Postoje razni tretmani za kosu, kao što su keratin, spa, tretman za sjaj – ali jedan koji je za kratko vreme zaokupio svačiju pažnju je definitivno botoks za kosu. Nega kose je obavezna ako želite da ona bude zdrava i sjajna, a kako je farbanje, blajhanje i ostali tretmani isušuju, bitno je da je oporavite na pravi način.

Botoks za kosu je popularni tretman, na koji se odlučuje sve više žena, a deluje tako što jača kosu, pa ona postaje gušća i zdravija.

Botoks za kosu – sve prednosti popularnog tretmana

Šta je botoks za kosu i kako deluje?

Postoje dve vrste botoksa za kosu – jedan kojim tretirate pramenove i može da se radi u frizerskom salonu, a drugi se obično naziva blotoks i radi se u ordinaciji dermatologa, gde se botulinum toksin ubrizgava u delove vlasišta kako bi se smanjila količina znoja, a samim tim se smanjuje i potreba za čestim pranjem kose.

Frizeri će vam ubrizgati rastvor na bazi proteina koji će pomoći da formirate zaštitni sloj oko pramenova. To pomaže u obnavljanju oštećene i oslabljene kose i stvara zaštitnu barijeru koja će vam pomoći kod toplotnog oštećenja. Pored toga, neki od sastojaka proizvoda za botoks su vitamin E, vitamin B5, ulje kavijara, antioksidansi i kompleks kolagena. Odličan je za osobe sa suvom i prirodno kovrdžavom kosom ili ako živite na mestu gde je vlažna klima.

Botoks za kosu je dobio naziv jer ovaj tretman može da spreči znake starenja kose, a ne zato što se koristi igla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karl Dawson (@karldawsonhair)

Koje su prednosti ovog tretmana?

Botoks za kosu duboko neguje i hidrira, pa samim tim vaša kosa postaje gušća i sjajnija. Može da vam pomogne da zaštitite kosu od daljeg oštećenja i štetnih uticaja. Izaberite i botoks kose kada želite da što duže očuvate boju kose, kao i da je lakše oblikujete. Ovaj tretman je dugoročno rešenje za bolju kosu, jer može da traje i do šest meseci, pa je odlična investicija.

Da li je bolje da uradite botoks ili da koristite maske za kosu ili balzam?

Maska za kosu ili balzam mogu da sadrže hemikalije koje će brže hidrirati folikul dlake. Botoks ne sadrži jake hemikalije, a sadrži kolagen, pa će kosa biti zdravija i sjajnija, ali rezultati neće biti dugoročni.

I maske i tretman botoksom imaju iste ciljeve, a prednost je u tome što botoks može da se ponavlja na 6 meseci, a maske morate da koristite prilikom svakog pranja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasım Akdağ (@bonus.comm)

Pročitajte i ovo: Vodič za brinete: Sve tehnike šatiranja smeđe kose na jednom mestu

Naslovna fotografija: instagram.com/sofiabits

Sanja Belinić

Comments