Damiano David je započeo solo karijeru – on je objavio Silverlines, debitantski singl iz svog novog projekta. Nema sumnje da je Italijan jedna od najvećih rok zvezda današnjice – zato je ovog ponedeljka baš on naš man crush!

Saradnja sa producentom Labrinthom predstavlja Davidov prvi solo poduhvat nakon što se proslavio kao vokal benda Måneskin.

Damiano je o novoj numeri rekao: „Ova pesma mi je veoma posebna. Bila je to jedna od prvih pesama koja je snimljena na ovom novom projektu, i u to vreme je predstavljala slovo nade, ali sada, ako pogledam unazad, vidim kako sam tačno tamo gde je pesma rekla da ću biti. Automatski sam izabrao ovu pesmu kao početak ovog novog poglavlja i zaista se nadam da će mi se ljudi pridružiti na ovom putovanju.”

Dok očekujemo druge pesme iz njegovog solo projekta, hajde da se prisetimo najzanimljivijih detalja iz života ovog seksi muzičara.

Damiano David: Rok zvezda nove generacije

Damiano je rođen u Rimu, a roditelji su mu stjuardesa i stjuard. Zbog prirode posla njegovih roditelja, Damiano i njegov stariji brat Jakopo su od malih nogu putovali širom sveta, upoznajući se sa različitim kulturama.

Njegova karijera je lako mogla da pođe drugim putem, jer je do svoje 17. godine pokazao je talenat za košarku, igrajući u lokalnom klubu Eurobasket Roma. Danas kaže da mu je košarkaško iskustvo dalo osnovnu disciplinu da uspe u životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Damiano David (@damianodavid)

David je počeo da peva kada je imao šest godina. Upoznao je Viktoriju De Angelis i Thomasa Raggija, sa kojima će na kraju formirati Måneskin, tokom srednjoškolskih dana. Nije završio srednju školu i umesto toga se posvetio muzičkoj karijeri, za šta je imao podršku roditelja. Njegov stil pevanja je prvo smatran „previše pop“, ali je ubrzo promenio svoje držanje i stil, posebno svoju scensku ličnost, jer je naučio kako da se slobodno izražava.

Bend Måneskin je osnovan 2016. godine i u početku su svirali na ulicama grada Rima, ali su 2017. ubrzo postali istaknuti kada su završili na drugom mestu u jedanaestoj sezoni italijanskog talent šoua X Factor. Bend je imao prodoran debi sa studijskim albumom Il ballo della vita i turnejom 2018. i 2019. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Damiano David (@damianodavid)

Nakon njihove pobede na Pesmi Evrovizije 2021, lažno je optužen za upotrebu droge tokom finala. Posle takmičenja, David je samoinicijativno podvrgnut testu na droge, koji je bio negativan. Tada je u intervjuu za Vogue Italia izjavio: „Mi ne spadamo u stereotip o alkoholisanoj i drogiranoj rok zvezdi“.

On navodi da alkohol pije samo na posebnim događajima. On veruje da kreativnost dolazi od „zdravog, uvežbanog i lucidnog” uma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Damiano David (@damianodavid)

David je bio u vezi sa italijanskom manekenkom i uticajnom Giorgiom Soleri skoro šest godina. Par se razišao u junu 2023. godine.

U novembru 2023. potvrdio je da je u vezi sa američkom glumicom i pevačicom Dove Cameron, sa kojom se prvi put pojavio u javnosti u februaru 2024. godine. Pored italijanskog jezika, tečno govori engleski i može da govori španski i francuski. Takođe, on je zagovornik rasnih i LGBT+ prava.

Pročitajte i ovo: Ko je verenik Lady Gage? Sve što znamo o Michaelu Polanskom

Naslovna fotografija: instagram.com/damianodavid

Božica Luković

Comments