Miu Miu je modna kuća na tronu čitave industrije i izvor svih velikih trendova već nekoliko sezona – pa ne čudi što svaka njihova revija na Nedelji mode u Parizu izazove puno pažnje. Svi žele da znaju šta će biti sledeća “velika stvar” u modi, a sigurni da će Miuccia Prada to isporučiti – i ne greše. Iz sezone u sezonu, brend se razvija i inovira, pritom zadržavajući svoju jedinstvenu, prepoznatljivu esetetiku dizajna.

Ono zbog čega mi toliko volimo Miu Miu je čista kreativnost koja izdvaja svaku njihovu kolekciju – očigledno je da se o odeći i modi uopšte razmišlja van ustaljenih okvira, da postoji poruka i namera iza svakog stajlinga, da je cilj pomeranje granica estetike “lepog”.

Autfite sa Miu Miu pisti brzo vidimo kao kopije u pristupačnijim radnjama, ali i na zvanicama revije, koje svake sezone odlično “razumeju zadatak” kako da iznesu najbolje lookove sa revija. Bez obzira na to da li Miu Miu devojke jednostavno prošetaju kompletan autfit iz kolekcije ili koriste pojedinačne komade, pa ih stilizuju na svoj način, nesumnjivo je da pružaju najbolji uvid kako ta maštovita odeća može izgleda u svakodnevnom životu.

Jasno je da ne bismo nosili sve ove kombinacije na posao u istom obliku kao što ih vidimo na street style fotografijama, ali ipak nam nude pregršt stilskih lekcija, ideja i malih trikova koji će nam pomoći u odevanju. Izdvajamo samo nekoliko – i uživamo u street style izdanjima koje smo videli pre revije.

Miu Miu devojke i lekcije o bojama i proporcijama

Nosite dve nijanse iste boje

Tamara Kalinić je na Miu Miu reviju nosila preppy i slojevitu odevnu kombinaciju. Džemper preko košulje, pa kardigran preko džempera – to je zanimljiva ideja uz koju će vam sigurno biti toplo, a dobro poznati stilski trik nošenja dve nijanse uvek izgleda stylish. Neutralni tonovi – braon, sivo, crno i belo – pomogli su Tamari da sve poveže u skladan autfit.

 Miu Miu Girls: Stilski trikovi koje smo zapazili ispred hit revije u Parizu

instagram.com/tamara

Nosite braon i sivo

Tajvanska influenserka Kiwi Lee dokazuje da dve boje koje možda na prvu ne biste spojili izgledaju tako chic u kombinaciji. Sigurni smo da imate i braon i sive komade u vašoj kolekciji jesenje odeće, pa je ovo znak da probate da ih stilizujete zajedno.

 Miu Miu Girls: Stilski trikovi koje smo zapazili ispred hit revije u Parizu

instagram.com/kiwileehah

Nosite ljubičasto i zeleno

Jarke boje će tek dobiti svojih pet minuta, kada se završi zima i nastupe trendovi koje smo videli u prolećnim kolekcijama. Ali, ne morate da čekate toliko da biste ih nosili – posebno je inspirativna kombinacija ljubičaste i jarke nijanse zelene, kakvu je nosila Skandinavka Emili Sindlev.

 Miu Miu Girls: Stilski trikovi koje smo zapazili ispred hit revije u Parizu

instagram.com/emilisindlev

Midi-suknju nosite uz kratki blejzer/jaknu

Miu Miu način da nosite midi-suknju A kroja jeste uz kardigran, ali i crop blejzeri ili jakne i te kako dolaze u obzir. U ovom autfitu košulja se tek suptilno nadzire ispod, a to stvara neočekivani i zabavni momenat. Bajkerske čizme celom autfitu daju “težinu”.

 Miu Miu Girls: Stilski trikovi koje smo zapazili ispred hit revije u Parizu

instagram.com/camilaqueiroz

I dugu košulju nosite uz kratku jaknu

Američka “it” devojka Morgan Riddle nosila je tako cozy autfit u Parizu. Helanke u Miu Miu verziji izgledaju neodoljivo, posebno zbog teksture. Pronađite helanke od trikotaže i uparite ih sa dugom košuljom, kratkom jaknom i klasičnim čizmama na pertlanje.

 Miu Miu Girls: Stilski trikovi koje smo zapazili ispred hit revije u Parizu

instagram.com/moorrgs

Nosite neočekivanu jaknu

Sećate se “teorije pogrešnih cipela”? Sada je aktuelna “teorija pogrešne jakne”, pri kojoj uz autfit birate potpuno neočekivani model. Time se vodila Leonie Hanne, pa nam je prikazala Miu Miu verziju office siren trenda.

 Miu Miu Girls: Stilski trikovi koje smo zapazili ispred hit revije u Parizu

instagram.con/leoniehanne

Kupite taj leopard kaput!

I zaj taj – neverovatna doktorka Quin Huilan, žena u sedamdesetim godinama, koja je brzo postala zvezda društvenih mreža – redovna na Miu Miu revijama. Ona će vas možda inspirisati da se konačno odvažite i kupite taj leopard kaput – jer znamo da ste bar jednom razmišljali o njemu. Dr Huilan je dokaz koliko moćno može da izgleda.

image 7267882 Miu Miu Girls: Stilski trikovi koje smo zapazili ispred hit revije u Parizu

instagram.com/i_doctor_qin

Pročitajte i ovo: U Milanu smo videli mnogo vrhunskih autfita – ali ovih 8 su nas najviše oduševili

Naslovna fotografija: instagram.com/camilaqueiroz

Božica Luković

Comments