Ebi Li Keršo (Abbey Lee Kershaw) razlikuje se od drugih. Ima osam tetovaža i deset pirsinga, a njen ljubimac je gušter, po imenu Eni Hol (Annie Hall). Ove godine ju je “V Magazine” proglasio supermodelom. Rođena je 1987. u Melburnu, a već 2004. godine pobeđuje na australijskom “Girlfriend Model Search”-u. Naredne godine se seli u Sidnej, gde započinje svoju karijeru. Potpisala je ugovor sa “Chic Management”-om, kada ju je na plaži uočila Keti Vord (Kathy Ward), iz iste agencije.

Ebina karijera zvanično počinje njenim prvim Fashion Week-om, koji se održavao 2008. godine u Njujorku, a zatim i mesec dana kasnije u Parizu. Iako je imala dva gafa, pala je na Rodarte reviji u Njujorku i onesvestila se na reviji Aleksandra Mekvina (Alexander McQueen) u Parizu, Ebi je tada radila za neka od najvećih imena u svetu mode i to nije uticalo na niz njenih uspeha. Ova već uspešna manekenka je 2009. godine učestvovala na spektakularnoj Victoria’s Secret reviji i pokazala svoje anđeosko lice.

slika 11 Abbey Lee Kershaw: Lepota i bunt

Ebi kao "Viktorijin anđeo"

Ebi je kao dete, kako kaže, stalno bila u bolnici. Preležala je meningitis i uspela da se izbori sa tumorom kolena. Morala je da preskoči jesenje revije 2009. godine zbog povrede kolena i istegnutih ligamenata. Iste godine, Ebi je pozirala za zimsko izdanje magazina “Purple Fashion”. Tada je nastala i pometnja u čitavom modnom svetu. Fotograf Teri Ričardson (Terry Richardson) je prozivan za korišćenje devojaka koje fotografiše, radi sopstvenog seksualnog užitka. Ipak, mlada manekenka je stala na njegovu stranu. “Teri ne tera devojke da rade ništa što ne žele. Stavlja vas u gomilu blata u tangama, jer vi to želite. Dodirujete se, jer vi to želite. Za mene, to snimanje je opisivalo vezu između nas i osećala sam se dobro. Ne stidim se – zašto bih?”, rekla je.

slika 21 Abbey Lee Kershaw: Lepota i bunt

Teri Ričardson prepoznatljiv je po ovakvim fotografijama

Novembra 2009. proglašena je za vodeće lice naredne sezone i nakon oporavka pojavila se na milanskoj Nedelji mode. Otvorila je Dolce&Gabanna reviju i prezentovala prvi i poslednji look na Fendi i Versace reviji. Nakon toga “New York Times” ju je proglasio “milanskim supermodelom”.

U 2010. godini Ebi Li daje svima do znanja zašto se nalazi na samom vrhu modne piramide. Postaje muza Karla Lagerfelda (Karl Lagerfeld) i zaštitno lice modne kuće Chanel. Na naslovnici najpopularnijeg modnog magazina “Vogue” našla se čak jedanaest puta. Teri Ričardson fotografisao ju je za njeno prvo pojavljivanje u čuvenom Pirelli kalendaru, u kome se mogu naći samo vrhunske i najuspešnije devojke u ovom poslu. Ni naredna godina nije bila ništa manje uspešna za ovu devojku. Ponovila je pojavljivanje u Pirelli kalendaru, ovog puta pozirajući pred objektivom čuvenog Karla Lagerfelda. Našla se na naslovnicama i u editorijalima svih vodećih modnih magazina, ponovo sarađivala sa Gucci-jem u novoj kampanji, postala je zaštitno lice Versace “Yellow diamond” parfema i zaštitno lice kuća Hugo Boss i Tom Ford.

Nakon ovakvih uspeha svima je jasno zašto se baš ova devojka, Ebi Li Keršo, nalazi na petom mestu Top 50 Modela sveta.

slika 3 Abbey Lee Kershaw: Lepota i bunt

Prepoznatljiva je po kosi i razmaku među zubima

slika 4 Abbey Lee Kershaw: Lepota i bunt

I neverovatno je seksi


Dunja Bajić je u stanju da nađe inspiraciju skoro u svemu. Pored muzike i voljenih ljudi, moda je čini najsrećnijom. Voli citate i često se vodi njima. Ona je i vlasnica bloga Io Sono Fashionista, koji joj pomaže da svoju ljubav prema modi podeli sa svima.

Comments