ova serija će vas nasmejati, rasplakati i pružiti vam osećaj topline i pripadnosti. Skuvajte veliku šolju kafe, udobno se smestite i uživajte.

Gossip Girl (Netflix)

Dobro došli u svet njujorške elite! Prepuni skandala, intriga i glamura, životi bogatih tinejdžera sa Upper East Side nikada nisu dosadni. Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Nate Archibald i Chuck Bass su kraljevi i kraljice ovog podneblja, a njihovi životi su pod budnim okom misteriozne blogerke poznate kao Gossip Girl. Od modnih pisti do privatnih zabava, školskih hodnika i luksuznih apartmana, serija vas vodi na uzbudljivo putovanje kroz živote povlašćenih. Uz zavodljive priče, zapanjujuće kostime i vrhunsku glumačku postavu, Gossip Girl je iskonsko zadovoljstvo za ljubitelje drame i glamura. 

Pročitajte i ovo: Filmovi koji vas vode na najlepše plaže sveta dok čekate odmor

Naslovna fotografija: instagram.com/warnerbrostv

Nikola Gudelj

Comments