Adam Brody, poznati američki glumac, ponovo je u centru pažnje zahvaljujući svojoj ulozi u Netflix seriji Nobody Wants This. Ovaj talentovani glumac, najpoznatiji po ulozi Setha Cohena u kultnoj seriji The O.C, nastavlja da osvaja publiku svojim šarmom i neverovatnim talentom. Zato je ovog ponedeljka naš man crush!

Adam Brody: Geek koji je postao chic

Adam Brody rođen je 15. decembra 1979. godine u San Dijegu, Kalifornija. Odrastao je u jevrejskoj porodici, a svoju ljubav prema glumi otkrio je još kao tinejdžer. Nakon kratkog boravka na lokalnom koledžu, Brody se sa 19 godina preselio u Holivud da bi ostvario svoje glumačke snove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Brody (@ohadambrody)

Svoju prvu značajnu ulogu dobio je 2002. godine u popularnoj seriji Gilmore Girls, gde je igrao Davea Rygalskog. Međutim, prava slava došla je godinu dana kasnije kada je dobio ulogu Setha Cohena u teen drami The O.C. Ova uloga učinila ga je pravim tinejdžerskim idolom i definisala je njegov imidž “šarmantnog geeka“.

Nakon završetka The O.C. 2007. godine, Brody se okrenuo filmskoj karijeri. Glumio je u brojnim uspešnim filmovima, uključujući Mr. & Mrs. Smith, Jennifer’s Body i Ready or Not. Pored toga, nastavio je da gradi uspešnu televizijsku karijeru, pojavljujući se u serijama kao što su StartUp i Fleishman Is in Trouble.

Uloga u seriji Nobody Wants This

Brodyjev najnoviji projekat je Netflix serija Nobody Wants This, koja je premijerno prikazana 26. septembra. U ovoj romantičnoj komediji, Brody glumi Nou, nekonvencionalnog jevrejskog rabina koji ulazi u neočekivanu vezu sa ateistkinjom koju glumi Kristen Bell.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Brody (@ohadambrody)

Serija istražuje kompleksne teme vere, ljubavi i kompromisa, a Brody svojom ulogom pokazuje zrelost i dubinu svog glumačkog talenta. O svojoj ulozi u seriji, glumac je u intervjuima izjavio:

“Noina predanost veri i poslu, u kombinaciji sa njegovom otvorenošću za ljubav, stvara fascinantan konflikt. To je priča o tome kako pomiriti svoje vrednosti sa onim što srce želi.”

Brody je takođe naglasio univerzalnost tema koje serija obrađuje: “Ova priča može da se odnosi na bilo koje razlike u životnim stilovima. Isti koncept bi funkcionisao i sa političkim razlikama, na primer.”

Pored glume, Adam Brody je poznat i po svom muzičkom talentu. Bio je bubnjar u bendu Big Japan, a trenutno svira u bendu The Shortcoats. Takođe je ko-napisao strip seriju Red Menace za DC Comics.

U privatnom životu, Brody je oženjen glumicom Leighton Meester od 2014. godine, sa kojom ima dvoje dece. Poznati par često sarađuje na raznim projektima, pokazujući da su podjednako uspešni i na profesionalnom i na ličnom planu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Brody (@ohadambrody)

Brodyjev uticaj na pop kulturu i glumačko nasleđe

Adam Brody nije samo ostavio traga u svetu glume, već je značajno uticao i na pop kulturu. Njegova uloga Setha Cohena u The O.C. redefnisala je pojam “cool nerda” i pomogla u normalizaciji kulture “štrebera” u mainstream medijima. Ovaj uticaj se proširio i van ekrana – Brodyjev stil oblačenja i način govora postali su inspiracija za mnoge mlade ljude početko dvehiljaditih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Brody (@ohadambrody)

Međutim, ono što zaista odvaja Brodyja od mnogih njegovih vršnjaka jeste njegova sposobnost da prevaziđe tipiziranje. Umesto da ostane zarobljen u ulozi tinejdžerskog idola, Brody je uspešno proširio svoj repertoar, birajući raznovrsne i izazovne uloge. Od komedije do drame, od nezavisnih filmova do blockbustera, Brody je dokazao da je glumac sa izuzetnim opsegom.

Kako njegova karijera nastavlja da cveta, jasno je da Adam Brody nije samo preživeo tranziciju od tinejdž zvezde do zrelog glumca – on je u tome blistao. Svojim talentom, harizmom i pažljivim izborom uloga, Brody je izgradio karijeru koja obećava da će ostaviti trajni trag u svetu glume.

Pročitajte i ovo: Margot Robbie i Jacob Elordi postaju ljubavnici! Sve o novoj adaptaciji romana “Orkanski visovi” koju jedva čekamo

Naslovna fotografija: instagram.com/ohadambrody

Nikola Gudelj

Comments