Manekenke veliku pažnju pridaju nezi kože jer su često izložene teškoj, scenskoj šminci, kao i svetlima reflektora. Zato je bitno da im koža bude blistava i čista, jer se na snimanjima dodatno isuši, a kamera hvata svaku nepravilnost.

Savršena skincare rutina supermodela ne obuhvata samo skupe proizvode, već i istrajnost. Nikada ne odlaze našminkane u krevet, a koriste i jednostavnu kozmetiku koje možete da pronađete u svakoj radnji. Kate Moss, Claudia Schiffer, Winnie Harlow, Pritika Swarup, Helena Christensen, Christy Turlington i Anja Rubik su podelile svoje tajne za kožu koja će uvek izgledati sveže.

Mnoge manekenke koriste “uradi sam” proizvode, koji su se pokazali kao zlata vredni u njihovoj skincare rutini.

Skincare rutina supermodela

Kate Moss

Čim ustane, Kate Moss ima običaj da zaroni lice u ledenu vodu u koju je dodala kriške krastavaca. Taj trik je naučila od profesionalnih šminkera, a pomaže da se koža zategne i oslobodi nadutosti. Nakon toga koristi sredstvno za čišćenje na bazi vode, a onda i hidrantnu kremu. Zatim stavlja par kapi ulja – arganovo je njen izbor, a onda masira kožu gua sha kamenom. Daje koži dodatni sjaj, a pogodan je i za detoksikaciju i limfnu drenažu. Poslednji korak njene skincare rutine je osvežavajući mist.

Christy Turlington

Christy Turlington dan započinje pranjem lica. Koristi sredstvo za čišćenje na bazi ulja, a kako bi dodatno hidrirala kožu, koristi kremu bogate teksture. Majka je nju i sestru, još kao decu, naučila da je skidanje šminke obavezno, jer će tako uvek imati čisto lice. Zato se njena skincare rutina se ne razlikuje preterano ujutru i uveče, jedino što pred spavanje maže i vitamin C, kao i noćni balzam. Za njen mladolik izgled su zadužene i masaže i tretmani lica na koje redovno ide.

Helena Christensen

Čista i blistava koža ne zahteva mnogo truda, a poznata manekenka Helena Christensen je otkrila kako se ona neguje. Kao i mnoge žene prvo opere lice sredstvom za čišćenje na bazi vode, a onda nanese hidrantni tonik. Maske obožava do koristi jer joj nahrane kožu, a kada ih utapka u kožu, na red dolazi serum i ulje. Na kraju stavlja hidrantnu kremu, kao i zaštitni faktor. Voli da se kupa u kokosovom ulju, i napominje da joj se retko dešava da se ne umije pred spavanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

Pritika Swarup

Pritikina skincare rutina se bazira na prirodnim proizvodima, jer su je od malena mama (koja je sturidala ajurvedsku medicinu) i baka učile kako su med, limun, kurkuma i jogurt, brašno od leblebija idelani sastojci za masku. Pomeša sve sastojke, namaže na lice i ostavi da odstoji 15 minuta. Nakon tog vremena koža joj postaje glatka i sjana. Ako joj izbiju bubuljice i za to ima rešenje, pomeša neem prah sa pirinčem u prahu, maslinovim uljem i kurkumom.  Takođe, svaki dan uzima pola kašičice kurkume sa pročišćenim puterom i crnim biberom. Prirodna kozmetika joj pomaže da joj koža bude blistava.

Winnie Harlow

Poznata manekenka prilično je disciplinovana kada je u pitanju njena nega kože. Više preparata koristi na veče kada želite da je oporavi od teške scenske šminke. Svake večeri pere lice prvo sredstvom za čišćenje na bazi ulja, a zatim i na bazi vode. Nakon toga koristi tonik, masku, serume i hidrantnu kremu. Na kraju stavlja ulje. Jednom nedeljeno ne zaboravlja da uradi piling jer joj on pomaže da koža ostane blistave i da ukloni mrtve ćelije. Ako ima snimanje, piling radi četiri dana ranije, kako bi se koža oporavila. Jutarnja nega je brža, samo se umije i stavi hidrantnu i kremu sa zaštitnim faktorom.

Claudia Schiffer

Claudia Schiffer i dalje ima kožu na kojoj joj mnogi zavide, a ona otkriva da je njena rutina nege poprilično jednostavna. Kao i mnoge žene, počinje rutinu sredstvom za čišćenje, a onda prelazi na eksfolijator na vazi voćnih kiselina. U zavisnoti od toga koliko joj je koža suva koristi hidrantnu kremu pomešanu sa uljima. Ako je natečena, izbacuje iz ishrane mlečne proizvode, pšenicu i čokoladu, a u zamenu pije više vode.

Anja Rubik

Anja Rubik je takođe zagovornik prirodne kozmetike, ali njeno prvo i osnovno pravilo je da nikada ne zaspi našminkana. Trudi se i da joj koža bude hidrirana maximalno, zato se umiva samo vodom i ne koristi nikakva sredstva koja mogu da joj isuše lice. Pravi svoje maske koje koristi redovno, a sve što uradi je da belanca pomeša sa kašikom meda i ostavi na licu 15 minuta. Pore su manje, a lice zategnutije i Anja se kune da je maska odlično rešenje kada želite da vaša koža blista. Umesto pilinga koristi sunđer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anja Rubik (@anja_rubik)

Pročitajte i ovo: Beauty rutina za početak radne nedelje – kako biste cele sedmice blistali

Naslovna fotografija: instagram.com/pritikaswarup

Sanja Belinić 

 

Comments