Frizure za putovanja su karakteristične po tome što su praktične i mogu dugo da opstanu na toploti i vlagi, a da se poremete i promene oblik. Dugi boravci u prevoznom sredstvu mogu biti iscrpljujući, naročito tokom vrelih letnjih dana, zato su pojedine frizure ključne za udobnost i stilizovan izgled tokom putovanja.

Bilo da putujete avionom, automobilom ili vozom, pronalaženje savršene frizure koja je ujedno praktična i moderna može da napravi veliku razliku i olakša vam situaciju. Od pletenica do elegantnih top knot punđi, ove frizure su osmišljene da minimizuju napetost zbog vrućine i održavaju vaš stil besprekornim. Ovo su naši predlozi da vam kosa bude besprekorna tokom celog puta.

U borbi protiv vrućine: Idealne frizure za putovanja

Pigtails

Prvi izbor za putovanje su definitivno pletenice. Ova frizura je odlična za zaštitu kose jer ne stvara pritisak na koren dlake i ne kida vlasi. Za dodatnu pažnju, koristite svilenu gumicu kako biste osigurali pletenice, koje predstavljaju savršen način da kosa ostane uredna i bezbedna tokom celog putovanja, a da je pritom ne oštetite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NNENNA 🧚🏾 (@nnennaechem)

Top knot punđa

Top knot je još jedna fantastična frizura za putovanja koja, ne samo da sklanja kosu sa lica, već izgleda šik i uredno. Svilena gumica je savršeni dodatak i ovom beauty looku jer nežno fiksira kosu, sprečavajući da vam se frizura pokvari dok spavate – uz minimalan pritisak na dlaku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julie Sergent Ferreri (@juliesfi)

Niski konjski rep

Nisko vezan konjski rep ne samo da izgleda sofisticirano, već je i veoma jednostavan za pravljenje i pomaže u sprečavanju lomljenja kose. Nanesite vrlo malo laka za kosu pre putovanja kako bi vam frizura ostala sveža, sjajna i bez neželjenih čuperaka koji se stvaraju tokom sati puta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aïda BADJI (@aidabadji_)

Razne vrste pletenica

Za kovrdžavu kosu, pletenice su idealan izbor. Bilo da se odlučite za popularne dutch pletenice ili druge vama omiljene, ova frizura je savršena za duge letove ili vožnje automobilom. Takođe, putovanje sa svilenom maramom za glavu kao trendi modnim dodatkom može pomoći u zaštiti kose od trljanja o grubu tkaninu sedišta u prevoznom sredstvu kojim ste se zaputili do odabrane destinacije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mv (@mv.tiangue)

Traka

Sve frizure sa trakama su idealne za putovanja jer, osim što ćete skloniti pramenove s lica, izgledaćete spremno za photo session. Ukoliko tokom puta odlučite da zastanete i predahnete na nekom mestu sa zadivljujućim pejzažom, vaša frizura će izgledati romantično, što će prikupiti veliku pažnju na Instagramu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irina Zeiser (@larinabeauty)

Razbarušene lokne

Ukoliko ne volite da vezujete kosu, čak ni tokom puta, oslonite se na razbarušene lokne jer su savršena varijanta zbog koje nećete proveravati kako izgledate na svakih pola sata. Ovakav stil, zapravo, vaše lokne može učiniti još lepšim.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chelsie gold (@chelsiegold)

No heat uvijač za kosu

Ukoliko vas ne interesuje kako izgledate u putu, jer vam je mnogo važnije kako ćete izgledati kad stignete na destinaciju, onda je za vas idealna ova frizura u nastajanju. Kosu uvijte na no heat uvijač i nosite ga u toku leta ili vožnje. Pre izlaska iz prevoznog sredstva samo skinite ovo pomagalo i rastresite kosu za talase zbog kojih vam niko neće poverovati da ste tek stigli na odredište.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Effortless Shop (@theeffortlessshop)

Pročitajte i ovo: Letnje frizure poznatih koje su hit ove sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/juliesfi

Milana Petković

Comments