Nakon uspeha klasika iz sedamdesetih koji su zadovoljavali ukuse i sportskog i svakodnevnog oblačenja, adidas je ponovo kreirao novu vrstu obuće. Potreba za brzinom sve više postaje globalni trend, pa je u novu formulu bilo potrebno uneti optimalne performanse za nova pravila igre. Tako je 1986. godine rođena adidas ZX serija patika, nagoveštavajući potpuno novo doba sportske obuće.

Od skromnih početaka sa modelom ZX 500, ZX serija ustanovila je pravilo tehnološke izdržljivosti i dizajnerskih inovacija, da bi tokom naredne tri decenije bili stvoreni kultni modeli kao što su ZX 700 i ZX 8000. Predani sportisti ubrzo su prihvatili ove inovativne tehnologije i uvrstili ih u svoj svakodnevni režim, dok su pripadnici različitih supkultura ubrzo prihvatili ove modele kao svoj zaštitni znak u pogledu estetike i stila. Bilo da je u pitanju obaranje ličnog rekorda u trčanju ili iznošenje stava oblačenjem, ZX serija ostala je verna svojoj nameni i Originals priči o pionirskom poduhvatu spoja sportskih vrednosti sa progresivnom tehnologijom.

Fotografija Adidas ZX 630: Budućnost inspirisana prošlošću

Trideset godina kasnije, ova priča se nastavlja, a budućnost ZX serije je pred nama. Novi model adidas ZX 630 predstavlja najsavremeniju verziju patika iz ZX porodice koja je kreirana u kombinaciji mrežastog platna i antilopa kako bi se dobila patika koja odgovara vremenu u kome je nastala. Duboko ukorenjena u izvorne vrednosti ZX modela, ZX 630 objedinjuje estetiku klasika iz osamdesetih sa organskim linijama. Jednostavnoj osnovnoj boji suprotstavljene su naglašene boje na mrežastom platnu i nadaleko čuvenim adidasovim linijama. Sve je zaokruženo zaštitnim delom na peti i posebnim središnjim slojem koji pruža osećaj neverovatne udobnosti i stabilnosti.

Sa svojom jasno naglašenom ugaonom siluetom i svedenom estetikom, model ZX 630 zasnovan je na filozofiji koja je običnog šetača izbacila u prvi plan, na pozornicu. Sa duhom prošlosti oživljenim dodirom savremenog, ZX 630 nastavlja da pomera granice klasičnog, istovremeno se namećući kao trendseter savremenog dizajna patika, oduševljavajući ljubitelje originalnih retro-urbanih modela.

Novu adidas kolekciju Originals ZX za proleće/leto 2014. potražite u bilo kojoj “Sport Vision” prodavnici u Srbiji, izaberite svoj urbano dizajnirani lični klasik u različitim bojama i saznajte više na www.sportvision.rs i facebook/sportvisionsrbija.

Posetite i Twitter Adidas Srbija.

Comments